Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
30353
De la 07 Ianuarie 2003
108447201

Editorial

Creadă fiecare ce vrea, dar politica tot curvă rămâne

  • Ioan Rotundu
  • 16 January 2018, 23:00

Liviu Dragnea, liderul suprem al PSD şi cel care face şi desface guverne după cum îi este interesul personal şi de grup, oricât s-au străduit reporterii să afle, n-a explicat din ce motive PSD a retras sprijinul politic Guvernului Mihai Tudose. Nici fostul premier n-a explicat de ce a fost sacrificat de partid, ce i s-a reproşat şi el s-a considerat vinovat.
Voci timide din PSD, probabil cuprinse de spaima de a nu fi părtaşi la ce va urma, mai scapă câte o vorbă despre ce-a fost în şedinţa de Comitet Executiv care a durat 5 ori şi în urma căreia o majoritate zdrobitoare a celor prezenţi au votat sacrificarea premierului Mihai Tudose. Ser şopteşte că premierul a fost, de fapt, victima UDMR-ului ca urmare a declaraţiei sale că de va flutura steagul secuiesc pe instituţiile statului, vor flutura alături i cei care l-au arborat.
Chiar dacă ulterior Tudose şi-a nuanţat declaraţia precizând că s-a referit la mandatele aleşilor unguri, porumbelul scăpat a dat apă la moară celor din UDMR care i-au spus deschis lui Dragnea că are de ales între premier şi voturile lor în Parlament. Iar Dragnea, care moşeşte de mai mult timp suspendarea preşedintelui Iohannis pentru că se opune promulgării legilor justiţiei, are nevoie de voturile ungurilor pentru a-l putea suspenda pe preşedinte.
Conjunctura certurilor dintre Tudose şi ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a picat bine lui Dragnea, putând fi un motiv credibil pentru sacrificarea lui Tudose, ascunzând abil adevăratul motiv, cel al cerinţei ungurilor. Un argument puternic că adevăratul motiv a fost cerinţa celor din UDMR este graba cu care s-a convocat luni şedinţa CEx care urma să se ţină la Iaşi în 29 ianuarie.
Sunt convins că preşedintele Iohannis este informat de acest mârşav pact dintre Dragnea şi UDMR, condiţie esenţială pentru Dragnea ca să-l poată suspenda şi a-i face loc la Cotroceni lui Călin Popescu Tăriceanu.
Desemnarea ca premier a Vioricăi Dăncilă pare a fi mai degrabă o capcană pentru preşedinte decât o intenţie serioasă a PSD-ului. Sunt suficiente motive ca preşedintele să refuze numirea acesteia, ceea ce ar dr alimenta în interiorul PSD justificarea de suspendare după modelul Republicii Moldova, unde preşedintele Dodon a fost suspendat de vreo trei ori, adică de fiecare dată când a refuzat numirea vreunui nou ministru.
Ce-ar trebui să facă preşedintele, să accepte numirea sau să rişte suspendarea? Suntem în anul Centenarului Unirii, an crucial pentru istoria noastră modernă şi avem nevoie de preşedinte pentru a putea acţiona, de va fi nevoie, prin Consiliul Superior de Apărare a Ţării, dacă UDMR şi Guvernul Ungariei vor căuta cu orice preţ să ne compromită sărbătoarea. La anul, îi vom putea judeca pe toţi aceşti trădători de neam şi ţară.
Apoi, PSD a nenorocit ţara, criza economică bate la uşă, aşa că tot PSD-ul trebuie să dea socoteală românilor de dezastrul economic care se anunţă. În atare condiţii, preşedintele să accepte nominalizarea iar Dragnea şi acoliţii lui să se spele pe cap cu premierul lor care, în cariera sa profesională şi politică de până acum, n-are vreo realizare măcar cât o ceapă degerată.
Viorica Dăncilă a fost consilier local, judeţean şi preşedinta Organizaţiei de femei a PSD Teleorman în perioada cât preşedintele Consiliului judeţean era Liviu Dragnea. A ajuns Dragnea la Bucureşti, l-a urmat şi Viorica, că n-avea să-şi lase protectorul dezvelit noaptea. Iar protectorul a făcut-o europarlamentar cu un venit lunar de vreo 10 mii de euro. Pentru aşa o sumă îţi înveleşti protectorul şi de teri ori pe noapte.
Dacă aţi observat, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, s-a cam dat la fund. Dacă Viorica va fi numită premier iar Carmen Dan păstrată la Interne, Olguţa va avea zile grele şi uşa barată la Dragnea de cele două amante ale sale. Creadă fiecare ce vrea, dar politica tot curvă rămâne. Şi nu poate fi numită altfel de vreme cea este înfăptuită de profesioniste în domeniu. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Interpretare sinucigaşă
Horoscopul zilei de 17.01.2018
Alina Bica ar fi plecat in Costa Rica. Ce spune avocatul fostului procuror sef DIICOT
Tomac (PMP): Bolsevicii si-au pierdut dreptul politic de a mai propune un nou premier
Ludovic Orban: PNL nu va refuza, daca i se solicita, raspunderea de a forma o majoritate guvernamentala
Nu mai putem sa lasam destinul natiunii romane pe mana tribului din Teleorman
Klaus Iohannis: L-am desemnat pe Mihai Fifor premier interimar.
Convoc consultari cu partidele parlamentare pentru maine
Efectul pe curs al isteriei politice:
Euro, aproape de 4.66 lei (nivel record). Francul elvetian-3.95 lei. Dolarul american- 3.81 lei
Interviul care a facut-o pe Viorica Dancila celebra la Bruxelles
Cine este Viorica Dancila, propunerea PSD pentru functia de premier:
fosta profesoara in Videle, membru PSD Teleorman din 1996 si sefa organizatiei de femei a partidului
Cum condamna premierul propus Viorica Dancila protestele din 2017
si apara actiunile PSD-ALDE in privinta justitiei
Luni seară, după emisiunea Acces direct, poliţistului Gorgan i-a sunat ceasul
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă