Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3360
De la 07 Ianuarie 2003
123154608

pnl
Editorial

Ticăloşiile liberalilor menite să ne otrăvească votul

  • Ioan Rotundu
  • 15 November 2016, 23:00

Dacă social-democraţii fac tot ce le stă-n putinţă să-i mintă pe români ca să le culeagă votul, nici liberalii nu se lasă mai prejos, numai că ei n-au nici experienţa necesară în a promova demagogia şi nici lideri care să ştie să manipuleze adevărul în aşa fel încât să nu fie recunoscută minciuna.
După ce s-au bâlbâit în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis cu privire la dorinţa celor vreo trei milioane de credincioşi, care de fapt este dorinţa preoţilor ortodocşi ca prin soţi să se înţeleagă un bărbat şi o femeie şi nu altceva, liberalii au semnat cu Coaliţia pentru familie un acord prin care sunt de acord ca în luna aprilie 2017 să fie organizat un referendum prin care românii să respingă căsătoriile între homosexuali că de aprobat nu o vor aproba niciodată, cel puţin câtă vreme preoţii sunt implicaţi direct în astfel de acţiuni.
Acest acord este de fapt un act populist pentru că liberalii europeni, din care fac parte şi cei români, apără drepturile şi libertăţile omului iar în Uniunea Europeană căsătoriile între homosexuali sunt recunoscute, interzicerea acestora fiind asimilată cu un act de discriminare sexuală.
Însă liberalii români speră să se înfrupte cu o parte din voturile celor trei milioane de semnatari ai Coaliţiei pentru familie, speranţă deşartă pentru că toţi acei semnatari sunt votanţii tradiţionali ai PSD-ului. Cei cu gândire de dreapta nu sunt interesaţi de astfel de probleme sociale pentru că atenţia lor este concentrată pe problemele reale ale economiei şi nu pe năzbâtiile unor devianţi sexuali de la normalitate care sunt o minoritate ce a însoţit umanitatea de când s-a înfiripat ea pe Pământ.
Călin Popescu Tăriceanu a încheiat şi el un acord între ALDE al său cu aceeaşi Coaliţie pentru familie tot în speranţa că va rupe ceva voturi care să-l ajute să intre în Parlament. El poate că va rupe, că mulţi dintre semnatarii acestei petiţii online sunt apropiaţi ideologic de dorinţele lui Tăriceanu, cea mai arzătoare aceea de a scăpa de urmărirea procurorilor de la DNA.
Ieri şi preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat de acord cu referendumul susţinut de liberali, uitând din interese electorale că în calitatea sa de preşedinte este garantul respectării Constituţiei României. În această calitate de garant el nu are dreptul să se pronunţe împotriva drepturilor constituţionale consfinţite în Constituţie, printre care şi modul în care a fost definită căsătoria ca fiind un act între soţi, fără a se specifica să fie femeie şi bărbat.
Cu astfel de accente populiste şi demagogice preşedintele va pierde mult din credibilitatea oamenilor care gândesc cu capul propriu. Mai diplomat şi onest s-a arătat a fi premierul dacian Cioloş care ştie că de la nivelul funcţiei şi răspunderilor sale nu se poate juca electoral cu drepturile şi libertăţile cetăţenilor europeni. Un motiv în plus să-l susţinem să rămână premier şi pe mai departe.
Este uimitoare tăcerea complice dintre preşedintele Iohannis, liberali şi Călin Popescu Tăriceanu care ştiu că referendumul pe care declară că-l vor susţine nu va putea fi validat de către Curtea Constituţională până ce nu se va aplica celălalt referendum, votat de români, cel de modificare a Constituţiei României în sensul unui Parlament unicameral cu numai 300 de parlamentari.
Cu astfel de derapaje de la statul de drept, liberalii se fac de râs şi se descalifică în faţa românilor responsabili pentru viitorul ţării şi a tinerelor generaţii care se simt tot mai dezamăgiţi să mai meargă la vot. Liberalilor le lipseşte o minte luminată care să le fi pregătit pentru campania electorală o strategie cu adevărat de dreapta, axată pe problemele economice şi sociale şi pe nu cele de natură conflictuală între grupări religioase sau de natură sexuală.
Mi s-ar fi părut mult mai util ca liberalii să explice românilor, nu numai de la Bucureşti şi numai prin apariţiile televizate, ci prin activiştii proprii, până în ultimul cătun de comună pericolul care ne paşte cu majorările de salarii aprobate de PSD, ce consecinţe dezastruoase pot suporta cei cu credite la bancă dacă leul se devalorizează în raport cu euro, de ce preşedintele Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constituţional㠄Legea Dragnea” cu eliminarea celor 102 impozite şi taxe, ce facilităţi vor crea proprietarilor de terenuri pentru a putea să-şi intabuleze proprietăţile la tarife suportabile sau chiar gratuit la prima intabulare ca să se curme odată pentru totdeauna interminabilele procese de grăniţuire şi certuri între neamuri şi săteni.
Mi se plâng primarii liberali din judeţ că nimeni de la PNL Botoşani nu le-a spus cum să procedeze în discuţiile cu oamenii, ce să le spună, cum să contracareze ofensiva mincinoasă şi populistă a social-democraţilor. Surse in interiorul PNL Botoşani mi-au confirmat că n-au primit de la Bucureşti strategia de abordare a campaniei electorale şi de aceea nici ei nu ştiu ce să le spună primarilor.
Lasă că ştiu ce să le spună botoşănenilor cei din PSD, partid care creşte în popularitate în ritm vertiginos. Cât despre liberali, câtă vreme vor să ajungă la putere făcând comerţ electoral cu valorile europene, n-au ce căuta la guvernare. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Dilema Sf. Petru
Horoscopul zilei de 16.11.2016
Lazea, BNR: Cresterea potentiala a Romaniei este de 3%.
O companie din Ungaria vrea sa lanseze la anul o „motocicleta zburatoare”
Laptele vegetal versus laptele animal – Ce tip de lapte este mai sanatos?
Cadere spectaculoasa a ministrului rus al Economiei, Alexei Uliukaiev,
pus sub acuzare pentru luare de mita, dupa ce a fost arestat in cursul noptii de agentii FSB
Cresterea economica incetineste usor, ajungand dupa primele 9 luni la 4,9%
. Dumitru, Consiliul Fiscal: Economia a crescut sub asteptarile noastre
Dodon trece la amenintari fata ce cei care protesteaza fata de alegerea:
Nu va jucati cu focul
Cum isi face campanie PSD in cutiile postale ale alegatorilor
Recidiva: Masina lui Tariceanu a blocat o banda de circulatie la Universitate,
pentru a-i permite sefului Senatului sa faca shopping
Comunicat de presa APIA Botosani
Maghiarii imaculati si imunitatea etnica
Maghiarii imaculati si imunitatea etnica
Iar în anul care vine,
N-o să trăim deloc bine!
Ioan Rotundu
Sefa Autoritatii Electorale, Ana Maria Patru, urmarita penal pentru trafic de influenta si spalare de bani de procurorii DNA
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog