Surprinzător, deşi este frecvent criticată pentru lucrările sale de proastă calitate, firma dorohoiană Codin SA, patronată de către subinginerul Corneliu Tomescu, ocupă locul III cu 24,4 milioane RON. Deşi firmă cu pretenţii, Conrec SA (foto 2 - staţia de betoane), patronată de către inginerul Mihai Vrăjitoru, ocupă abia locul VI, cu o cifră de afaceri în sumă de 21,5 milioane RON. Nici Condacia SA nu se poate lăuda, ea ocupând locul VII, cu numai 18,1 milioane RON, iar vechea sa concurentă, Ascon SA stă şi mai la coadă, adică pe locul XI, cu 8,4 milioane RON.
S-a ridicat puternic, deşi abia în acest an a intrat mai semnificativ pe piaţa construcţiilor, firma MBB Construct SRL (foto 1 - lucrări la mall), patronată de familia Bidaşcă. Firma ocupă locul IX cu o cifră de afaceri

Dacă e să facem un clasament al acestor firme în raport de numărul de salariaţi raportaţi ca angajaţi cu forme legale, atunci locurile se schimbă. Pe primul loc urcă societatea Euro Business SRL, cu 226 de angajaţi, la o cifră de afaceri de 22,3 milioane RON. O urmează Codin SA cu 230 de salariaţi şi Conrec SA cu 231. Ciudat, societatea Victor Construct SRL, deşi are cea mai mare cifră de afaceri, numărul angajaţilor este doar de 137. Şi Tehnic-Asist, care ocupă locul II în top, n-are decât 143 de angajaţi. Cifrele fiind raportate la Ministerul Finanţelor, nu pot fi puse la îndoială, ele fiind cifre oficiale. Este greu de crezut că o firmă ca Victor Construct SRL, care are angajate cele mai importante lucrări de construcţii din judeţ, dar şi la Suceava, să poată face faţă frontului de lucru cu numai 137 de angajaţi. Întrucât nu deţinem informaţii că situaţia ar sta altfel, trebuie să credem în aceste cifre.
Analizând activitatea

Sunt şi firme care abia se târâie de azi pe mâine. De exemplu, firma lui Pamfil Rotaru, Rotconi, are un profit simbolic, de numai 16 mii RON la un volum de activitate de 3,1 milioane RON, dar se poate lăuda că are 117 salariaţi, cu doar 20 mai puţini ca Victor Construct.
Cifrele prezentate mai sus reprezintă activitatea economico-financiară aşa cum a fost ea consemnată în bilanţurile contabile întocmite la 30 iunie 2008 şi depuse la Ministerul Finanţelor. Până la sfârşitul anului clasamentul poate suferi modificări importante, pentru că multe din lucrările executate n-au fost recepţionate, iar volumul cel mai mare de lucrări se realizează, în construcţii, în a doua jumătate a anului.