Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sport
Ştiri agenţii
Umor
Gastronomie
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1940
De la 07 Ianuarie 2003
123125511

pnl

Botoşani: Dezastrul preconizat la Staţiunea Popăuţi s-a produs

  • staţiunea a fost dată pe mâna unui intrus
  • 16 December 2014, 23:00

Am publicat seria de articole despre gruparea mafiotă organizată să pună mâna pe patrimoniul imobiliar şi ştiinţific al Staţiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi.
Din articolele publicare reieşea clar interesul oierului Ionică Nechifor pentru a acapara averea Staţiunii prin a obţine funcţia de director. Absolvent al unei facultăţi de învăţământ la distanţă, Nechifor n-are activitate profesională în domeniul zootehnic şi cu atât mai puţin în munca de cercetare.
Cu toate acestea, profitând de funcţia de consilier al fostului preşedinte al Autorităţii Sanitar – Veterinare şi de Siguranţa Alimentelor Mihai Ţurcanu, Ionică Nechifor s-a prezentat la preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti, prof. dr. Gheorghe Sin (foto) şi a făcut presiuni să fie schimbat directorul Ilie Chiorăscu, propunând ca în locul acestuia să fie numit un angajat al său. Cu ameninţări şi cu şicane, Nechifor a reuşit să-l determine pe directorul Chiorăscu să demisioneze, locul său fiind luat de către medicul veterinar Marian Florea. Medicul Florea este angajatul lui Nechifor la Asociaţia Moldoovis Botoşani. Numit director interimar, Florea a continuat să fie şi angajatul lui Nechifor.
De pe poziţia de director interimar, Florea i-a facilitat lui Nechifor să poată decide asupra mersului activităţii şi în acelaşi timp să scape de nişte datorii mari pe care le avea către Staţiune.
Un control efectuat de cercetătorii de la Palas Constanţa la Staţiunea Popăuţi a dat la iveală dimensiunea jafului la care este supusă instituţia de cercetare, totul bine dirijat de Nechifor. Deşi Nota de constatare încheiată a ajuns pe masa preşedintelui Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, profesorul dr. Gheorghe Sin n-a avut vreo reacţie de apărare a intereselor Staţiunii.
Mai mult, ieri, la preşedintele Academiei s-au prezentat medicul Marian Florea, director interimar al Staţiunii, însoţit de Ionică Nechifor. Medicul şi-a dat demisia iar Nechifor a cerut să fie numit directorul interimar al Staţiunii. Preşedintele Academiei s-a executat, motivând că a primit ordin politic.
Iată cum este distrusă cercetarea românească chiar de către cei puşi s-o apere. Astăzi, cei de la Staţiune aşteaptă ca Ionică Nechifor să se prezinte la post. Ei vor organiza un amplu protest şi nu-l vor primi pe Nechifor în curtea Staţiunii. Din câte-l cunosc pe Nechifor, mai bine zis violenţa sa fizică şi în limbaj, este posibil ca jandarmii să fie chemaţi şi să-l apere. Au mai făcut-o!
Cum este posibil ca un oier de rând, cu o facultate absolvită în condiţii dubioase, condamnat în mai multe rânduri pentru infracţiuni de violenţă asupra persoanei să fie numit în fruntea celei mai prestigioase instituţii de cercetare din România, în acelaşi timp fiind şi cea mai veche din ţară?
Iată că atunci când politicul decide inclusiv în munca de cercetare, ciobanii ajung oameni de ştiinţă. Jefuirea patrimoniului Staţiunii se va putea consuma sub protecţia legii, de vreme ce forul ştiinţific cel mai înalt în domeniu a legitimat acest jaf.
Adrian Marcu

N.R. Articol publicat în ediţia din 21 iunie 2013


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Anunţ urgent SC MICROBUZUL
Anunţ URBAN SERV
Bancul zilei: Păţania lui Vasile
Caltaboşi după o reţetă specială
Dispozitiile referitoare la incompatibilitatea alesilor locali, in baza carora sunt judecati Klaus Iohannis si mai multi primari, constitutionale
Daca ar fi castigat alegerile prezidentiale, Victor Ponta ar mai fi facut anuntul ca renunta la titlul de doctor?
Barilul de petrol se ieftineste in continuare si deschide sub 55 de dolari la New York
Ovidiu Tender, condamnat la 11 ani si 4 luni de inchisoare in dosarul RAFO-Carom
Marian Iancu - la 13 ani si 8 luni; decizia nu e definitiva
UDMR a cerut scaderea bugetelor SRI si ANI cu 71,5 milioane de lei in total
Cum va fi vremea miercuri si joi
Nu se poate renunta la titlul de doctor. Anuntul lui Ponta nu are niciun efect
Simona Halep, desemnata cea mai buna tanara jucatoare de tenis din
Rubla s-a devalorizat cu peste 20% fata de euro
Numarul doi al bancii centrale a Rusiei: Situatia e critica. Nu ne-am fi putut inchipui nici in cele mai negre cosmaruri
Mitul Arafat incepe sa se crape
De ce ar trebui sa plece din functie, alaturi de ministrul Gabriel Oprea
Klaus, preşedintele ce va fi mereu contestat
Ioan Rotundu
Peste 3200 de S.R.L.-D.-uri îşi pierd calitatea de microîntreprindere debutantă
Curtea Constitutionala: Legea de aprobare a Ordonantei "traseistilor" este neconstitutionala
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog