Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25450
De la 07 Ianuarie 2003
118411993

Botoşani: Minciuna are picioare scurte şi legea braţul lung

  • primarul de Ştiubieni este cercetat penal pentru complicitate la înşelăciune
  • 16 December 2013, 23:00

Se pare că patronii societăţii Dany Ema n-au fost piază rea numai pentru partenerii de afaceri botoşăneni, ci şi pentru unii oameni de afaceri din afara judeţului.
O victimă a fostului administrator al societăţii, Daniel Buliga, proaspăt condamnat cu suspendare pentru evaziune fiscală a fost şi patronul societăţii sucevene Eurospped SRL cu sediul în comuna Scheia. În anul 2008, în calitatea sa de administrator la societatea Dany Ema, Buliga a cumpărat de la societatea Eurospeed un camion pentru care urma să achite suma de aproximativ 200 mii lei.
La nicio lună de la cumpărarea camionului, deşi nu a achitat preţul către firma suceveană, Buliga a vândut camionul Primăriei Ştiubinei. Se pare că între Daniel Buliga şi primarul de atunci şi de acum Ionel Merticaru (foto) a existat o înţelegere nu tocmai în interesul Primăriei şi al bugetului acesteia.
Pentru că firma suceveană nu primise banii de la societatea Dany Ema, n-a eliberat cartea tehnică a camionului. Iar primarul Merticaru a acceptat să cumpere camionul fără cartea tehnică, ceea ce l-a pus în imposibilitatea de a-l înmatricula şi circula cu el.
Problema s-ar fi rezolvat dacă banii viraţi de Primăria Ştiubieni în contul societăţii Dany Ema ar fi ajuns la firma suceveană, aşa cum se făcuse înţelegerea. Numai că Buliga, după ce s-a văzut cu banii încasaţi de la Primăria Ştiubinei n-a mai plătit camionul firmei sucevene. Din toată această înşelăciune pusă la cale de Buliga faţă de firma suceveană păgubită a ieşit Primăria Ştiubinei care s-a trezit în curte cu un camion pe care a plătit aproape 200 mii lei fără să se poată folosi de el. Şi în momentul de faţă camionul stă parcat în curtea Primăriei, ruginit şi neînmatriculat pentru circulaţie pe drumurile publice.
Mai este de menţionat că în încercarea de a obţine cartea tehnică, primarul Merticaru a încheiat cu firma Dany Ema contracte pentru executarea unor lucrări de reparaţie la şcolile din comună şi ceva poduri. S-a parafat o înţelegere între Primăria Ştiubieni, Dany Ema şi Eurospeed Scheia că banii cuveniţi societăţii Dany Ema pentru lucrările ce le va executa Primăria îi va vira în contul societăţii sucevene.
Nici de această dată nu s-a respectat înţelegerea, societatea Dany Ema anunţând Primăria că nu poate executa lucrările în cauză, în fond totul fiind o păcăleală trasă societăţii sucevene. Realizând că a fost păcălită în două rânduri, cei de la Eurospeed au depus o plângere penală împotriva lui Daniel Buliga şi a primarului Ionel Merticaru. Procurorii au dat neînceperea urmăririi penale faţă de cei doi dar firma suceveană a contestat soluţia la Tribunalul Botoşani iar judecătorii de aici au admis contestaţia şi au dispus redeschiderea cercetărilor penale împotriva lui Daniel Buliga şi a primarului Ionel Merticaru.
Totodată societatea suceveană cere şi suma de 491 mii lei reprezentând preţul camionului, penalităţi de întârziere la plată şi daune-interese de 100 mii lei.
Infracţiunea reţinută pentru Daniel Buliga este de înşelăciune iar pentru primar de complicitate la înnşelăciune. Cum societatea Dany Ema a fost falimentată şi nu mai are bunuri urmăribile, există mari riscuri pentru primarul Merticaru să se vadă cu averea pusă sub sechestru.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Jurăminte amoroase
Gastronomie: Tobă moldovenească
Justiţia ponderează abuzurile organelor de ordine
Moş Crăciun vine la bibliotecă!
Concertul “S-aud pregătiri în sat” aflat la cea de-a IV-a ediţie
A fost înființată Asociația de Monitorizare a Abuzurilor Jandarmeriei
Liderii de grup ai PDL, Mircea Toader şi Cristian Rădulescu au demisionat din funcţii
Dosarul mitei de la firme de pompe funebre
persoanele vizate luau între 300 şi 700 de lei pentru fiecare deces
Prognoza ANM pentru două săptămâni
Liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu, fost trimis în judecată pentru conflict de interese
Crin Antonescu, întrebat dacă este posibilă ruperea USL:
dacă genul acesta de lucruri continuă, mă tem ca da
Votul din marţea neagră. Şapte efecte pozitive
PSD si UDMR vor să reînvie instrumentul care omora marile dosare de corupţie
invocarea excepţiilor de neconstituţionalitate în dosarele penale
Suntem foarte îngrijoraţi de faptul ca lucrurile se dezvoltă în direcţia greşită în România pe frontul anticorupţiei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă