Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24578
De la 07 Ianuarie 2003
118529359

Botoşani/Suliţa: Tupeul primarului Costinel Ciubotaru

  • Ioan Rotundu
  • 16 February 2015, 23:00

Ieri, la solicitarea suliţanului Eugen Balan, m-am deplasat în localitatea Suliţa pentru a filma un teren proprietatea acestuia care este grav afectat de scurgerile de apă menajeră de la locatarii celor trei blocuri din centrul de localitate. Pe lângă acest subiect, pentru că mai primisem patru reclamaţii legate de afacerile fraţilor Secrieru, am ţinut să clarific şi acest aspecte.
Primarul Costinel Ciubotaru nu (foto 1) era în localitate, fiind în Bucureşti pentru a participa la o întrunirea Asociaţiei Primarilor de Comune. Am avut cu acesta o discuţie telefonică nu tocmai plăcută. Primarul s-a arătat extrem de deranjat că nu l-am anunţat în prealabil despre intenţia de a filma în comuna pe care o păstoreşte de mai multe mandate că nici el nu le mai ştie numărul. I-am spus că presa nu este la dispoziţia primarului, nu trebuia să-i cerem aprobarea ca să ne facem datoria şi că stăpânul presei este cetăţeanul de rând, beneficiarul informaţiilor noastre.
Am înţeles de ce era aşa de revoltat primarul Ciubotaru şi care a ţinut să-l instruiască personal, prin telefon, pe viceprimarul Costinel Ţurcanu (foto 2), unchiul împăratului Florin Ţurcanu, ce să ne declare.
Fraţii Secieru aduc utilaje agricole şi alte maşini econd-hand de prin Europa şi le vând celor interesaţi. Aceste utilaje şi maşini, spun cei care au reclamat, sunt expuse pe terenul primăriei şi că nu plătesc nicio taxă pentru că ocupă acest teren.
Viceprimarul Ţurcanu, la indicaţia primarului, ne-a declarat că terenul respectiv nu este al primăriei ci al senatorului Cornel Popescu, proaspăt trecut la PNL de la PP-DD. Realitatea este cu totul alta. Cornel Popescu a cumpărat magazinul cooperaţiei de consum, iar acele utilaje sunt expuse pe acest teren.
Ce nu ştie viceprimarul Ţurcanu dar probabil ştie foarte bine primarul Ciubotaru, este faptul că magazinele cooperaţiei de consum au fost construite pe terenul proprietate publică administrat de primării. Popescu a putut cumpăra clădirea magazinului dar nu şi terenul de pozasub ea şi cel împrejmuitor. Iar dacă foloseşte terenul, trebuia să încheie un contract de concesiune cu primăria, ceea ce nu s-a întâmplat.
Ce nu i-a spus primarul vicelui şi nu ştie Ţurcanu este faptul că primarul se află în combinaţie de afacere cu Cornel Popescu, adică au cumpărat magazinul împreună şi de aceea terenul este folosit pe daiboj, adică fără vreo plată către primărie.
În ce privesc afacerile fraţilor Secrieru, dacă sunt legale sau nu, dacă fac evaziune fiscală sau nu, este treaba Fiscului să verifice. Ce am aflat este că unul dintre faţi are un bar în chiar centrul localităţii Suliţa şi că soţia sa este funcţionară la APIA iar sora soţiei, adică cumnata, este mare şefă pe la Direcţia Agricolă Botoşani. Precum vă puteţi da seama, protecţia afacerilor fraţilor Secrieru este solidă.
Se mai spune în reclamaţiile primite că primarul Costinel Ciubotaru ar avea o cotă parte din afacerile fraţilor Secrieru. O astfel de afirmaţie n-a putut fi verificată pentru că ea aparţine de o înţelegere privată şi nu intră în competenţa noastră de a fi investigată. În schimb, primarul ar fi vrut să-i prezint reclamaţiile primite la redacţie. Îl informez şi pe această cale că presa nu divulgă sursele şi nici judecătorul nu are competenţa de a cere aşa ceva, nu un amărât de primar de comună care aspiră la statutul de baron local.
Un lucru este sigur: primarul Ciubotaru s-a alarmat imediat ce a aflat că mă aflu în Suliţa şi s-a arătat e4xtrem de nervos că ne-am permis să filmăm şi să facem investigaţii fără ca în prealabil să-l informăm. Probabil că dacă era informat ne servea el nişte cetăţeni instruiţi să ne spună cât de frumos este primarul lor şi cât de gospodar poate fi pentru comună. Poate că la alţi reprezentanţi de presă o fi ţinând o astfel de strategie, la mine nu.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Avantajul chirurgilor
Reţeta zilei: Supă de carne
Horoscopul zilei
Elena Udrea pe Facebook: Noua cerere DNA pentru arestarea preventiva este un exces
PNL cere comisii parlamentare de ancheta pentru autostrada Brasov-Comarnic si Fondul de rezerva al guvernului
Vrem sa ne lamurim daca e vorba de prostie sau hotie
Cum va fi vremea pana pe 1 martie
Un parlamentar nu poate intra in catuse in comisie sau plen
O asociatie anunta ca sesizeaza Curtea de Conturi pentru ca profesorii de Religie ar fi platiti ilegal din banii statului
Catalin Tolontan: In 2009, trei televiziuni i-au vindut stiri Monicai Iacob Ridzi
Victor Ponta: PNL vrea ancheta parlamentara contra Guvernului din 2013, cand era la guvernare
Caragiale e depasit total!
Monica Iacob Ridzi a fost condamnata la cinci ani de inchisoare cu executare
Familia unui evreu de origine romana, Marcel Adams, este posesoarea contului de peste 800 milioane dolari deschis la banca HSBC
Sindicat: In Barajul Portile de Fier al Hidroelectrica s-au produs fisuri ce pun in pericol unitatea
Exista pericol de accidentare a persoanelor aflate in zona
Ministrul Educatiei, urmarit de trecut
Curtea de Conturi a descoperit nereguli la Agronomie, pe cand Sorin Cimpeanu era rector - terenuri inregistrate cu valoarea de 1 leu
Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Florin Turcanu, a fost suspendat din functie prin ordin al prefectului
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă