Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Horoscop
Mondene
Important
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24934
De la 07 Ianuarie 2003
118411477

„Moartea” voinicului SIN de la „păcătosul" de Hrincă i s-ar putea trage

  • Ioan Rotundu
  • 16 February 2017, 23:00

Ieri, biologul dr. Gheorghe Hrincă, cercetător ştiinţific gr. 1 în cadrul Staţiunii de Cercetare - Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi Botoşani (SCDCOC), a fost citat la DNA Suceava şi audiat asupra a ceea ce cunoaşte despre preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice prof. univ. dr Gheorghe SIN (foto) cu privire la implicaţiile acestuia în devalizarea patrimoniului SCDCOC Botoşani.
Audierea a durat mai mult de o oră şi a fost realizată de către doi procurori în prezenţa şi în biroul procurorului şef Mihaela Mihai Popa. Întreaga declaraţie a biologului a fost consemnată în scris şi semnată de către aceasta, urmând a mai fi citat ulterior pentru a da relaţii şi despre modul în care impostorul Ionică Nechifor a ajuns să deţină o perioadă funcţia de director al Staţiunii cât şi împrejurările în care a fost jefuit o parte din patrimoniul unităţii de cercetare.
De mai bine de trei ani scriem în Jurnalul despre modul în care s-a pus la punct un plan de devalizare a patrimoniului Staţiunii, plan care ar urma să fie finalizat cu privatizarea a ceea ce va mai fi rămas. Iniţiatorul planului a fost Florin Ţurcanu, în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, iar omul desemnat să-l pună în aplicare a fost Ionică Nechifor, devenit inginer zootehnist prin cursuri la distanţă dar liberal de încredere al lui Ţurcanu.
Despre Ionică Nechifor şi manifestările sale violente care au atras cel puţin două sancţiuni penale în Jurnalul s-a scris pe larg în articolul intitulat Desigur, planul nu putea deveni funcţional fără atragerea şi implicarea directă a preşedintelui Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, prof. univ. dr Gheorghe SIN.
Prin articolul intitulat „Ionică Nechifor – pavăza ciuruită penal a fermei Popăuţi”, publicat în ediţia din 28.05.2013, am arătat că în ziua de 27.04.2001 Nechifor l-a bătut măr pe cetăţeanul Adrian Pricopan, procesul fiind finalizat la Tribunalul Botoşani prin amendarea lui Nechifor cu un milion lei prin Decizia penală nr. 293/04.07.2002
În timp ce se judeca procesul cu Adrian Pricopan, Nechifor, în ziua de 22.09.2001 i-a aplicat o bătaie şi lui Constantin Pricopan, fratele lui Adrian. Şi de această dată, prin Decizia penală nr. 3445R/10.09.2002 a Tribunalului Botoşani a fost amendat cu două milioane de lei. Cu toate acestea, Ionică Nechifor reuşeşte să se infiltreze în interiorul Staţiunii ca angajat.
Din acest moment Nechifor începe ofensiva de a ajunge şeful Staţiunii. Am descris pe larg cum a reuşit în ediţia Jurnalului din 17.03.2015 prin articolul intitulat „Grave ilegalităţi comise la nivel de ASAS ca Ionică Nechifor să rămână şef la Popăuţi”
Citez din articol: „Reamintim că la începutul anului 2013, la iniţiativa lui Florin Ţurcanu, lider al PNL şi preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani care avea pus la punct un plan de acaparare a Staţiunii, plan în care Ionică Nechifor avea un rol principal. Deputaţii liberali Verginel Gireadă, Roxana Anuşcă-Ţurcanu, Costel Şoptică împreună cu Ionică Nechifor, au intrat în biroul preşedintelui Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti, prof. academician Gheorghe Sin şi i-au bătut cu pumnul în masă (nu exagerez cu nimic) cerându-i să-l desemneze pe Nechifor director interimar la Staţiunea Popăuţi. Profesorul fiind la acea dată încă în curs de judecată în dosarul ICA, alături de Dan Voiculescu, s-a supus cerinţei deputaţilor în speranţa că va scăpa basma curată din dosarul ICA”
Aşa a ajuns Ionică Nechifor directorul interimar la Staţiune şi factor decident asupra patrimoniului acesteia, scop urmărit îndeaproape de Florin Ţurcanu. Pentru că interimatul nu-i oferea lui Nechifor garanţia că va deţine funcţia până îşi va duce planul la îndeplinire, acesta s-a înscris la concursul organizat pentru titularizarea pe post, concurs moşit la nivelul Academiei de preşedintele SIN şi şeful Secţiei de Zootehnie, prof. univ. dr Dumitru Simionescu considerat protectorul neîndoielnic al lui Nechifor.
Aşa s-a ajuns ca Nechifor, care nu întrunea condiţiile legale de a participa la concurs pentru că nu avea vechimea necesară şi anii de muncă în cercetare şi pe deasupra era incompatibil cu funcţia de director deoarece avea în familie o fermă zootehnică de profil, respectiv societatea „EXPLOATAŢIE NECHIFOR IONICĂ”, cod de înregistrare RO 0358480154, a fost primit în examen. Ştiu din surse că după ce s-a publicat în Jurnalul acest aranjament ruşinos, preşedintele SIN a renunţat la concursul organizat şi a decis ca directorul Staţiunii să fie numit, tot interimar, un anume Traian Atanasiu, dislocat de la o staţiune de cercetare din Bacău.
Ajuns director interimar la Staţiunea Popăuţi, Atanasiu s-a asociat cu Ionică Nechifor în a devaliza patrimoniul şi a pregăti unitatea pentru o privatizare cu dedicaţie.
Biologul dr. Gheorghe Hrincă a sesizat organele judiciare, începând cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, IJP, DNA Suceava etc. cum s-a pus la cale jefuirea Staţiunii de fondul genetic şi bunurile imobile, în special terenurile, dar de doi ani de zile predică în pustiu, nicio instituţie din cele sesizate dedând curs prin a deschide o anchetă.
Faptul că ieri, la DNA Suceava, a fost audiat biologul în ce măsură preşedintele SIN este implicat în ce se întâmplă la Staţiunea Popăuţi, mă face să cred că de fapt este urmărit preşedintele SIN, care deja este cercetat de DNA Bucureşti pentru devalizarea Staţiunii de Cercetări Pomicole Băneasa, după ce a devalizat Institutul de Cercetări Alimentare în favoarea lui Dan Voiculescu.
Aştept ca ancheta să fie extinsă şi asupra implicaţiilor avute cei trei deputaţi PNL de Botoşani care au făcut trafic de influenţă: Roxana Ţurcanu., Costel Şoptică şi Verginel Gireadă, implicaţiile lui Ionică Nechifor şi mai nou cele ale actualului director Traian Atanasiu. Dar orice început este bine venit!
Amintesc că preşedintele Sin se află printre semnatarii Comunicatului Academiei Române de susţinere a politicii PSD de emitere a Ordonanţei 13, dezincriminarea „abuzului în serviciu” potrivindu-i-se de minune cu dosarele în care este cercetat.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Prima incercare de intimidare a protestatarilor din Piata Victoriei de catre politie
Tot mai multe filiale PSD cer excluderea lui Mihai Chirica din partid
Nicusor Dan la RFI: Olguta Vasilescu interpreteaza legea total eronat;
mi-am dus copilul si la parada de 1 decembrie si la partid, il voi mai duce si la proteste
Presedintele PSD Olt, senatorul Paul "Maka" Stanescu, cu Florin Iordache alaturi:
Sunt convins ca in 3 luni continutul OUG 13 se va transpune in lege in Parlament/ Protestele, manipulari facute de super profesionisti
Turcan, mesaj pentru Olguta Vasilescu: Stimata doamna ministru, singurul razboi este cel dus de PSD si ALDE
impotriva legii, a Romaniei
Fostul sef ANI, Horia Georgescu, audiat la DNA intr-un nou dosar ANRP
Laura Codruta Kovesi: CCR nu a dezincriminat abuzul in serviciu.
Decizia Curtii de Apel Alba Iulia, o solutie izolata. Vom face contestatie in anulare
Mihai Busuioc, secretarul general al Guvernului, audiat la DNA in dosarul privind adoptarea OUG 13
Comunicat de presa APIA Botosani
OMV Petrom a obtinut un profit de un miliard lei in 2016
Localitatile Borsec si Sucevita au fost atestate ca stațiuni turistice
Prăpastia spre care se îndreaptă liberalii, inclusiv cei botoşăneni
Ioan Rotundu
Fara precedent: Sorin Grindeanu a invitat presa la Bruxelles in bataie de joc
Horoscopul zilei de 17.02.2017
Bancul zilei: Dorinţă împlinită
Să nu uităm, nimic să nu uităm din jignirile aduse nouă de ALDE-PSD!
Oferta locuri de munca in Dorohoi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă