Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11708
De la 07 Ianuarie 2003
112956962

Orgoliile lui Aroşoaie, mai presus decât sănătatea botoşănenilor

  • 15 July 2011, 23:00

Nici luna aceasta, consilierii judeţeni nu vor vota preluarea Spitalului de Pneumoftiziologie primit pe tavă de la Primăria Botoşani, e adevărat doar în acord de principiu, demers absolut necesar pentru ca unitatea spitalicească „Mavromati” să primească un grad superior. Proiectul nu este nici măcar propus pentru ordinea de zi a şedinţei de pe 28 iulie.
Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Mihai Aroşoaie, ca reprezentant al unei părţi a USL, nici nu se va întâmpla prea curând, poate niciodată, ca instituţia să preia un spital care funcţionează la parametri optimi, doar pentru a satisface un „moft” al celui mai mare spital din judeţ.
Mihai Aroşoaie este convins că USL-iştii nu vor vota niciodată transformarea Spitalului de Pneumoftiziologie într-o simplă secţie. „Nu suntem de acord să luăm un spital întreg pentru a le rezolva problema la Mavromati. O secţie de pneumoftiziologie pe care pot să şi-o rezolve, am înţeles de la specialişti, cu un cabinet acolo. Ne trebuie un spital acolo cu sute de paturi ca să ce? Iniţial a fost un tam-tam aşa…nu se ştia foarte bine.
Se spunea că trebuie numaidecât şi rămăsese să se dea jumătate din ei, acuţii. Am înţeles că se poate rezolva şi altfel, cu un medic care vine tot de la ei, să rezolve cazurile în ambulatoriu acolo, ca să aibă şi poziţia asta”
, a declarat vicepreşedintele Mihai Aroşoaie.
Un alt aspect care îi descurajează pe USL-işti este faptul că o parte din clădirea în care funcţionează spitalul pentru bolile respiratorii este retrocedat. De teama unei chirii piperate, consilierii USL din CJ Botoşani sunt hotărâţi să ţină departe Spitalul Mavromati de unitatea spitalicească menţionată.
„Şi mai e şi faptul că parte este retrocedat, şi asta nu te îndeamnă să iei pentru că trebuie apoi să plăteşti chirie, la noi sunt alte cheltuieli. Plătească Primăria, dacă-i al lor…Primăria a venit în ajutorul nostru, dar acum, mai ales că nu se ştie dacă vom mai fi judeţ, te mai lupţi.
Nu vom vota, dacă va intra pe ordinea de zi. Spitalul acela merge foarte bine, e curat, e frumos, dacă ar fi preluat şi-ar pierde multă lume slujbele. Noi nu vrem să îl preluăm”
a adăugat ferm pe poziţii vicepreşedintele Mihai Aroşoaie.
Reprezentantul Primăriei Botoşani, viceprimarul Cătălin Alexa, s-a declarat surprins de atitudinea consilierilor USL. Mai ales că aleşii de la municipiu au votat de curând, în unanimitate, predarea Spitalului de Pneumoftiziologie către Consiliul Judeţean, fie chiar şi în faza unui acord de principiu.
„Dacă nu vor să-l ia, nu-i nicio problemă. Dar ei nu pot să substituie o secţie întreagă. Să facă acolo o cămăruţă în care să pună ce? Nu-l vor, să-l lase la noi şi să fie finanţarea aşa cum o vor primi, gradul V”, a declarat viceprimarul Cătălin Alexa. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Stomatologul ginecolog
Laura a emigrat din Iaşi la Barcelona, apoi la Napoli
“In Spania, nu am întâlnit rasism. Aici, da”
Troita bisericii romanesti din Auckland a fost vandalizata
Caricatura zilei
Ministrul Borbely, verificat de ANI pentru conturi bancare din Ungaria nedeclarate
Creşte corupţia în România sau încep instituţile să funcţioneze?
CSM s-a autosesizat in urma declaraţiilor lui Daniel Morar
in scopul apararii independentei procurorilor DNA
Şeful DNA acuză presiuni politice asupra anchetatorilor în cazul Borbely/
este vorba de declaraţiile lui Voicu, Kelemen si Ponta
Primii câştigători ai tombolei „Modern Calor te premiază!”
Persoanele în vârstă s-au plâns primarului Flutur
Cei din sănătate şi-au luat salariile întregi
dar buboiul se va sparge în curând
Conducerea AJOFM Botoşani va fi stabilită prin concurs
ŞJ vrea uniforme şcolare, dar fără a fi subvenţionate la preţ
Lluni, profesorii vor afla notele de la examenul de titularizare
Furtună pe Botoşani - video
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă