Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5757
De la 07 Ianuarie 2003
123695930

Va reuşi vicele Ţurcanu să scoată la lumină afacerile tenebroase ale Mariei Bordaş?

  • 16 July 2008, 23:00

Directorul executiv al Direcţiei Buget Finanţe din cadrul Consiliului Judeţean Botoşani, Maria Bordaş, este învinuită că a folosit funcţia publică pe care o deţine în beneficiul familiei sale. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, a declarat că directoarea Bordaş a făcut presiuni asupra directorului de la Sanatoriul de Pneumoftziologie Guranda. „După ce i-a dat fonduri ca să achiziţioneze saltele noi, l-a condiţionat ca 30 saltele să fie date cu împrumut fiului său. Băiatul are lucrări angajate pe raza judeţului Botoşani. Cred că oamenii se odihnesc pe saltelele Spitalului Guranda. Nu contează valoarea în sine, contează aspectul. Nu poţi folosi funcţia pe care o ai şi să iei saltele noi, de la un spital amărât, care abia îşi târâie zilele de azi pe mâine. Să laşi bolnavii să stea pe saltele rupte cu şoareci în ele şi saltelele noi să le duci la firma fiului tău”, a precizat Florin Ţurcanu.
Acesta a specificat că va face un referat către preşedintele Consiliului Judeţean, dar şi o interpelare în cadrul şedinţei de CJ din data de 31 iulie, când personal va cere destituirea doamnei Bordaş din funcţie.
În nota explicativă, directorul unităţii spitaliceşti, Dinu Moroşanu, susţine că saltelele în valoare de 86,9 lei i-au fost cerute cu împrumut pentru 45 de zile chiar de către Maria Bordaş. Cu toate că iniţial i-a spus că nu mai are nicio saltea în magazie, doamna directoare era foarte bine informată. „M-a rugat să o ajut cu 30 saltele împrumut pentru feciorul ei, care igienizează nişte şcoli. Am spus că nu am saltele, la care dumneaei a zis că am în magazie multe. Era informată bine de cineva de la unitate”, a subliniat Dinu Moroşanu.
Conform procesului verbal de predare – primire, întocmit la data de 23 iulie 2007, firma SC Delta Gaz SRL Botoşani a primit cele 30 saltele cu împrumut până la data de 15 septembrie 2007. De atunci a mai primit două notificări să înapoieze saltelele Spitalului, respectiv pe 20 februarie şi 13 mai 2008, însă nu s-a conformat.
De cealaltă parte, directoarea Maria Bordaş susţine că instituţia nu a dat niciun ban pentru saltele unităţii spitaliceşti, ci doar pentru reabilitare. Deşi recunoaşte că fiul său a împrumutat saltelele, susţine că nu are nicio legătură cu funcţia pe care o deţine în cadrul Consiliului Judeţean. „Nu am făcut nicio presiune asupra directorului de la Guranda. Fiul meu a luat cu împrumut nişte saltele nefolosite. O să le înapoieze. Cred că era mai normal ca vicepreşedintele Florin Ţurcanu să mă cheme şi să îmi spună că am probleme. E o luptă politică şi eu am picat la mijloc. Dacă o să mă destituie, nu e problemă. Nu ţin de funcţie”, a spus directoarea Maria Bordaş.
Este de precizat faptul că Maria Bordaş face legea cu bugetul judeţului Botoşani de ani de zile şi nici un preşedinte al CJ de după 1990 n-a reuşit să o cheme la ordin. Dezvăluirea publică făcută de vicepreşedintele Ţurcanu trebuie privită ca un act de curaj. Numai că afacerea dezvăluită este una minoră. Aşteptăm ca vicele Ţurcanu să ne dezvăluie şi unele din afacerile mai maşcate că, slavă Domnului, sunt cu duiumul. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Medicii refuză să-i spună soţului cauza morţii soţiei
În curând, maxi-taxi pe traseul Buzeni-Zăiceşti-Botoşani
Primar nou, idei noi
Să curgă apa!
S-a găsit leac şi pentru găurile din podul de la Chiţoveni
Program Tele'M Botoşani joi, 17 iulie
Provocarea nevestei
Horoscop
N-a avut realizări semnificative, dar a fost reales primar
Ghidul lucrătorului român în Italia
Cum fac unii români din SUA milioane de dolari din tunuri imobiliare
O iniţiativă spinoasă
Micii de la Ana-Com
Dorinţa lui Boc
Cum au rezolvat Monica şi Irinel diferenţa de înălţime
Medicii veterinari au fentat CAS-ul cu peste 6,5 miliarde lei vechi
Probleme cu cadrul de sănătate necesar în UE
Inspectorii sanitari au închis spălătoria din tabăra şcolară
Asistenţii medicali comunitari învaţă să rabde de foame
Examen on-line pentru permisul de conducere
Avem primari şi secretari cu mintea confuză
Deţinuţii botoşăneni s-au apucat de făcut videoclip-uri
Delicvenţi proscrişi în folosul comunităţii
Pirateria, boală grea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog