Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Important
Remember
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11180
De la 07 Ianuarie 2003
120747821

O nouă potlogărie marca Şoptic㠖 Macovei

  • Ioan Rotundu
  • 21 January 2022, 20:21

De când PNL s-a regrupat la guvernare cu PSD, se poate considera că s-a dat liber şi la vechile potlogării ale politicienilor din aceste două partide. Iar printre potlogăriile lor se află şi numirea în funcţii importante a membrilor de familie, rudelor, apropiaţilor şi mai ales a celor care se pricep la furat din banul public.
Despre marea evaziune fiscală pe care potlogarul deputat, ce conduce acum PNL Botoşani şi dispune pe felia de tort a puterii PNL ce şi cum poate f angajat la stat, a comis-o prin firmele sale am tot scris.
După o luptă acerbă cu înalţii funcţionari din ANAF am reuşit să aflu şi cu ce sumă a furat bugetul de stat Costel Şoptică în calitatea sa de administrator al propriilor firme. Peste 3 milioane de lei a fost suma cu care ANAF Botoşani s-a constituit parte păgubită în dosarul de insolvenţă al firmei lui Şoptică botezată General Topcom SRL, deşi sunt voci din instituţie care susţin că fostul şef al ANAF Botoşani, Paul Mustaţă, l-ar fi acoperit cu multe alte milioane de lei cu care bugetul de stat a fost păgubit.
Dar Şoptică n-ar fi putut produce o evaziune fiscală de o asemenea amploare fără ştiinţa de carte a contabilului de firmă Nadia Zbughin. Aceasta, nu numai că n-a avut de suferit de pe urma nevirări la bugetul de stat a obligaţiilor fiscale dar protectorul său Şoptică a avut grijă să nu ducă lipsă de nimic.
Mai întâi, prin puterile sale politice a strecurat-o pe contabila pricepută în evaziune fiscală contabilă la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani. Leafă bunicică, treabă după chef ar revenirea pe postul de inspector şcolar general a Adei Macovei (foto), credincioasă potlogarului, Nada a fost propulsată printr-un examen discret contabil la Casa Corpului Didactic Botoşani.
Cine credeţi că este director la CCD? Cine altcineva decât cumnatul lui Costel Şoptică, un anume Sorin Luca. Acum gaşca binom Zbughin – Luca este un important cap de pot al lui Şoptică în a dirija activitatea acestei instituţii unde se învârt mulţi bani publici. Femeia şi omul pricepuţi la postul potrivit priceperi lor!
O fi având şi e o rugăciune mentă să-i apere de procurorii DNA aşa cum avea un doctor chirurg dominat de lăcomia banului. Numai că rugăciunile au putere limitată, dovadă că doctorul tot n-a scăpat de procurorii DNA care l-au invitat să ia loc câţiva an mai mulţi.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul săptămânii 17 – 23..01.022
Bancul săptămânii: Întrebare cu subînţeles
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Răspimsil Primăriei Leorda la întrebările noastre
privind articolul intitulat „Gunoaie printre morminte sau morminte printre gunoaie”
Genialitatea lui Eminescu trebuie eliberată din expresiile-şablon
Ioan Rotundu
Gunoaie printre morminte sau morminte printre gunoaie
Ioan Rotundu
Meritele preşedintei CJ Doina Federovici există
Ioan Rotundu
Primarul de Leorda dă vina pe lipsa de educaţie a cetăţenilor
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă