Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15460
De la 07 Ianuarie 2003
112992895

Botoşani: Noile aventuri financiare ale baronului de Văculeşti

  • 15 February 2015, 23:00

Sorin Gânga (foto jucând capra), primarul comunei Văculeşti şi baron local de PSD a convocat sâmbătă o şedinţă de consiliu local pentru a supune spre aprobare bugetul comunei pentru anul 2015. La Văculeşti, Consiliul local este format din 11 consilieri, în momentul de faţă împărţiţi în 6 de partea PSD şi 5 în opoziţie.
Supus la vot, cu toate criticile aduse, consilierii au votat bugetul propus de primar. Scandalul a izbucnit imediat ce s-a trecut la următoarele puncte de pe ordinea de zi. Este ştiut că în luna decembrie, din fondul de rezervă al Guvernului s-au alocat anumite sume de bani la primăriile cu primari PSD. Primăria Văculeşti a beneficiat şi ea de o sumă frumuşică, 15 miliarde lei vechi. Recent, Curtea de Conturi a constatat că alocarea de bani de către Guvern la primării s-a făcut nelegal şi netransparent dar nu a dispus recuperarea sumelor.
Primarul, care a preluat de la fostul primar PDL Iulian Vlas mai multe investiţii în derulare, printre care modernizare şi extindere Complex sportiv Sauceniţa şi sediul nou primărie, a considerat ca banii primiţi la guvern să-i aloce acestor două investiţii. Legal, majorarea preţului unei investiţii deja aflată în execuţie nu se poate face decât numai dacă au apărut situaţii neprevăzute. În cazul situaţiilor neprevăzute, primarul, prin ordinul său poate majora valoarea investiţiei până la 20%. În cazul de faţă, primarul Sorin Gânga majorând investiţia, pe motiv de corecţie cu rata a inflaţiei, a majorat preţurile celor două investiţii cu mult peste 20% aşa că avea nevoie de aprobarea consilierilor locali.
De specificat că rata inflaţiei pe anul 2013 şi 2014, cumulate, nu depăşesc 5%, majorarea preţurilor la investiţii cu peste 30% fiind o decizie total ilegală şi suspectă de corupţie.
Consilierii din opoziţie, luând act de cerinţele primarului, i-au explicat că majorarea preţurilor la aceste două investiţii nu se justifică, nu este o decizie legală şi că nu face altceva decât să ofere nişte sume în plus constructorului. Chiar dacă cei 5 consilieri din opoziţie nu au votat cele două proiecte de hotărâre iniţiate de primar, beneficiind de votul celor 6 consilieri ai PSD, primarul a avut câştig de cauză.
Mai vrea primarul Sorin Gânga să pună camere de luat vederi la toate intersecţiile din satul Văculeşti şi senzori la sediul primăriei. Investiţia ar costa vreo 40 mii lei. Ce să supravegheze camerele la vreme de noapte prin Văculeşti se întreabă orice sătean cu scaun la cap dar ce nu ştiu sătenii este comisionul care se leagă de aceste investiţii.
N-a avut primarul bani să facă WC-u la şcoala de lângă sediul primăriei, care este fără uşi şi geamuri, n-a avut bani să pună uşi la sălile de clasă că prin cele actuale bate vântul dar are bani să majoreze preţul la investiţia sediului nou de primărie şi Complex sportiv Sauceniţa, are bani să pună camere de vedere prin intersecţii ca nu cumva să treacă vreun câine cu covrigii în coadă şi el să nu ştie câţi covrigi aveau ca să-şi tragă partea.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Botoşani: Primarul care a rescris istoria postdecembristă a Darabaniului
Ruşinica Alinuţei
Ioan Rotundu
Reţeta zilei: Pârjoale marinate
Bancul zilei: Şmecherul şi inginera de sistem
Horoscopul zilei
Fuziunea filialelor PNL si PDL s-a facut sub presiune si ilegal
Lumea lu' Rotundu: Reconstituirea
Sebastian Ghita, cel bântuit de spioni, vrea ministru al Comunicatiilor
Sebastian Ghita raspunde acuzatiilor Elenei Udrea
Nu a venit niciun ban de la Dorin Cocos sau de la vreo firma a dansului la Romania TV
Corina Cretu: E important ca Romania sa identifice mai bine domeniile expuse riscului de coruptie
Ministrul Câmpeanu, un mincinos inabil
Ioan Rotundu
Adevăratul contabil al păcatelor noastre nu-i Sf. Petru
Ioan Rotundu
Analiza investitiilor austriece in Estul Europei: Petrom a fost un chilipir
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă