Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4984
De la 07 Ianuarie 2003
123768200

Editorial

Carierismul şi mizeria morală, calităţile lui Tudorel Toader

  • Ioan Rotundu
  • 16 April 2018, 23:00

Luni seară, 16 aprilie, preşedintele României Klaus Iohannis a făcut anunţul mult aşteptat de toţi românii de bună credinţă şi care susţin lupta împotriva corupţiei, cancerul social-democrat generat de forţele malefice ale lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu susţinuţi de o întreagă cohortă de penali care s-au instalat conducerea ţării.
Iar anunţul a făcut a fost că Laura Codruţa Koveşi nu va fi revocată din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Anunţul, anticipat de penalii cocoţaţi la conducerea ţării a generat declanşarea unui plan dinainte pregătit de Dragnea şi Tăriceanu, însărcinat cu ducerea lui la îndeplinire fiind ministrul Justiţiei Tudorel Toader, omul bine ales de conducerea PSD ca să facă treburile lor murdare.
Imediat după anunţul preşedintelui Iohannis, ministrul Toader a replicat că va ataca la Curtea Constituţională decizia preşedintelui pe motiv c㠄Preşedintele României nu are abilitarea legală şi nici competenţele funcţionale de evaluare a activităţii profesionale şi manageriale desfăşurate procurorul şef al DN”
Dacă ar fi făcut această declaraţie profesorul universitar de drept penal Tudorel Toader în calitate de cetăţean al ţării, poate că am fi fost îngăduitori cu el, doar l-am fi compătimit cât de slab pregătit profesional este.
Dar declaraţia a venit de la ministrul Justiţiei, cel pus să fie un exemplu în aplicarea corectă a legilor statului şi mai ales în respectarea lor. Din nefericire pentru Toader, dorinţa sa de mărire, carierismul care l-a caracterizat toată viaţa şi care i-a marcat întreaga carieră de până acum, dorinţa de a fi în graţiile lui Dragnea şi Tăriceanu pentru a nu fi trimis acasă, că la catedră n-ar mai avea ce căuta că şi-a compromis statutul de profesor universitar, l-au determinat pe servilul ministru să ne arate cât de compromis moral şi profesional este.
În celebrul Raport făcut despre activitatea procurorului şef al DNA, Tudorel Toader a făcut o demonstraţie despre cum se poate fabrica un act în baza căpruia o persoană declarată incomodă în funcţia deţinută, să fie demisă. Spre avantajul ţării şi a menţinerii luptei împotriva corupţiei, Raportul ministrului a fost demontat punct cu punct de însuţi „încriminata” Codruţa Koveşi iar Secţia de procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a realizat că Raportul ministrului este o făcătură la ordin politic şi n-a fost de acord cu demiterea propusă, dând aviz negativ.
Pentru ministrul Toader acest aviz dat de cel mai înalt for al magistraţilor nu este un argument demn de respectat. Pentru Toader, prerogativele acordate prin lege preşedintelui României de a numi şi revoca procurorul şef al DNA, nu este un cadru legal ce trebuie respectat.
Nici cele 6 milioane de voturi date de români lui Klaus Iohannis ca să le fie preşedinte nu semnifică ceva pentru Toader. Pentru el cele 3 milioane de votanţi invocaţi de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu ca legitimitate să fure ţara sunt o forţă politică care-i legitimează şi lui sfidarea legilor ţării.
Dacă Tudorel Toader ar fi fost ministrul Justiţiei în Anglia, Franţa sau Germania şi ar fi procedat la el, acum era după gratii. În România îşi permite deoarece aşa cum a afirmat Codrin Ştefănescu, „Pentru că putem!”
Sunt la Curtea Constituţională cel puţin doi, trei judecători care au coloană vertebrală şi care nu cred că se vor prostitua profesional să decidă că preşedintele României, chiar dacă legea îi conferă puterea de a numi şi revoca procurorul şef al DNA, este obligat să respecte ce a stabilit ministrul Justiţiei. Ar fi prea de tot ca judecătorii acestei Curţi să decidă aşa ceva. O asemenea decizie ar legitima hoţiile la cel mai înalt nivel iar DNA-ul ar deveni o instituţie de decor cu care Dragnea şi Tăriceanu să se laude la Bruxelles că în România corupţia este sub control.
Bătălia asupra eliminării Codruţei Koveşi din funcţia deţinută este pe viaţă şi pe moarte pentru penalii din Parlament şi Guvern. Înlăturarea acesteia ar însemna subordonarea DNA-ului politicului şi dirijarea procurorilor spre găinării, dispărând din activitatea lor dosarele de mare corupţie.
Este deja observabil că de când s-a luat SRI-ului dreptul de a mai efectua înregistrări pe tema corupţiei, la DNA activitatea de luptă împotriva corupţiei s-a redus vizibil. Şi se mai poate observa un fenomen extrem de periculos. Judecătorii de la tribunale, Curţi de Apel şi ÎCCJ au început să fie binevoitori cu pedepsele şi chiar s-au decis achitări. Este consecinţa faptului că SRI-ul nu-i mai poate urmări şi înregistra când pun la cale măsluirea unor dosare. În justiţia botoşăneană această nefericită oportunitate oferită magistraţilor corupţi a devenit vizibilă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Medicamentele aduse în țară acum două săptămâni stau în depozit și nu au ajuns încă la pacienți,
deși tratamentul lipsește de 9 luni
Macron a vorbit despre atacurile asupra Justiției:
Salut munca lui Iohannis care nu-și lasă țara din mână
O treime dintre condamnații din penitenciare ar putea beneficia de executarea restului pedepsei la domiciliu
Sindicatul Consilierilor de Probațiune
Bancul zilei: Promiscuitate călugărească
Horoscopul zilei de 17.04.2018
Ministrul Justiției anunță că va sesiza Curtea Constituțională privind refuzul președintelui de a o revoca pe șefa DNA
Klaus Iohannis: Nu voi da curs propunerii ministrului Justiției de revocare a Laurei Codruța Kovesi, procuror șef al DNA
Dragnea anunță un ”miting foarte mare” pentru susținerea familiei tradiționale
Ministerul Sănătății confirmă că o parte din medicamentele aduse în țară pe 31 martie nu au ajuns încă în spitale
și anunță că acestea vor fi livrate zilele următoare
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în fiecare regiune a țării
Gafă la Ministerul Cercetării, care a lăudat invenția românească perpetuum mobile.
Cercetătorii: acestea sunt imposibilități fizice
Managerii de spitale nu au bani să compenseze scăderile salariale?
Dați-mi voie să nu-i cred
Tess, căutătoarea de noi lumi:
Nasa lansează luni telescopul spațial ce va scruta cerul pentru a găsi noi planete
„Puţă mică şi încăpătoare”
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog