Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14043
De la 07 Ianuarie 2003
123805594

Botoşani: Portariuc zice că Flutur nu deosebeşte datoriile de arierate

  • 15 November 2012, 23:00

Primarul Municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a declarat că disensiunile din Consiliul Local privind plata unor datorii au la bază o confuzie făcută de Cătălin Flutur în ședința Consiliului Județean în care s-a discutat de arieratele înregistrate la primăriile din județ. Primarul municipiului Botoșani a subliniat că deși în contabilitatea Primăriei nu sunt înregistrate arierate, sarcina obligațiilor către furnizori este foarte mare și va solicita un efort bugetar consistent în anii următori.
Acesta l-a atacat pe Cătălin Flutur adăugând că pe finalul mandatului său, Primăria a angajat foarte multe lucrări, fără însă a avea asigurate în totalitate prevederi bugetare. De atunci, noua administrație a reușit să achite peste 300 de miliarde de lei vechi. În plus, Primăria datorează și 700 de miliarde de lei vechi la bănci.
„Aș vrea să se înţeleagă foarte clar următorul lucru: prin OUG 61/2012, Guvernul a aprobat o rectificare de buget pentru plata arieratelor, nu a datoriilor. Vorbim de două lucruri diferite. Arieratele sunt restanțe mai vechi de 90 de zile.
Constat, din păcate, că domnul Flutur nu face diferența între datorii și arierate, pentru că l-am auzit folosind cei doi termeni în aceeași propoziție referindu-se la același lucru. Nu știu dacă face intenționat această confuzie sau chiar nu cunoaște distincția dintre cele două cuvinte. Dar e limpede că dacă rectificarea de buget e pentru plata arieratelor, atunci nu poate fi pentru plata altor obligații, cum cer în mod populist cei de la PDL”
, a declarat Ovidiu Portariuc.
Edilul municipiului Botoșani a adăugat că după ce a preluat mandatul a verificat toate contractele încheiate de Primărie și la începutul anului viitor va anula mai multe contracte angajate de predecesorul său, care îngreunează și mai mult sarcina de plată a Primăriei fără a oferi un beneficiu corespunzător botoșănenilor.
„Domnul Flutur știe foarte bine că a înglodat Primăria în datorii, pentru că dânsul a semnat acele contracte fiind conștient că nu are bani în buget. Nu m-am plâns, pentru că rolul meu nu e să mă plâng de greaua moștenire, ci să rezolv problemele pe care le-am găsit la Primărie – ceea ce am și făcut în acest timp.
Dar este o mare ipocrizie ca fostul primar, care a semnat cu mâna lui contracte de zei de milioane fără a avea bani în buget, să facă acum pe neștiutorul spunând că Primăria nu are datorii”
, a spus Ovidiu Portariuc.
De asemenea, acesta a adăugat că a primit la Primărie o factură în valoare de 50 de milioane de lei vechi care reprezenta achitarea apariției domnului Cătălin Flutur în Enciclopedia Personalităților în anul 2011. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Concluzia lui Bulă
Gastronomie: Murături asortate, reţetă străveche
Seceta, criza politică şi lipsa investiţiilor au tras în jos economia României
recesiunea economică s-a întors?
Transfer de putere în China
a fost aleasă noua generaţie de lideri pentru următorii 10 ani
Reacţiile politicienilor, inadmisibile; sunt o formă de intimidare!
ANI va face publice ameninţările, când nu le va mai suporta
Absolvenţii de învăţământ superior ar putea fi obligaţi să facă stagii de adaptare profesională
Poliţia moldovenească - slugă la ruşi?
Zona Euro a intrat în recesiune în trimestrul al III-lea
pentru a doua oară în ultimii trei ani
RFI: Viitorul buget UE, foarte nefavorabil României
În grădina lui Ţurcanu, primarii dorm întreg anu’!
Ioan Rotundu
Directorii de deconcentrate ies la raport săptămâna viitoare
Economia moare, candidaţii USL Botoşani fac noi promisiuni
Botoşănean prins cu peştele în sac
Botoşani: Noapte fără apă pentru sute de apartamente
Planuri de măsuri pentru descurajarea chiulului în şcoli
Deşi profesorilor banii le vin cu ţârâita, plata nu le este garantată
Medicul de familie, obligat să fie la cabinet 35 de ore pe săptămână
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog