Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8623
De la 07 Ianuarie 2003
120643252

Botoşani : O fi viceprimarul Cosmin Andrei întors de la ţâţă!

  • 15 October 2013, 23:00

Pe la ţară, expresia „este întors de la ţâţ㔠se foloseşte atunci când ai de caracterizat un om ce face totul de-a-ndoaselea, contrar mersului firesc al vieţii, a normalităţii. Desigur, expresia îmbracă şi alte conotaţii, dar eu o să mă opresc la cea enunţată deja.
Dcupă modul în care acţionează, despre viceprimarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, se poate spune că este întors de la ţâţă. Iată şi faptele sale care conduc la o asemenea concluzie. Ieri, viceprimarul s-a dat cocoşel american în faţa presei locale cum că el i-.a amendat firmele care au executat lucrări de termoizolare a blocurilor fără ca proprietarii să deţină autorizaţie de construcţie. Este pentru prima oară în perioada postdecembristă şi de când în Botoşani se izolează termic apartamentele, când un demnitar din Primăria Botoşani aplică amenzi pentru astfel de lucrări.
Dar să detaliem subiectul, pentru că el este de o importanţă capitală pentru ecvi de mii de proprietari de apartamente. În perioada cât oraşul a fost condus de primarul Cătălin Flutur şi pe urbanism viceprimarul Cvătălin Alexa, izolarea termică a blocurilor a fost efectuată fără na se impune deţinerea unei autorizaţii de construcţie.
Blocuri întregi au fost termoizolate fără a se obţine proiect de execuţie, autorizaţie de construcţie şi celelalte avize impuse de o lege depăşită prin modul ei de reglementare. Botoşănenii pot admira cele două blocuri turn de pe strada Octav Onicescu, învelite în albastru, care au fost izolate fără a se elibera vreo autorizaţie.
Primarul Flutur şi viceprimarul Alexa au considerat că în astfel de cazuri aplicarea legii ar dăuna cetăţeanului şi nu ar fi în favoarea sa.
Pentru cine nu cunoaşte, dacă ar trebui respectată legea, proprietarul unui apartament ar trebui să cheltuiască cam 25% în plus faţă de costul lucrării de izolare pe autorizaţiile impuse de lege. Costul unei autorizaţii de construcţie eliberată de primărie este de 0,5% din valoarea lucrării. Mai trebuie achitat 0,8% din valoarea lucrării şi la Inspecţia în Construcţie, ca să elibereze un aviz de calitate a lucrărilor. Proiectul de execuţie, la nivelul unei scări, costă şi el 100 lei de apartament. Iar arhitectul Dan Sandu, ca să elibereze autorizaţia de construcţie, îţi cere certificatul energetic care costă minim 350 lei.
La costul unei lucrări de 4000 lei, autorizaţia costă 200 lei, avizul Inspecţiei în Construcţie 320 lei, proiectarea 100 lei, certificatul energetic 350 lei, în total avem suma de 970 lei. Iată cum răsplăteşte primarul Portariuc şi viceprimarul Andrei votul botoşănenilor fără de care n-ar fi fost astăzi în aceste funcţii.
Dar culmea nesimţirii primarului şi viceprimarului vine de la faptul că în primăvara acestui an promiteau izolarea termică a 38 scări de bloc, adică a 760 de apartamente. Toată vara ne-au minţit că încep lucrările de izolare, ca acum să ne dăm seama că n-au mişcat un deget şi că totul a fost o manipulare ordinară.
Că n-au izolat cele 38 de scări, vor primi răsplata la anul, când ne vor cere votul pentru europarlamentare. Dar dacă ei sunt neputincioşi, de ce nu ne lasă măcar pe noi să ne facem treaba şi ne pune la cheltuieli în plus iar pe deasupra ne mai şi amendează? Nici ei nu fac, nici pe noi nu ne lasă! Iată cum ştie PSD-ul să-şi răsplătească votanţii!
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Replica impegatului
Gastronomie: Castraveciori muraţi, crocanţi
Cristian Ghibu, noul Acar Paun găsit de Ponta pentru a justifica eşecul privatizării CFR Marfă
SRI a răspuns organizaţiei Active Watch la întrebarea: Ce sunt eco-anarhiştii?
Cine a pierdut si cine a câştigat din eşecul privatizării CFR Marfă
Cine este Andrei Gerea, propunerea PNL pentru Ministerul Economiei
Cum am învins oaia liberală
Ioan Rotundu
Saltimbacul lui Putin se bagă iarăşi în seamă ameninţând Chişinăul
Rogozin: Transnistria pregăteşte un răspuns dur în cazul asocierii Moldovei la UE
Sorin Rosca Stanescu, acuzat de incompatibilitate şi fals în declaraţii
Zi cu ghinion pentru un afacerist din Darabani
Bărbat cu probleme locomotorii, salvat de pompieri în ultima clipă
Cucuveaua era la Cotroceni
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă