Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23822
De la 07 Ianuarie 2003
111405095

Botoşani: Cine sunt trădătorii opoziţiei ademeniţi de PSD

  • Ioan Rotundu
  • 15 September 2014, 23:00

La nivel de PSD Botoşani s-a format o echipă de racolare a aleşilor locali şi judeţeni ai opoziţiei pentru a se constitui în consiliile locale şi cel judeţean majorităţi favorabile PSD-ului. Echipa, la ordinul direct al lui Victor Ponta, este condusă de prefectul Costică Macaleţ secondat de Andrei Dolineaschi şi Ovidiu Portariuc. Cei trei se folosesc de negociatori. Aceşti negociatori primesc numele victimei care trebuie atacată şi o contactează. Mai întâi i se oferă garanţii că trecând la PSD va fi protejat de orice necazuri şi la alegerile din 2016 va fi trecut pe listă pe un loc eligibil.
Dacă victima rezistă, atunci i se oferă funcţia de viceprimar sau dacă este un ales din Botoşani o funcţie de director. În condiţiile în care victima tot rezistă tentaţiei, atunci se trece la şantaj. Este ameninţat că i se va desface contractul de muncă al soţiei dacă aceasta lucrează în sistem bugetar sau dacă lucrează în sistem privat i se spune că patronul va fi controlat la sânge până ce-i va desface contractul de muncă. Apoi, victima este căutată cam cu ce ar putea fi agăţată penal, un rol important avându-l şi agenţii rurali de poliţie iar mai nou unii procurori.
La unii aleşi consideraţi încăpăţinaţi s-a mers cu investigaţiile şi asupra părinţilor, fraţilor, surorilor şi a rudelor apropiate pentru a se crea presiune asupra victimei. Dacă victima este un pion esenţial, şi aceste metode nu dau rezultate, este informat Macaleţ care se consultă cu cei doi şi victimei i se oferă o sumă de bani. Cel mai mare preţ oferit până acum a fost 35 mii lei şi o funcţie bine plătită.
Cele arătate mai sus nu sunt nici pe departe fabulaţii. Sunt realităţi culese fie direct de la cei aflaţi în postura de victimă fie pe surse. Dar să trecem în revistă câteva dintre victime.
Cel mai bine şi-a negociat votul de consilier municipal social-democratul Florin Ghiorghiţă (foto). Acestuia i s-a oferit funcţia de director ARR pe Moldova, o funcţie râvnită de pesedişti cu statut de baronaş. Numai că, informat, pentru a se obţine o majoritate PSD în CLM Botoşani Ponta a decis ca funcţia să-i fie oferită lui Ghiorghiţă. Aşa s-a ajuns ca mult hulitul Ghiorghiţă de Portariuc şi gaşca lui să devină cel mai iubit şi răsfăţat membru PSD, spre nemulţumirea multor social-democraţi care râvneau acest post aducător de prosperitate celui care ştie să-l exploateze în interes personal.
Despre Ghiorghiţă putem spune că a fost şi a rămas un imoral simbol al clasei politice postdecembriste. A trecut de la PRM la PD şi apoi PDL iar acum la PSD. La ce te puteai aştepta de la un personaj care a furat curent electric şi apă de la reţeaua publică şi ca să scape de răspunderea penală a aruncat vina pe tatăl său.
Nu Ghiorghiţă este vinovat de trădarea de acum ci şeful său politic Cătălin Fluture. În mai multe rânduri Flutur a fost atenţionat de către membri PDL şi de alte persoane apropiate că Florin Ghiorghiţă este omul care aduce grave prejudicii de imagine partidului şi lui Flutur ca primar. N-a luat seama la avertismente iar acum plăteşte tributul uşurinţei cu care l-a protejat pe Ghiorghiţă. Din păcate, nu Flutur va suporta consecinţele cele mai grave ci botoşănenii care vor constata peste puţin timp că în Primăria Botoşani s-a format o gaşcă de hoţi care părăduiesc bugetul public fără vreo teamă de consecinţe.
Un al doilea trădător din PDL este consilierul Marius Buliga. Acest tinerel a ajuns consilier municipal în detrimentul altor membri de partid care ar fi meritat funcţia numai pentru că aparţine Cultului Penticostal. Flutur a crezut în 2012 că dacă-l pune pe Marius Buliga pe listă penticostalii vor face coadă la urnele de vot. N-a fost aşa iar acum a venit şi rândul lui Buliga să-l trădeze de Flutur. Buliga a fost şantajat cu ameninţarea că soţia sa, angajată la Modern Calor, va fi concediată. Cum el nu are serviciu şi trăieşte din indemnizaţia de consilier municipal şi salariul nevestei, s-a arătat dispus să treacă la PSD contra funcţiei de viceprimar.
Când Buliga a apărut pe lista de candidaţi a PDL-ului, protopopul Lucian Leonte l-a sunat pe Flutur şi i-a cerut să nu promoveze un pocăit în CLM. Acum, că pocăitul va deveni viceprimar, pe cine va mai suna protopopul?
În ceaţă se află decizia consilierului Cornel Furtună. Acestuia i s-a oferit un post de director în Ministerul Educaţiei. Rămâne de văzut dacă profesorul Furtună se va alătura galeriei de trădători sau va rezista tentaţiilor otrăvitoare ale PSD.
Şi la Consiliul Judeţean Botoşani PSD-ul este pe cale să se realizeze o majoritate. Unul dintre cei vânaţi este democrat-liberalul Lucian Aroşoaie, medic veterinar în Darabani. Alt vânat, cu blana mâncată de moliile incompetenţei, este Dorin Ciuştea de la PP-DD. Acestor doi li s-au promis funcţiile de vicepreşedinţi. Mai sunt în tatonare alţi patru consilieri judeţeni ai opoziţiei cărora li s-a promis tot funcţia de vicepreşedinte. Cum la nivelul Consiliului Judeţean Botoşani sunt numai două funcţii de vicepreşedinte, promisiunile mincinoase ale celor din PSD sunt evidente. Rămâne de văzut cine vor fi fraierii care se vor face de râs trădând electoralul care i-a votat.
Cert este că prin constituirea acestor două majorităţi favorabile PSD-ului, adică în CLM Botoşani şi CJ, va fi şi startul dat la jaful asupra banului public. Ştim cu toţii cum primarul Ovidiu Portariuc a dijmuit bugetul local în interes personal şi de grup, în condiţiile în care majoritatea consilierilor locali ai opoziţiei au mai pus piciorul în prag. Când primarul va avea şi propria sa majoritate, nimic nu-i va mai putea sta în cale la dirijat bugetul municipal acolo unde-i sunt interesele.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Refuzul Fiscului
Horoscopul zilei
Remus Pricopie, tinta ironiilor, dupa ce a afirmat ca Romulus si Remus au fost crescuti de o vulpe
De la Roma pan' la Nistru, tot romanul e Ministru!
Ministrul Ioan Rus, la impartirea microbuzelor scolare in Cluj:
"La primaru' ungur i-am dat cu defectiuni la partea de franare"
Tariceanu: Daca PSD crede ca turul II e mai potrivit pentru suspendare, lista ramane deschisa
Victor Ponta: Nu stiu daca mai e vreun copil chiar si in clasa intai care sa nu aiba telefon cu internet
Doi consilieri locali PDL din Bals au plecat la PSD si s-au intors in aceeasi zi in PDL
ActiveWatch: Cetatenii romani au dreptul sa dezbata prevederile Constitutiei Romaniei
Bancherii nu sunt de acord sa afiseze comisioanele pentru fiecare tranzactie la bancomat
pe motiv ca ar fi imposibil sa treaca pe ecran taxele tuturor bancilor.
DNA l-a denuntat pe Radu Mazare la Parchetul General pentru presiuni asupra justitiei
Mircea Cosma i-a compus o poezie lui Ponta
TDL Botoșani: FC Botoșani a obținut o victorie dublă împotriva echipei Dinamo
Florin Țurcanu reclamă practicile ilegale şi imorale ale PSD
La sfârșitul acestei luni, Târgul Agro ZOO, ediția a cincea
PDL Botoşani – Comunicat de presă
Interesele din spatele „limbii albastre”
Ioan Rotundu
Creşte spaima lui Ponta
Ioan Rotundu
Anunţ despre vizitarea locurilor Sfinte de la Ierusalim
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă