Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Important
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
16934
De la 07 Ianuarie 2003
112807160

Familia Berişteanu ridică o biserică pe heltuiala sa

  • ieri a fost sfinţit clopotul
  • 16 January 2011, 23:00

O mână de credincioşi, nu mai mult de cincizeci de persoane, au înfruntat frigul şi noroaiele din zonă pentru a participa la slujba de sfinţire a clopotului bisericii din parohia ANL Cişmea, cum mai este denumită zona.
În 2009, aici a început să se înalţe un lăcaş de cult ca o binecuvântare pentru credincioşii care erau nevoiţi să parcurgă kilometri până la cel mai apropiat loc de rugăciune. De duminică clopotul care depăşeşte 500 de kilograme va chema creştinii la rugăciune, va risipi norii şi grindina dacă va fi tras cu credinţă şi va fi ajutat de glasurile fierbinţi ale credincioşilor în rugăciune.
Ctitorii acestei biserici, Petrică Berişteanu şi soţia sa, Minodora sau Dorica cum o alintă cunoscuţii, speră ca în această vară să înainteze cu lucrările pentru ca biserica să fie funcţională. Un sobor de preoţi în frunte cu protopopul Lucian Leonte, au oficiat o slujbă impresionantă de sfinţirea a clopotului, rugându-se împreună cu cei prezenţi pentru ca acest vad, biserica, ce poartă hramul Sfinţii Petru şi Pavel, prin care binele lui Dumnezeu şi binecuvântarea divine vine între oameni, să poată fi finalizat.
„Este important să cinstim glasul clopotului ca venind de la Dumnezeu. Când clopotul bate îi strigă pe creştini, îi aduce să alcătuiască comunitatea bisericii rugătoare către Dumnezeu. Este un clopot mare care cu siguranţă d eva auzi din tot Botoşaniul.
Nu-i puţin lucru că această familie, Berişteanu, face o biserică pentru slava lui Dumnezeu şi pentru mântuire. Ce trebuie să ştim despre clopot? Că este pozaeste glasul lui Dumnezeu care ne mângâie, care ne cheamă.
Atunci când acest clopot este tras cu credinţă îi aminteşte lui Dumnezeu să se milostivească. Dăm slavă lui Dumnezeu că mai sunt credincioşi care vin la biserică. Sunteţi o mână de credincioşi, vremea este aşa cum este, dar binecuvântarea ce aţi primit va spori pentru că aţi fost aici.
Mulţumim familiei Berişteanu pentru că cu cât sunt mai multe biserici cu atât sunt mai multe vaduri prin care vin binele şi binecuvântarea de la Cer”
a spus la predică protopopul Lucian Leonte.
Vizibil emoţionat, ctitorul Petrică Berişteanu a declarat că i se împlineşte un vis mai vechi, cu ajutorul de la Dumnezeu. „Mergeam pe drum cu soţia şi i-a spus dacă ne-ar ajuta Dumnezeu să facem şi noi o biserică şi după câţiva ani. Mulţumim lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să facem toate acestea. Anul acesta sperăm să îi dăm drumul. În 2009 am început, cam un an a durat” a spus acesta.
„Când a murit mama nu s-a tras clopotul pentru că nu era biserică aici, chiar de atunci mă gândeam să facem una. Sperăm să ne învrednicească bunul Dumnezeu” a spus şi Minodora Berişteanu.
Cu toate că la ANL-uri locuiesc sute de persoane, iar la vilele din jur, cu zeci de camere, locuiesc oameni cu stare financiară de invidiat, nu au fost prezenţi la slujbă. Cei prezenţi, mare parte veniţi din oraş, s-au rugat pentru binele tuturor, pentru speranţă, pentru sporire în credinţă, pentru iertare de păcate. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

„Unul hotărăşte şi altul răspunde, dar asta este România”
a cugetat cu glas tare preşedintele Ţâbuleac
Judecătorii Ilie şi Mihalache în conducerea Biroului Electoral de la Corni
Ţurcanu şi-a desemnat ortacii în Alianţa PNL – PC
Sorescu, anul trecut, nu s-a simţitz suficient de luminat
Şi PRM visează la Primăria Corni
să le urăm vise plăcute
Ţâbuleac şi fiorii eminescieni
Drama unei botoşănence trăită în Slovenia
O escrocherie pe măsura escroacei
Ioan Rotundu
Poetul Naţional al românilor serbat la Chişinău
Şezătoarea culturală ”Mihai Eminescu” la Milano
Tunisia – Încă un dictator a fugit de frica poporului său
Caricatura ziilei: Sinucidere colectivă
Andrei Chiliman nu vrea primari aleşi din primul tur
Monica Iacob-Ridzi se va interna azi la o clinică din Viena
Horoscop
Bancul zilei: Autovinovăţie
Marine Le Pen moşteneşte de la tatăl său conducerea extremei dreapta din Franţa
Trei din cele patru măicuţe de la Mănăstirea Tanacu condamnate au fost eliberate
tAlgocalminul şi alte 12 calmante se vor vinde numai cu reţeţă
Au început olimpiadele şcolare
Nu ne vindem ţara întreagă, o vindem cu hectarul
aşa be cer cei din UE
Protecţia Consumatorilor va monitoriza soldările de mărfuri
„Paşii Poetului la Băneşti”
La APM, Grindei afară. Boaru în locul său
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă