Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Pamflet
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12660
De la 07 Ianuarie 2003
120837126

Editorial

Impostura şi ipocrizia, valorile morale promovate de PSD Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 15 May 2016, 23:00

Referitor la iniţiativa primarului Ovidiu Portariuc de a strânge semnături pentru ca botoşănenii să deblocheze proiectele acestuia blocate de consilierii municipali ai PDL, liderii PSD Botoşani susţin că iniţiativa este un drept cetăţenesc iar Legea electorală nu poate suspenda un astfel de drept.
Corect! Iniţiativa civică este un drept constituţional, dar atunci când iniţiativa este marcată de impostură şi ipocrizie nu mai este un drept constituţional ci comiterea nunei infracţiuni electorale. Iar iniţiativa lui Portariuc este una plină de impostură şi ipocrizie iar, pe deasupra şi mincinoasă.
În primul rând că PDL n-a avut niciodată o majoritate în CLM ca să poată bloca iniţiativele primarului, lucru despre care am mai comentat. Apoi, aproape v reme de trei ani PSD a deţinut în CLM majoritatea alături de PNL, prietenii lor politici cu care au nenorocit o ţară şi pentru noi judeţul iar Portariuc municipiul Botoşani pe care l-a întors la nivelul anului 2004, adică aşa cum l-a lăsat alt lider PSD fost primar, Florin Egner.
Portariuc nu spune concret ce proiecte de investiţii care să aducă prosperitate tuturor botoşănenilor a iniţiat şi au fost blocate de opoziţie, făcând referire doar la pomenile sociale din banii bugetului, pomeni menite să descurajeze munca şi să aducă voturi PSD-ului.
Tinerii folosiţi de Portariuc în această acţiune se strângere a semnăturilor habar n-au despre cum se poate înfăptui o deblocare de proiect. Am stat de vorbă cu fetiţele de la cortul de pe Unirii şi săracele habar nu aveau cum se poate ca prin nişte semnături strânse din ordinul politic al PSD să decizi în CLM.
Le-am explicat că decizia aparţine consilierilor municipali iar iniţiativa civică este doar un exerciţiu de democraţie care poate avea finalitate juridică sau nu. Se uitau la mine ca la un extraterestru, mai ales că niciuna dintre ele habar nu aveai cine sunt, dovadă că uitatul la televiziunea locală şi informarea din presă nu face parte din preocupările lor.
Acţiunea este ipocrită şi impostoare pentru că sub pretextul strângerii acestor semnături, pe faţă s-a indicat votarea lui Portariuc ca primar, fapt total interzis de lege. Iar sub masca strângerii acestor semnături s-a dat şi poate se va mai da mită electorală, bani şi produse alimentare. Învăţătoarea pensionară Dumbrăveanu nu avea nici un interes să mă mintă că i s-a oferit bani şi produse alimentare numai să-l voteze primar pe Portariuc.
Ovidiu Portariuc vrea ca şi în urma acestor alegeri să devină primar prin fraudă morală aşa cum s-a întâmplat în urma alegerilor din 2012. Iar valorile morale ale celor din PSD sunt, indubitabil, ipocrizia şi impostura alături de minciună. PSD-ul nu este dominat numai de corupţie materială şi financiară ci şi de cea morală.
A vota candidaţii acestui partid ar fi o decizie total împotriva interesului comunitar. Desigur, printre candidaţi sunt şi persoane cinstite, oneste dar ele sunt prea puţine să se poată vedea din majoritatea celor corupţi şi imorali şi nici nu au vreun cuvânt de spus. Ei au fost puşi pe listă pentru imaginea partidului dar cei care vor conduce, dacă PSD câştigă alegerile, vor fi tot cei corupţi, ipocriţi, imorali şi mincinoşi. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Lumea lu' Rotundu: Un ţărînist la Primăria Botoşani
Prognoza meteo pentru luni si marti
Seful Fiscului spune ca s-au facut pasi importanti pentru recuperarea prejudiciului in Dosarul ICA si ca "noi valorificam,
ANAF nu e administrator de imobile"
Control la nivel national pentru a vedea cat de prezenta este bacteria E. coli in carnea si lactatele cumparate de romani
Ministru al sanatatii din Australia, deschis la ideea interzicerii fumatului pentru cei nascuti dupa 2001
Reactia unei mega retele fast-food dupa marirea salariului minim:
In peste 6.000 de restaurante vor fi puse automate pentru autoservire
Ucraina a castigat Eurovisionul cu cantecul ce a iritat Rusia
Horoscopul zilei de 16.05.2016
Bancul zilei: Întrebare vitală
Au furat o ţară, vor să fure şi ce-a mai rămas prin judeţ
Ioan Rotundu
Cu buricul gol în aşteptarea Lumii lu’ Rotundu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă