Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10451
De la 07 Ianuarie 2003
118489677

Botoşani: Cacealma trasă democraţiei de către organizaţia municipală PSD

  • Hălăsanu şi-a asumat rolul de candidat-parodie
  • 15 July 2014, 23:00

Social-democraţi botoşăneni şi-au ales sâmbătă şeful Organizaţiei municipale. Peste 400 de membri au fost prezenţi în sala Teatrul Mihai Eminescu pentru a-şi alege noua conducere. După o enumerare inerentă la astfel de acţiuni politice ale performanţelor înregistrate de organizaţia municipală, cei doi candidaţi care şi-au dorit şefia, Ovidiu Portariuc şi preşedintele revoluţionarilor botoşăneni Vasile Halasanu au luat cuvântul pentru a-şi susţine promisiunile şi planul de acţiune.
Însă, surpriză, Halasanu a dovedit că anunţul privind candidatura sa a fost de decor, pentru că după câteva minute a anunţat că se retrage. „Gândiţi-vă dacă era domnul Ovidiu Portariuc singurul candidat. Era această mobilizare? Era această efervescenţă internă? Nu era. Domnul Ovidiu lucrează la primărie. Eu lucrez cu primăriile de 20 de ani. El are o experienţă managerială de şapte ani. Eu am experienţă managerială de 20 de ani. Mi s-a spus ca nu cumva să fii cu altă echipă. Toţi de aici sunteţi echipa mea. Eu întotdeauna am pus PSD-ul înaintea interesului personal.
M-am gândit că domnul Portariuc are treabă cu primăria. Orice candidat vine cu un plan de măsuri. Culmea, planul meu era identic cu cel al domnului Portariuc. Să-l lăsăm pe domnul Portariuc să conducă primăria, să-l ajutăm pe domnul Portariuc să conducă . Eu sunt revoluţionar. Dacă nu văd rezultate, atunci nu am ce să vă fac domnule Portariuc. Deci dragii mei, mă retrag”, le-a spus celor prezenţi Vasile Halasanu.
Ovidiu Portariuc a lăsat să se înţeleagă că într-adevăr a crezut în competiţie şi în şase egale. „Pentru mine a fost oarecum o surpriză această retragere a domnului Halasanu. Eu îl asigur că am înţeles mesajul transmis de el şi voi ţine cont de fiecare membru al partidului”, a spus Ovidiu Portariuc.
Liderul PSD, deputatul Andrei Dolineaschi, a declrat că este încrezător în puterea USL de a câştiga toate colegiile din judeţul Botoşani cu peste 50%+1 din voturi, dar şi PDL, prin Alianţa România Dreaptă, va obţine trei mandate de parlamentari de pe locul doi.
„Obiectivul meu este cât se poate de limpede, vreau să câştigăm toate mandate de parlamentari în toate colegiile care vom avea candidaţi PSD. Calculele pe care le-am făcut în baza alegerilor locale arată că USL poate să câştige tot. Simulările pe care le-am făcut arată că cei de la PDL vor avea două mandate la Camera Deputaţilor şi unul la Senat, asta înseamnă că vor fi trei colegii cu mandate duble de deputaţi şi senatori.
Singurul rezultat acceptabil pentru mine este ca toţi candidaţii PSD să-şi câştige mandatul. În aceste alegeri ştacheta a fost ridicată la 50%plus unul, cine nu reuşeşte să treacă peste acest prag nu va obţine mandatul. Nu va fi uşor dar vă asigur că obiectivul este realizabil”, a precizat Dolineaschi. (Lavinia Preda)
15.10.2012

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

De ce nu are bani primarul Portariuc
Asaltul asupra Finanţelor
Bancul zilei: Umurea angajatului şi explicaţia şefului
Horoscopul zilei
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă