Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Sănătate
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10044
De la 07 Ianuarie 2003
120644673

Botoşani: Cum sunt jefuite fondurile Poliţiei Locale

  • 15 June 2014, 23:00

Aşa cum am anunţat anterior, începând cu ediţia de faţă vom publica o serie de articole privind modul în care actuala conducere a Poliţiei Locale Botoşani jefuieşte fondurile instituţiei.
Redăm mai jos conţinutul plângerii penale pe care conducerea Sindicatului ŞOIMUL, sindicat care este organizat la nivelul instituţiei, a depus-o la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani dar şi la Inspectoratul Poliţiei Judeţului Botoşani:
„Subscrisa Organizaţie Sindicală ŞOIMUL a Poliţiei Locale a Municipiului Botoşani, cu sediul în Botoşani, str. M.Kogălniceanu nr. 16, în temeiul art. 222 şi 223 Cod procedură penală formulez prezenta Plângere penală împotriva numitului Onuţu Ioan domiciliat în Botoşani, str…. în prezent director al Poliţiei Locale a municipiului Botoşani întrucât a prejudiciat poliţiştii locali, contribuabilii, instituţia şi municipalitatea cu suma de 80 mii lei prin
achiziţionarea a 130 uniforme printr-o licitaţie trucată în care nu s-a respectat caietul de sarcini, ţinute care se vor a fi militare şi care nu pot fi folosite datorită calităţii foarte, foarte proaste.
În contract, firma de confecţii din Neamţ, desemnată câştigătoare, a confecţionat câteva ţinute ca mostre de o calitate superioară, aşa cum prevedea caietul de sarcini, cu care au făcut o prezentare pentru cei de la birouri, ca să accepte pozaaccepte contractul şi în realitate ţinutele au fost confecţionate din cel mai prost şi slab calitativ materiale.
Reclamăm totodată toate achiziţiile umflate la preţ, angajări ilegale făcute recent, promovări ilegale de la personal contractual la funcţionar public fără a se respecta cadrul legal şi pentru care directorul Poliţiei Locale încasează comisioane serioase. Pentru aceste motive rugăm să dispuneţi cercetarea sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare prevăzute de art. 295 CPP reactualizat ca fiind infracţiune de serviciu pentru care cei vinovaţi să răspundă.
Cunoaştem relaţiile directorului Onuţu şi imixtiunea politicului în actul de justiţie de aceea ne rezervăm dreptul de a apela la toate trusturile naţionale media pentru cercetarea celor reclamate.”
Plângerea penală este semnată de către preşedintele şi vicepreşedintele organizaţiei sindicale. Precizăm că deşi aceste aspecte au fost aduse şi la cunoştinţa primarului Ovidiu Portariuc, acesta nu a considerat necesar înfiinţarea unei comisii de anchetă care să verifice cele reclamate.
Se pare că actualul director al Poliţiei Locale Botoşani, Ioan Onuţu, se bucură de relaţii profesionale şi plitice destul de solide de vreme ce nici Parchetul, nici Poliţia şi nici Primăria Botoşani n-au considerat să facă cercetpările de rigoare, peste tot domnind o linişte suspectă. (Va urma)
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Bărbatul norocos
Horoscopul zilei
Guvernul italian infiinteaza o "super-autoritate" de lupta impotriva coruptiei
Cristian Diaconescu anunta ca va trimite o scrisoare FMI si acuza "o mica intelegere" cu Guvernul
Germania ar trebui sa joace un rol militar mai activ in strainatate
Moment critic in relatia cu troica FMI - Banca Mondiala - Comisia Europeana
Ucraina: Doliu national dupa atacul asupra unui avion militar
Doi jurnalisti ai televiziunii de stat ruse Zvezda, retinuti de Serviciile de Securitate ucrainene
Lumea lu' Rotundu: Chemarea străbunilor II
„Puterea lucrului bine făcut”
Ioan Rotundu
Tăcerea troicii, semne rele vesteşte
Ioan Rotundu
Treziţi-l pe prefectul Costică Macaleţ!
Ioan Rotundu
Linie de gardă la Spitalul Dorohoi
Încep înscrierile pentru evaluarea națională
Investiția la Acumularea Ibăneasa, la un pas de a fi finalizată
Ucenicie pentru liceenii botoșăneni, utopie cu iz politic
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă