Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Sănătate
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10610
De la 07 Ianuarie 2003
110931080

Botoşani: Proiectul societăţii Nova Apaserv trebuie susţinut

  • numai că este necesară explicarea lui ca să fie înţeles
  • 15 March 2013, 23:00

Societatea Nova Apaserv a anunţat că de luni va începe efectuarea branşării individuale a apartamentelor la reţeaua publică de apă. Am încercat şi noi să ne documentăm dacă în ţară au mai fost efectuate astfel de operaţiuni şi am descoperit că în oraşul Baia Mare toţi proprietarii de apartamente sau locuinţe pe pământ sunt branşaţi individual.
Zece ani au fost necesari ca întreg oraşul Baia Mare să fie branşat individual la reţeaua de apă. Nu se ştie cât va dura la Botoşani, important este să înceapă. Problema este ca specialiştii din cadrul societăţii să explice cum se realizează această operaţiune. Şi noi am fost confuzi, până ce am consultat un specialist care ne-a explicat sistemul.
Ceea ce vrea să facă societatea Nova Apaserv este benefic tuturor proprietarilor. Pe scurt, de la căminul de pe domeniul public va pleca câte o ţeavă de aducţiune apă pentru fiecare apartament, pe aceeaşi coloană pe care avem şi acum ţeava de apă. Contorul va fi montat pe domeniul public, deci va putea fi citit oricând, fără a fi întrebat proprietarul. Cel care nu va plăti apa, va fi deconectat de la căminul public, fără a fi afectaţi ceilalţi consumatori.
Specialistul consultat de noi susţine că investiţia nu va fi prea costisitoare şi că merită a fi realizată, numai să nu apară societăţi profitoare care să ridice artificial preţul.
Deocamdată nu s-a contorizat astfel nicio scară de bloc şi nu se ştie care va fi costul. Dacă operaţiunea va fi efectuată fără firme profitoare care să umfle preţul lucrărilor, atunci sunt mari şanse de succes iar Botoşaniul să ajungă al doilea oraş din ţară, după Baia Mare, cu contorizare individuală.
Iată cum explică operaţiunea şi preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu: “Nu putem închide apa într-o scară de bloc dacă 50% au plătit, iar 50% nu. Vom contoriza în cel mai scurt timp, ca să nu afectăm populaţia care într-adevăr a plătit consumul de apă. Pe proprietatea lor vor trebui să-şi facă investiţia. Aici vom găsi o formulă legală să putem contoriza toate scările care au răi platnici. Investiţia de pe zona publică o facem noi, dar pe zona privată nu putem. Vom face un cost minim pentru fiecare scară“. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Stafia lui Mihai Tincu îl bântuie pe primarul Portariuc
Dar cu demisia nu încercaţi, domnule senator?
Partidul i-a interzis să fac㠄teatru”
Pe cine a moşit Ţurcanu la conducerea ANSVA
Misterul celei mai importante scrieri a lui Dimitrie Iov
manuscrisul de la Spanţov.
Durerea de măsele nu se mai tratează gratuit
Şi Florin Ţurcanu are o „Mătuşa Tamara”
Liderii de sindicat visează o lege a salarizării cum dăduse Ceauşescu
România şi Bulgaria nici n-ar fi trebuit lăsate să intre în UE
Victor Ponta nu vrea să bage România în Schengen
Horoscop
Bancul zilei: Evreul şi Iisus Hristos
Gastronomie: Ciorbă ţărănească
Petru Grozavu:«Cardinalii» lui Putin
Mihăiţă şi Florin,
Ce de la Dracşani provin,
Au rămas tot în picioare,
După scandalul cel mare
Timbrul de mediu a intrat în vigoare începând de ieri
taxa auto, calculată exclusiv pe baza emisiilor de CO2
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă