Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
33195
De la 07 Ianuarie 2003
112783546

Încăierare politică pe seama câinilor comunitari

  • Guraliuc gândeşte umanitar, Egner ca un redus mintal
  • 16 April 2008, 23:00

Consilierul local de Botoşani, Val Guraliuc (PNG) este de părere că legea protecţiei animalelor este bună, dar a intervenit la un moment neprielnic. „Am văzut că se aşteaptă legea care să permită uciderea cu parul a câinilor. Nu o să vină niciodată asemenea lege. Nu este vorba numai de câini. Există o falsă sintagmă: iubitorii de câini. Nu e adevărat. Noi suntem creştini şi trebuie să iubim toate creaţiile lui Dumnezeu. Trebuie să iubeşti de la elefant până la păianjen”, a declarat consilierul Guraliuc (foto 1), specificând că toţi se aşteaptă să vină cineva care să înfieze câinii, dar acest lucru nu se va întâmpla niciodată.
Din punctul său de vedere, administraţia locală trebuie să rezolve problema, ajutată în virtutea acestei legi. „Legea este bună, dar s-a creat o suprastructură inexistentă. Administraţia locală trebuie practic să contacteze asociaţiile pentru protecţia animalelor, ori la Botoşani există doar una singură. Să îi ajute financiar pe aceşti oameni care nu şi-au făcut asociaţii pentru a se îmbogăţi, aşa cum se consideră. Trebuie mai mult decât atât abordată o relaţionare foarte strictă cu organele sanitar veterinare”, susţine Guraliuc.
Consilierul atrage atenţia că a contactat personal conducerea de la Inspecţia Sanitar Veterinară, pe doctoriţa Minodora Vasiliu, care i-a spus că nimeni nu a discutat cu dumneaei vizavi de modul în care ar trebui rezolvată problema câinilor fără stăpân. „Este o falsă problemă că prin castrare, aceşti câini ar deveni mai violenţi. Nu este adevărat, dimpotrivă. Nu doar că se liniştesc, ci ar fi blocată şi înmulţirea. Ar trebui făcute padocuri de mari dimensiuni, un loc unde aceşti câini să fie sterilizaţi. Legea spune foarte clar. Câinii care sunt bolnavi trebuie consultaţi medical, iar dacă nu mai pot fi recuperaţi, există posibilitatea eutanasierii”, a mai adăugat Val Guraliuc.

Zone interzise pentru câini fără stăpân
Pe de altă parte, consilierul Florin Egner poza(foto 2) crede că o soluţie ar fi ca anumite zone din oraş să fie declarate interzise câinilor comunitari. „Cred că trebuie să fie un interes mai mare din partea Primăriei pentru această problemă. Câteva iniţiative pe perioade scurte au dus la rezolvări, dar au fost cu un final ciudat. Sunt zone în oraş care ar putea fi zone interzise pentru câinii fără stăpân. Să nu li se dea surse de hrană, să fie o activitate de ridicare a lor şi să fie duşi în altă parte”, a punctat Florin Egner.
Propunerea sa e oarecum discutabilă, dacă se ţine cont pe ce criterii ar putea fi alese acele zone interzise. Adică cei de la periferii să rămână cu câinii fără stăpân? Ori cei din zona centrală? Şi dacă ar fi aşa, să spunem, cine îi opreşte să nu treacă în zona interzisă? Poliţiştii comunitari le dezumflă roţile la biciclişti când îi prind pe Pietonal. Cu câinii cum vor proceda? O să le taie unghiile sau le dă amendă? Cât despre cheltuiala pe care unii o propun să se facă pentru aceşti „câini ai străzii” nu este corect ca banii contribuabililor să o susţină. Pe Animal Planet, într-adevăr apar emisiuni cu fel de fel de cazuri cu animale tratate, cocoloşite, spre a fi date în final spre adopţie.
Numai că la Botoşani, asociaţiile iubitoare de animale se mulţumesc să îşi manifeste grija doar la nivel declarativ. Apoi, se ştie că nivelul de viaţă al locuitorilor din Miami este mult mai ridicat decât al românilor. Aşa încât se pune lesne întrebarea: de ce să se cheltuiască atâţia bani pe câini, când atâţia copiii necăjiţi, mai ales în mediul rural botoşănean nu au ce pune pe masă? „Trebuie să iubeşti de la elefant până la păianjen” , spunea consilierul Guraliuc. Dar, oamenii, unde se regăsesc? (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

SC Apa Grup Botoşani poate provoca un dezastru ecologic
Italia, al doilea cal troian al Rusiei în UE şi NATO
Dezvăluie numele spionului rus la ONU şi banii vărsaţi lui Putin
Un spion rus de naţionalitate germană prins de serviciile secrete germane
Este important ca relaţia Bucureşti-Chişinău să se dezvolte într-o direcţie pozitivă
Medalie de aur pentru arhitectul Dan Hanganu
Brâncuşi- artist român şi universal
Infracţiuni cu repetiţie
Program TELE'M Botoşani, joi, 17 aprilie
Spectacol cu intrare gratuită
Paraşutist profesionist
Horoscop
Anunţ important
Puteţi alege să munciţi în Anglia sau Italia
Comentariul comentariilor (XCIX)
(Ioan Rotundu)
Tiprigan susţine existenţa unui complot la adresa directoarei
Prisăcaru susţine că a schimbat faţa Hotelului „Rapsodia”
Imaş contra adeziuni şi „Sfintele Maslu” pentru voturi
Sediu nou pentru angajaţii CJ Botoşani
Pesediştilor le plac corupţii
Monica Anghel vine la Dorohoi la Festivalul Primăverii
Ştab judeţean ce a intrat în vizorul agentului de poliţie Bârsan
Mulţumiri pentru SAPARD
Românul şi violenţa
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă