Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24029
De la 07 Ianuarie 2003
113179718

După papagaliţe a venit rândul papagalilor Trufin şi Budăi să ne manipuleze

  • 15 November 2017, 23:00

parlamentarii PSD de Botoşani, respectiv senatorul Doina Federovici şi deputatul Mihaela Huncă, comunicate ce cuprind în mod fidel zicerile liderilor PSD de la Bucureşti, ieri au emis comunicate în aceiaşi manieră senatorul Lucian Trufin şi deputatul Marius Budăi. Marius Budăi, care se laudă că este membru al Comisiei de buget finanţe din Camera Deputaţilor şi transpiră ridicând mâna să voteze toate iniţiativele colegilor săi de partid, iniţiative menite să mai dijmuiască ceva din banii publici în folosul profitorilor, a remis presei locale un comunicat faţă de care liderii PCR ar trebui, câţi mai sunt în viaţă, să se înscrie în clasa 0 unde educator să fie chiar deputatul năstruşnic în comunicate.
Susţine Budăi că agenţii economici cinstiţi susţin modificările la Codul fiscal, citând în acest sens o declaraţie a celor de la UGIR. Mai susţine deputatul că se opun modificărilor multinaţionalele, băncile, firmele străine care păcălesc Fiscul românesc şi trimit banii în afara ţării. Acestora, Budăi mai adaugă firmele evazioniste care n-au plătit la stat asigurările sociale, fondul de pensii şi şomaj.
Pentru deputat mişcările sindicale, mişcările stradale, contestaţiile depuse la Avocatul Poporului etc. nu contează de vreme ce i-a spui lui un preşedinte de patronat că modificările Codului fiscal sunt primite cu braţele deschise pentru că ele vor ferici mediul economic românesc şi pe românii de rând.
Omul acesta stă în Parlament pe banii noştri tot aşa cum stă la societatea Nova Apaserv pe postul de preşedinte al Consiliului de Administraţie colegul său de partid Dan Deleanu, ambii nepricepând ce caută în aceste funcţii de înaltă responsabilitate politică şi socială.
Ce a declarat Budăi în comunicatul său de presă sunt de fapt o copiere a spuselor lui Liviu Dragnea şi a penaliştilor săi care-l înconjoară îndatoritori dar care cu prima ocazie îl vor hăcui fără milă.
N u cred că Budăi ştie cine este Uniunea Generală a Industriaşilor din România, cum a luat fiinţă această formă patronală, ce preşedinţi au condus-o şi câţi ani de condamnare la închisoare au primit pentru evaziune fiscală de clasă înaltă. Preşedinte UGIR a fost mai întâi marele evazionist fiscal Ovidiu Tender, condamnat la 12 ani şi 7 luni închisoare. Directorul său a fost Stelian Dorobanţu, de asemenea condamnat pentru infracţiuni de evaziune fiscală. Acestor doi a urmat la cârma UGIR George Constantin Păunescu, alt controversat om de afaceri implicat în scandaluri uriaşe de evaziune fiscală dar care, inexplicabil, a rămas în libertate. I-am cunoscut pe toţi trei în vremea când eram preşedintele UNPR – Filiala Botoşani, la o întâlnire la Sinaia, fiind însoţit atunci de Viorel Olaru în calitate de patron la D&O&C. DOVA Botoşani.
Aşa privite lucrurile, preşedintele UGIR George Păunescu, dator vândut PSD-ului, mi se pare firesc să strige cel mai tare „hoţii”, „evazioniştii fiscali” contestă Codul fiscal, el nu.
Limbajul tipic comunist al lui Budăi prin a incrimina băncile şi multinaţionalele c㠄sug sângele poporului” este unul răsuflat şi mai prinde doar la cei de vârsta a treia care nici nu citesc presa online. În schimb, acest limbaj întăreşte convingerea investitorilor străini că în România nu se recomandă să investeşti deoarece nepoţii comuniştilor sunt mai răi decât părinţii lor care au făurit „iepoca de aur”.
Se pot multe comenta pe seama comunicatului lui Budăi dar ar fi pierdere de timp pentru că fostul şofer de la Protecţia Copilului pus de PSD director la Casa Judeţeană de Pensii Botoşani .şi făcut apoi deputat tot n-ar înţelege. Economia capitalistă, de piaţă, nu se învaţă în şedinţele PSD-ului sau pe post de lefegiu la stat ci muncind efectiv în mediul privat.
Bietul Budăi n-a aflat încă de faptul că 40% din cele 16 miliarde de lei datorate statului de către firme aparţine firmelor de stat. Să le caute externalizarea profiturilor prin paradisurile fiscale sau prin Brazilia, unde şeful său Liviu Dragnea a adăpostit banii furaţi de la tel Drum şi prins cu ocaua mică de către Anti-Frauda europeană (OLAF).
Senatorul Lucian Trufin a emis şi el un comunicat, ce-i drept, fără a-şi consulta colegul de Senat, penalul Varujan Vosganian, care a descoperit în premieră că în România, şi în lume, găina face evaziune fiscală ouând în cuibar ouă care sunt consumate de stăpânul ei fără a plăti TVA la stat.
Trufin ne spune că a votat în Senat un Program de dezvoltare a fermelor avicole. Iată că după ce ne-a ameţit de cap cu creşterea tomatelor la vreme de iarnă, nici un legumicultor botoşăneană neluându-l în serios cu o astfel de aberaţie, ne face acum găinari. I-a pus veriga-n bot berbecului Daea şi l-a purtat prin judeţ anunţând că, împreună cu impostorul Nechifor de la Staţiunea Popăuţi va exporta la arabi 300 mii mieri. Nu s-a exportat măcar unul de poftă!
Iată că în prag de iarnă Trufin ne anunţă că putem deveni crescători de păsări. Îi recomand să-i înregimenteze în program pe toţi asistaţii sociali ai PSD-ului. Decât să taie frunze la câini prin crâşmele satului sau barurile zoioase de prin cartierele oraşelor, mai bine să-i pună să crească păsări. Poate aşa îşi vor aminti că părinţii, bunicii lor au trăit din muncă şi nu din pomeni politice.
Închei comentariul meu cu speranţa că papagaliţele şi papagalii PSD-ului Botoşani vor continua să-mi ofere plăcerea de a citi şi alte comunicate. Bătrânul moş Gheorghe, cu luleaua în colţul gurii şi vocea hârâită de la mahorca rusească ar scuipa rostind cu înţelepciune: prostul dacă nu-i fudul, nu-i prost destul!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Memoria mirosului
Horoscopul zilei de 16.11.2017
Olanda acuza Rusia ca incearca sa influenteze opinia publica prin raspandirea de stiri false
Florin Iordache: Saptamana viitoare depunem o lege privind Inspectia Judiciara
Tudorel Toader spune ca Raportul MCV este pozitiv,
desi anunta monitorizare pentru cel putin inca un an
Comisia Europeana a publicat Raportul MCV pentru Romania:
Unele modificari propuse la legile justitiei vizau aspecte care afecteaza independenta justitiei / Comisia continua monitorizarea Romaniei si in 2018
Raportul MCV recomanda Romaniei sa astepte avizul Comisiei de la Venetia
inainte de a schimba procedura de numire a procurorilor sefi
Augustin Lazar: Raportul MCV reprezinta un regres.
Ar fi pacat sa renuntam la munca din ultimii 10 ani cand malul este atat de aproape
Guvernul discuta un memorandum privind un imprumut de 35 milioane de euro
pentru studii privind autostrada Ploiesti- Brasov
Judecatorii Curtii Constitutionale, la un pas de "superimunitate":
senatorii juristi au dat raport de adoptare legii prin care acestia pot fi arestati sau trimisi in judecata doar cu votul a doua treimi dintre ei
Mihai Tudose: Medicii de familie s-au transformat mai mult in contabili.
De luni incercam impreuna cu Ministerul Finantelor sa reglam niste lucruri
Ministrul finantelor sustine ca a doua rectificare bugetara din acest an este pozitiva.
Vezi ce ministere primesc bani in plus
Guvernul a modificat prin OUG legea Apelor,
permitand ridicarea de constructii in preajma cursurilor de apa / Potential beneficiar - Insula Belina
Consiliul de onoare al Ordinului "Steaua Romaniei" a decis sa-i retraga distinctia lui Kelemen Hunor
Ce stă în spatele superimunităţii judecătorilor constituţionali
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă