Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12561
De la 07 Ianuarie 2003
108314136

La Vorona, proteste cu damf de alcool şi şantaj asupra banului public

  • 15 May 2009, 23:00

Cu toate că autorităţile s-au sensibilizat oarecum vizavi de problema drumului DJ 208 C, ce tranzitează comuna Vorona, demarând demersuri pentru reabilitare, localnicii nu sunt totalmente mulţumiţi. Chiar dacă drumul va fi reabilitat, oamenii aşteaptă despăgubiri pentru casele crăpate de la traficul efectuat de maşinile de mare tonaj. În situaţia aceasta se află, potrivit celor spuse de Mihai Cătană, liderul protestatarilor voroneni care în vara trecută au recurs la gestul extrem de a face un lanţ uman pentru a împiedica maşinile să mai treacă prin localitate, 25-30 de persoane.
„Vom da în judecată autorităţile dacă nu ni se vor acorda despăgubiri. Am fost la avocatul poporului şi ne-a sfătuit să facem solicitare în nume propriu fiecare. Până pe 25 aprilie am depus cereri de despăgubire 25-30 persoane din Vorona Centru şi Vorona Mare. Dar mai aşteptăm să se scurgă cele 30 zile, aşa cum prevede legea. Chiar dacă se face drumul, stricăciunile tot trebuie să fie despăgubite. Dacă Consiliul Judeţean nu e în stare să-şi administreze gospodăria lui, ce vină avem noi?”, a precizat Mihai Cătană şi el unul din cei cu casele afectate de vibraţiile provocate de maşinile de mare tonaj.
Voroneanul nu este prea încrezător în buna intenţie a oficialităţilor, apreciind că oamenii mai au de aşteptat până să îşi vadă problema rezolvată. „A fost o comisie la Primărie, comandantul Poliţiei, de la Mediu să analizeze nivelul de zgomot, vibraţiile. Sigur nu se încadrează în cel admis de lege. Au promis că se vor lua măsuri, dar suntem sătuli de promisiuni. Cu autorităţile noastre trebuie să ne încărcăm cu răbdare şi tutun”, a mai adăugat Mihai Cătană.
Precizăm că săptămâna trecută, voroneanul Mihai Catană senior, s-a prezentat la redacţia noastră pentru cere socoteală directorului Ioan Rotundu de ce a scris că protestul său este unul de nuanţă politică şi în favoarea PDL şi de ce n-a scris că i se dărâmă casa din cauza traficului de maşini şi nu din cauză că este o construcţie veche. Bătrânul a sugerat că este dispus să treacă cu vederea cele scrise, dacă i se acordă o sumă rezonabilă de bani, ca despăgubiri morale. Pentru că voroneanul se afla în stare de ebrietate, directorul l-a somat să părăsească sediul redacţiei, sau cheamă jandarmii să-l evacueze.
La nici jumătate de oră de la plecarea sa, o persoană a sunat la redacţie pe motiv că un cetăţean de la ţară este interesat să afle unde avem sediul, pentru a se prezenta la director în audienţă. Pentru că persoana din redacţie care i-a răspuns la telefon a auzit vocea lui Catană, l-a întrebat pe cel ce-a sunat dacă nu cumva cetăţeanul cu audienţa este o persoană în vârstă, nse numeşte Mihai Catană, este din Vorona şi aflată sub influenţa băuturilor alcoolice. Cel în cauză a confirmat presupunerea omului nostru şi şi-a cerut scuze că s-a lăsat antrenat într-un eveniment provocat de un cetăţean beat.
Aşadar, se pare că voroneanul Mihai Catană şi cei pe care-i tot scoate în stradă, au ajuns la concluzia că dacă tot au transformat protestul într-o preocupare de bază, nu strică să fie şi plătiţi. Numai că, atunci când Mihai Catană şi feciorul său (foto), care s-a autointitulat liderul protestatarilor şi care a mai avut de-a face cu legea penală, se vor trezi din licoarea lui Bachus, vor putea constata că înfruptarea din banul public, fie şi cu titlu de despăgubiri, nu este chiar un lucru uşor. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Noapte albă la Muzeul de Istorie Botoşani
Socrul Monicăi Columbeanu a cântat într-o emisiune TV
Bilanţ îngrijorător privind intervenţiile pompierilor
S-a apucat să fure lucernă de pe terenul celui cu centură neagră la karate
“Flacăra Flămânzi” a ratat, teoretic, calificarea în liga superioară
TIGRIŞORUL PIETREK
Bogat şi sărac: Bine aţi venit în ţaratul lui Voronin!
Javier Solana, fan al dictatorului comunist Vladimir Voronin!
România a ocupat Ungaria… pe net
Nelly Ciobanu a dus "Hora din Moldova" în finala Eurovision 2009
Tinerii şi autoguvernările
Traducerea în limba italiană a romanului “Sunt o babă comunistă”
Magazin cuprins de flăcări
Horoscop
Întâlnirea studentului cu poliţistul
Pui cu sos picant
Taxatorii de pe tramvaie pun incompetenţa pe seama pensionarilor
Concurs online pe teme de mediu pentru copiii botoşăneni
Are balta peşte... dar cu prohibiţie
În ziua de azi poţi să mori în plină stradă că nimeni nu te-ntreabă!
Concurs de fizică, faza naţională, la Liceul Pedagogic
Rezultate cât se poate de proaste în urma tezelor cu subiect unic
Cadrelor didactice mai în vârstă li s-a tăiat suta de euro
Reguli noi la monitorizarea consumului de medicamente compensate şi gratuite
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă