Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10841
De la 07 Ianuarie 2003
112761192

Preşedintele Ţâbuleac mai speră să aducă bani europeni

  • el susţine că va primi finanţare pentru trei importante proiecte
  • 15 October 2009, 23:00

Consiliul Judeţean Botoşani se pregăteşte sufleteşte pentru accesarea finanţărilor oferite prin programul Operaţional Comun (POC) România-Ucraina-Republica Moldova. Proiectele ce vizează execuţia Vămii Rădăuţi Prut, reabilitarea unui drum judeţean limitrof graniţei, a Muzeului Judeţean şi întărirea capacităţii de intervenţie în situaţii de urgenţă urmează să fie depuse la sfârşitul lunii în curs.
În forma aprobată de către consilieri săptămâna aceasta, documentaţiile oferă detalii despre investiţiile pe care reprezentanţii judeţului şi le-au propus a fi realizate cu ajutorul Uniunii Europene.
Pentru vama Rădăuţi Prut – Lipcani, specialiştii au planificat supraînălţarea platformei pe care urmează să se realizeze construcţia, zona fiind situată în vecinătatea Prutului .şi declarată inundabilă. Este vorba de o suprafaţă totală de 15.000 metri pătraţi ce vor trebui să fie înălţaţi la peste opt metri peste nivelul terenului.
Componentele instituţiei de graniţă vor consta în punct vamal, copertină, grup sanitar public, zonă pentru control amănunţit, zece cabine de control, post trafo-generator, rezervor de apă, staţie de pompare, hidrofor şi staţie de epurare.
Drumul judeţean vizat prin POC România-Ucraina- Republica Moldova leagă localităţile Cristineşti, Baranca, Fundu Herţii, Racovăţ, are o lungime de 10 kilometri şi se continuă dincolo de graniţă pe încă 6 kilometri.
„Reabilitarea Muzeului Judeţean este propusă de un alt proiect ce vizează şi o serie de dotări, crearea unei secţii de artă şi organizarea unor activităţi în colaborare cu partenerul de peste graniţă. Întărirea capacităţii de intervenţie în situaţii de urgenţă include reabilitări, extinderi şi dotări pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, dintre acestea făcînd parte şi un sistem de avertizare şi alarmare cu sirene electronice” a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac.
Fiecare proiect presupune un parteneriat cu instituţiile similare din Cernăuţi, Chişinău, Herţa sau Briceni, iar partea financiară reprezentând contribuţia Consiliului Judeţean pentru cele cinci investiţii depăşeşte 2,5 milioane de euro.
„ Poate speria suma, dar banii vor trebui alocaţi pe parcursul a doi sau trei ani, perioada de implementare a proiectelor. Trebuie să fim curajoşi, pentru că altă soluţie nu există. Dacă nu vom beneficia de fondurile POC, Vama de la Rădăuţi n-o vom putea realiza, aceasta fiind singura posibilitate de finanţare” a adăugat sursa citată. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Marcu a descoperit că preşedintele Băsescu are manifestări dictatoriale
Majoritatea angajaţilor de la Apa Grup ar putea scăpa de concediere
Peste treizeci de botoşăneni înşelaţi prin telefon
Noul operator botoşănean de apă este „în sala de naşteri”
Dacă nu mai pot de grija noastră, atunci…
Ioan Rotundu
Atacul din vară asupra unui profesor român din Irlanda a fost anunţat acum
Posibil atentat împotriva tinerilor, la Chişinău?
Cetatea Sarmisegetusa, regat devastat de nepăsare şi căutători de aur
Ţigări de contrabandă confiscate la Dorohoi
Program TELE'M Botoşani, vineri
Horoscop
Întrebare încuietoare pentru o blondă
Magicianul Băsescu
Are 21 de ani, vă ridică la cer, dar vă ia şi banii
Bălăşcău este cercetat penal pentru furt intelectual
Asiguraţii de sănătate, la cheremul patronilor şi al CAS
Deficit important de medici la Pediatrie
Sediul CAS rămâne nereabilitat
Sindicatele par a se înţelege cu patronatele
Macovei nu se arată alarmată de prezenţa profesorilor pensionari
Zarug stă cu geamantanul la uşa Protecţiei Consumatorului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă