Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5011
De la 07 Ianuarie 2003
113097819

Editorial

Botoşani: Un nou exemplu de umilire a umilinţei

  • Ioan Rotundu
  • 16 February 2016, 23:00

Scriam în ianuarie 2009, când preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc plămădeau un referendum naţional pentru modificarea Constituţiei României în sensul unui parlament unicameral, un editorial intitulat „A umilit până şi umilinţa”. Făceam referire la faptul că Emil Boc, profesor universitar dr. în drept Constituţional, îşi obţinuse doctoratul cu o lucrare despre avantajele pe care le conferă un parlament bicameral.
Făcând echipă cu preşedintele Băsescu, Boc şi-a negat lucrarea de doctorat, mai exact argumentele ştiinţifice invocate în favoarea unui parlament bicameral, şi a susţinut cu tot sufletul său de doctor în drept Constituţional că un parlament unicameral este mai bun României.
Practic, prin dezicerea de propria lucrare de doctorat, Boc a dat dovadă de servilism politic faţă de Băsescu umilind până şi umilinţa care are şi ea pretenţiile şi demnitatea de nonvaloare umană.
Ieri mi-a fost dat să asist la o nouă umilire a umilinţei. Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, omul ce poate oricând deveni preşedintele ţării dacă actualul preşedinte păţeşte ceva, a abdicat de la responsabilităţile sale politice şi de legiuitor şi s-a arătat românilor pe faţă ca susţinător al intereselor Antenelor lui Dan Voiculescu.
Tăriceanu s-a situat pe baricada care sfidează aplicarea corectă şi în mod egal pentru toţi a legilor ţării. Tăriceanu a pus un interes privat deasupra interesului naţional. Sediile Antenelor au intrat în proprietatea lui Voiculescu pe căi necinstite, fiind achiziţionate cu bani furaţi de la poporul român. Hoţiile lui Voiculescu sunt de dimensiune uriaşă: 60 milioane euro. Iar judecătorii au găsit de cuviinţă ca în recuperarea pagubei să-i fie confiscate de către stat o parte din bunurile dobândite prin mijloace frauduloase printre care şi sediul Antenelor.
După îndelungi tergiversări şi presiuni făcute de procurorul şef al DNA Codruţa Koveşi, ANAF a trecut la evacuarea acelor imobile şi punerea lor la dispoziţia statului, adică a noastră, pentru a fi valorificate.
Numai că întreg corul de parlamentari din Senat, ajunşi în această funcţie prin fraudă morală şi impostură politică, în majoritatea lor aflaţi în conflict cu legea penală, au sărit în apărarea Antenelor invocând dreptul la libera exprimare care dacă s-ar evacua Antenele ar fi pus într-un grav pericol. Iar Tăriceanu, tot mai demagog de când s-a înhăitat cu cei din PSD, a găsit de cuviinţă să-l cheme pe premierul Cioloş în faţa Senatului să dea explicaţii asupra abuzului comis de ANAF.
Ce să explice premierul? ANAF îşi face doar datoria de a recupera o pagubă, punând în aplicare o hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi executorie. Vrea Tăriceanu să-l forţeze, să-l intimideze cu ameninţări politice pe premier ca acesta să stopeze operaţiunea? Nu cred că premierul Dacian Cioloş îşi va murdări imaginea de tehnocrat cinstit alăturându-se haitei de corupţi din Senat. Cioloş nu poate pune deasupra interesului naţional interesul politic al lui Tăriceanu şi a găştii sale cu care apare zilnic la Antenele lui Voiculescu şi otrăvesc poporul român cu fel de fel de manipulări grosolane.
Am auzit-o şi pe impostoarea de Cristina Anghel, cea plătită de Antene să facă greva foamei împotriva Guvernului Boc şi care a cucerit recordul de a fi singura femeie din lume care s-a îngrăşat făcând greva foamei, strigând că libertatea presei este în mare pericol. Doar cu câteva zile înainte impostoarea susţinea legea defăimării lui Dragnea şi punea pumnul în gura presei cu amenzi de sute de mii de lei. Femeia asta ajunsă senator este o ruşine al Parlamentului României dar ea se simte legitimă pentru că a fost votată de un segment de electorat.
Tăriceanu, Anghel şi ceilalţi slugoi ai Antenelor n-au zis nimic ieri că un poliţist de la Braşov, care a avut curajul să scrie o carte despre incompetenţa şi abuzurile şefilor lui, este cercetat şi forţat să demisioneze.
Abia în cazul poliţistului Marian Godină se comite un grav abuz şi atentat la libertatea de exprimare. Dar Godină nu este Dan Voiculescu, n-are Antene unde să vină politicienii ipocriţi să ne mintă cu nonşalanţă în aplauzele lui Mihai Gâdea, Mircea Badea, Dan Ursu, Radu Tudor etc. care prin prestaţiile lor nu mai sunt de mult timp jurnalişti ci mercenari în solda familiei Voiculescu.
Iar ca să nu ne înşelăm asupra faptului că prin instituţiile statului corupţia şi corupţii sunt la ei acasă, şi cei de la CNA, instituţie care trebuie să fie neutră politic şi imparţială între televiziuni, au sărit în apărarea Antenelor., Acum ne putem explica de ce amenzile date celor de la Antene erau simbolice iar pentru celelalte televiziuni împovărătoare. Un mod de a pune pumnul în gura presei, de a limita libertatea de expresie, dar faţă de care Tăriceanu şi gaşca lui n-are nimic de obiectat. După modul de a pleda în favoarea Antenelor şi împotriva statului de drept, ei consideră libertatea de exprimare numai ce fac cei de la Antene, ce fac ceilalţi jurnalişti sunt calomnii, inculte, defăimări şi trebuie sancţionaţi drastic.
Aceşti impostori şi ipocriţi gen Tăriceanu, Anghel, Dragnea au ajuns să deţină puterea în stat pentru că noi le-am dat-o prin vot. Plătim acum prostia de care am dat dovadă în alegerile locale şi parlamentare din 2012. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Reţeta zilei: Mâncare spanac cu usturoi
Bancul zilei: Întrebare răstălmăcită
Horoscopul zilei de 17.02.2016
RISE Project: Statul intarzie sa recupereze casa pierduta in instanta de
Iohannis, familia presedintelui inca incaseaza chiria
China va inaugura anul acesta cel mai mare radiotelescop din lume, ce va cauta semne de viata extraterestra
Situatia Antenelor, discutata in Senat la propunerea lui Tariceanu:
"un grav atentat la adresa libertatii de exprimare". Premierul Ciolos, convocat miercuri pentru a da explicatii in fata Parlamentului, prin votul senatorilor de la toate partidele
Un tanar a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare dupa ce a furat stiri de la TVR Iasi
Acord intre Arabia Saudita, Rusia, Qatar si Venezuela pentru inghetarea productiei de petrol,
daca si ceilalti mari producatori procedeaza la fel
Consumatorii de alcool au sanctionat si ei Rusia:
Exporturile rusesti de vodca s-au prabusit cu 42%
Mai multi membri CNA ofera sprijin subtil Antenelor in scandalul evacuarii cerute de ANAF:
sunt invocate probleme tehnice si birocratice in cazul unei mutari rapide din actualele sedii
Politistul Marian Godina anunta ca isi va da demisia:
Ati castigat militenilor!
Ciolos, despre somatia ANAF la adresa Antenelor:
Nici eu si nici doamna ministru de Finante nu am fost intrebati - nu ca trebuia sa fim informati formal. Presedintele ANAF decide cum aplica legea
Bolşevismul a confiscat românismul
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă