Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Învăţământ
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11820
De la 07 Ianuarie 2003
123789410

Tanczos, jos mâinile de pe pădurile româneşti!

  • Ioan Rotundu
  • 21 January 2023, 15:51

Ministrul Mediului, ungurul Barna Tanczos, a anunţat că se pregăteşte o reformare a ROMSILVA – Regia Naţională a Pădurilor în sensul de a fi transformată într-o corporaţie de SRL-ului şi SNC-uri care vor avea rolul de a exploata lemnul forestier, a fructelor de pădure şi a prestării serviciilor silvice astfel încât să fie optimizat profitul.
De specificat că în anul 2022 ROMSILVA, companie de stat ce este, a realizat un profit de peste 500 milioane lei, adică peste 100 milioane euro, bani pe care i-a înghiţit Guvernul PNL – PSFD fără ca românii să cunoască pe ce s-au cheltuit.
Pădurile sunt patrimoniul naţional al românilor şi nu proprietatea privată a Guvernului României ca să dispună acest guvern de ele aşa cum îi sunt interesele de acum: antinaţionale, comerciale şi de transfer spre proprietatea privată în dauna conservării naturale a acestei singure averi naţionale nepredată încă în mâna companiilor străine.
Pădurile Munţilor Carpaţi sunt singurele din Europa care păstrează biodiversitatea naturală, fauna şi vegetaţia intacte.
Este cunoscut şi demonstrat de zoologi şi botanişti că în judeţele Harghita şi Covasna, unde munţii au fost dezgoliţi de arbori şi plantele fructifere, în lipsă de hrană naturală urşii coboară în sate. Tăierile iraţionale de arbori practicată de grofii maghiari (cel mai cunoscut Atila Verestoy, decedat în 2018) pentru a duce lemnul în Ungaria a distrus urşilor mediul natural de viaţă.
Munţii Carpaţi de pe teritoriul României sunt singurii munţi din Europa în care cresc plante fructifere ţi păstrează arii naturale virgine. Fructele de pădure fiind tot mai rar de găsit pe pieţele europene au ajuns la preţuri tot mai avantajoase.
Acum, ministrul Tanczos şi-a dat arama pe faţă, gândul ascuns cu care UDMR-ul şi dorit în portofoliul de guvernare Ministerul Mediului. Ungurul Tanczos vrea să elimine din România în totalitate fi4rema austriacă Schwarzkof, care a primit cadou de la premierul Adrian Năstase jefuirea pădurilor româneşti pe o perioadă de 20 de ani, prin a înlocui această companie cu o puzderie de SRL-uri şi SNC-uri care să trimită în Ungaria nu numai lemnul, ci şi fructele de pădure.
Deşi ROMSILVA este o regie autonomă, subordonată Guvernului şi nu ministrului Mediului, nimeni din conducerea acestei Regii n-a sărit în apărarea pădurilor României. N-au făcut-o pentru că sunt puşi în funcţiile de conducere politic şi tac fericiţi că nu se ia nimeni de soarta lor.
Puţinele proteste ale silvicultorilor care au realizat ce urmează să se facă cu pădurile noastre n-au fost luate în seamă de Guvernul P=NL – PSD, de premierul cazon şi plagiator Neculai Ciucă. UDMR forţează acum nota pentru că este momentul lor favorabil. În luna martie va avea loc rotaţia la funcţia de premieri, adică cazonul plagiator Ciucă va fi înlocuit cu analfabetul funcţional, fără o zi de muncă la viaţa lui, liderul PSD Marcel Ciolacu.
Iar PNL şi PDSD au nevoie de voturile UDMR pentru a putea funcţiona în continuare până la alegerile din 2024. Aşa că şantajul UDMR este bine gândit, bine plasat, pus la cale pe ascuns, ferit de ochii românilor dar cu complicitatea liberalilor şi a socialiştilor. Am dat străinilor exploatarea petrolului, gazelor naturale,
electricitatea, exploatarea lemnului iar acum vrem să le dăm şi „aurul verde” singurea avere de care românii se mai pot bucura.
Peste nici un an de zile nu voim mai putea respira aerul ozonat al pădurilor, nu vom mai culege ciuperci, zmeură, fragi etc., nu ne vom mai bucura de trasele muntoase decât contra unor taxe, pentru că pădurile şi munţii vor deveni proprietăţi concesionate în favoarea ungurilor conduşi abil de către premierul Ungariei, Viktor Orban. Acum înţeleg de ce cu ani în urmă, mai ales în perioada 11996 – 2000, socialiştii strigau populist că „Nu ne vindem ţara!”. Erau speriaţi că revenind la guvernare nu vor mai avea ce vinde. Mai au: au rămas pădurile!
Când românii se vor trezi la realitate, va fi prea târziu! Vor păţi ce-am păţit şi eu în anul 2010 în staţiunea Slănic Moldova. Am ajuns în staţiune ca turist şi am voit să mă plimb pe o cărare muntoasă. Dintr-o gheretă de lemn, un călugăr cu obrajii plesnind de sănătate, a strigat la mine că „Eşti chior? Nu citeşti panul că este proprietate privată?”
Pădurile din jurul staţiunii au fost retrocedate Bisericii iar turiştii veniţi în staţiune nu mai au voie să cărările muntoase şi răcoroase la vreme de vară. Restaurantele staţiunii sunt acum ale ruşilor moldoveni, pădurile ale Bisericii iar staţiunea, din „Perla Moldovei” a ajuns de râsul curcilor.
Ce s-a tăiat până acum ilegal din pădurile noastre, dar ce se va tăia de acum înainte! Statul mafiot condus de Klaus Iohannis se consolidează iar noi devenim tot mai mult sclavii acestui stat. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul săptămânii 16 – 22.01.2023
Bancul săptămânii: Bulă la medic
Are Masoneria vreo implicare în moartea poetului Mihai Eminescu?
Ioan Rotundu
Impostoarea Şoşoacă a luat caimacul impostorilor locali
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Romulus Ungureanu – poetul ce scrie, ce scrie… chiar ce scrie?
Ioan Rotundu
Bogatul palmares infracţional al primarului de Băluşeni
Ioan Rotundu
Din c ulisele Unirii Principatelor Române
„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”
Noi hoţii ale angajaţilor din societatea Nova Apaserv
Ioan Rotundu
MICA UNIRE de la Viișoara
Prof. Cristina Luminița Ceică
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog