Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Horoscop
Umor
Gastronomie
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11939
De la 07 Ianuarie 2003
108428787

Recorder

Misiune sub acoperire pentru statul mafiot

  • Andreea Pocotilă
  • 20 May 2022, 10:43

În toți acești ani în care ne-am resemnat să-l asociem cu incompetența și să facem glume pe seama lui, în interiorul statului român s-a dezvoltat în liniște o lume nevăzută și atotputernică. Este acea parte a statului care seamănă tot mai mult cu o structură mafiotă și la care ajungi în mod inevitabil atunci când pornești pe urmele marilor probleme la care instituțiile par să nu găsească soluții.
O astfel de problemă este contrabanda cu țigări, o afacere de sute de milioane de euro pe care statul român se preface că nu poate să o stopeze. Milioane de pachete trec anual peste graniță și se vând în piețe, în văzul tuturor. Statul destructurează constant rețele de contrabandă și condamnă la închisoare interlopi fioroși, dar fenomenul merge nestingherit mai departe, sugerând că este condus din zone care rămân mereu neatinse. 
Polițiștii de frontieră colaborează cu traficanții și adună averi impresionante, însă nu li se întâmplă nimic. Șefii lor sunt filmați la petreceri cu contrabandiștii și înregistrați în timp ce aranjează acțiuni de contrabandă, dar nu li se întâmplă nimic. Procurorii țin dosare la sertar și abandonează piste care conduc către oameni din instituțiile statului, dar nu suportă nicio consecință. Traficanții își trimit copiii să devină polițiști și să păzească sectoarele de graniță unde părinții lor fac contrabandă, dar nimeni nu vede nicio problemă în asta.
„E greu de înțeles unde se termină structurile mafiote și unde încep instituțiile statului, pentru că se întrepătrund”. Aceasta este concluzia lui Ionel Cruț, o persoană care s-a aflat la granița dintre cele două lumi.
Cruț a fost însărcinat de statul român să se infiltreze printre traficanții de țigări, în calitate de colaborator sub acoperire. S-a infiltrat atât de bine încât nu doar că a adunat informații care au destructurat rețele de contrabandă, dar a început să adune dovezi care duceau către oameni din instituțiile statului. Așa că statul s-a întors împotriva lui și l-a inculpat chiar pentru acțiunile de contrabandă pentru care îl autorizase. A fost deconspirat și s-a văzut nevoit să fugă din țară de teama unor posibile răzbunări.
Povestea lui Ionel Cruț și materialul video de mai jos nu sunt despre traficul de țigări, ci despre acea parte a statului român care se comportă ca un clan mafiot.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul săptămânii: Gelozie spulberată de nevastă
În cazul Ţurcanu, a executat DNA un ordin politic al PSD?
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 16 - 22.05.2022
Imoralitatea profesională a lui Victor Mariniuc, şeful ITPF Iaşi
Zoe Zlata
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Şeful de la Iaşi l-a promovat să-şi „internaţionalizeze” experienţa
Ioan Rotundu
Procesul dintre societatea Frubo şi Garda de Mediu se mută în penal
Ioan Rotundu
Anunţ - Primăria Mihai Eminescu
Gastronomia domnului Edy somelierul
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă