Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Decese
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1725
De la 07 Ianuarie 2003
111177053

Botoşani: La Curtea de Apel Suceava, Oprişanu a dat peste un judecător cinstit

  • Ioan Rotundu
  • 15 September 2015, 23:00

Precum v-am promis, continui să urmăresc evoluţia proceselor dintre medicul politician Gabriel Oprişanu şi partenerii săi de afaceri pe care i-a ţepuit în diverse moduri.
Vineri, 11 septembrie, la Curtea de Apel Suceava (foto) s-a judecat Dosarul 121/40/2015 în care Gabriel Oprişanu a cerut declararea în insolvenţă a firmei lui Constantin Pitorac Flămânzi. Deşi la tribunalul Botoşani cererea de insolvenţă introdusă de Oprişanu a fost acceptată, Pitorac a contestat declararea firmei sale C&E CO SRL Flămânzi în insolvenţă, proces pe care la Tribunalul Botoşani le-a pierdut.
Pitorac a atacat cu apel sentinţa Tribunalului Botoşani la Curtea de Apel Suceava care a stabilit termen de judecată data de 11.09.2015.
Acest terme de judecată a fost tratat strategic de către judecătoril tribunalului Botoşani care a acceptat cererea de insolvenţă a lui Oprişanu fără să mai aştepte să se soluţioneze contestaţia lui Pitorac.
Mai mult, judecătorul sindic de la Botoşani a amânat şi cererea lui Pitorac de amendare a administratorului judiciar Mihaela Lazăr care şi-a depăşit competenţele dispunând abuziv de banii din contul firmei lui Pitorac deschis la BCR Botoşani şi a refuzat să ia în discuţie abuzurile administratorului judiciar aşteptând să vadă ce soluţie se va da la Suceava.
Vineri, 11 septembrie, judecătorii Curţii de Apel Suceava au amânat pronunţarea pentru ziua de 15 septembrie când au dat următoarea soluţie: „Constată că majoritatea legală în vederea pronunţării nu a putut fi întrunită. Sesizează preşedintele de secţie în vederea stabilirii completului de divergenţă. Stabileşte termen pentru judecarea cererii în complet de divergenţă la data de 24.09.2015, cu citarea părţilor. Pronunţată în şedinţă publică. Document: Încheiere de şedinţă 15.09.2015”
Ce rezultă din această soluţie? Rezultă că unul dintre cei doi judecători n-a fost de acord cu declararea în insolvenţă a firmei lui Pitorac. Cei de la firmă au interpret gestul acestui judecător ca fiind al unui magistrat cinstit pe care Oprişanu n-a reuşit să-l atragă sa.
Acest proces este extrem de important pentru Pitorac. Dacă-l va câştiga, cei de la Tribunalul Botoşani care judecă insolvenţa vor avea mari probleme pentru că vor trebui să-şi justifice acordul dat administratorului judiciar de a distribui banii din contul societăţii fără a fi respectate procedurile legale.
Este posibil ca acest proces de insolvenţă care a fost reclamat şi la nivel de Consiliu Superior al Magistraturii şi s-a depus plângere penală împotriva administratorului judiciar Mihaela Lazăr pentru abuz de funcţie să dea la iveală o mică parte din mafia care funcţionează între avocaţi, procurori şi judecători.
Amintesc că avocatul lui Oprişanu este Marian Simion, fiul fostului procuror Aurel Simion pensionat de curând, procuror considerat un fel de protector al infractorilor cu gulere albe.
Amânarea procesului de la Suceava pentru data de 24.09.2015 a dat peste cap strategia de lucru a judecătorului de la Tribunalul Botoşani care se aştepta la o soluţie definitivă în 11 septembrie, soluţie în raport de care el urma să judece capetele de cerere ale lui Constantin Pitorac împotriva lui Gabriel Oprişanu. Este de aşteptat ca Oprişanu să facă tot ce-i stă în putinţă pentru a câştiga procesul de la Suceava, acest proces, cum am arătat, fiind unul cheie pentru celelalte aflate pe rol. Ghinionul de până acum a lui Oprişanu a fost că la Suceava dosarul a nimerit şi pe masa unui judecător necompromis profesional.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Reţeta zilei: Gogoşari tradiţionali
Horoscopul zilei de 16.09.2015
Bancul zilei: Soarta soacrei
Asta da relaxare fiscala
Romanii din strainatate care nu realizeaza niciun venit in Romania vor plati Statului cate 800 de lei
Prognoza meteo pentru miercuri si joi: Vremea se mentine calda
Teodor Atanasiu despre solicitarea ca sicriul lui Vadim Tudor sa fie depus la Senat
Nu e in acord cu pozitia geografica a Romaniei in Europa
Dorin Cocos recunoaste toate acuzatiile si cere sa fie judecat mai repede
Gabriel Oprea sustine ca nu a plagiat si se apara cu decizia Consiliului National de Etica
Gardul de sarma ghimpata construit de Ungaria la granita cu Romania tensioneaza relatiile bilaterale MAE:
Nu este un gest corect din punct de vedere politic
Cum s-a răzbunat Ponta pe cei care nu l-au votat
Ioan Rotundu
Hyundai Coupe cu documente expirate depistat în trafic de poliţiştii de frontieră
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă