Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6306
De la 07 Ianuarie 2003
123769522

La Botoşani, locatarii beau apă, se ghilesc dar nu plătesc

  • 16 June 2010, 23:00

Potrivit celor declarate de directorul Apa Grup Botoşani, 1.240 de somaţii şi 271 de notificări au fost trimise pe adresa botoşănenilor care înregistrează restanţe la plata apei. 24.560 de lei este nedoritul record pe care îl deţine un botoşănean ca datorie către SC Apa Grup SA. Acesta locuieşte într-un apartament fără proprietar, situată pe strada Ştefan cel Mare. Fostă proprietate a IMAIA, locuinţa a fost, dintr-o greşeală de înregistrare, lăsată în afara inventarului întreprinderii, iar debitorul a refuzat să plătească orice factură emisă de operatorul de apă, datoriile adunându-se încă din anii ’90. În ultimele 30 de zile au fost debranşate din cauza restanţelor 13 locuinţe.
Cu toate măsurile întreprinse de conducerea operatorului de apă, datoriile populaţiei pentru serviciile de apă şi canalizare continuă să rămână la un nivel ridicat. În municipiul Botoşani acestea se ridică la 10,1 milioane de lei, în timp ce sumele încasate în urma somaţiilor totalizează puţin peste 1 milion de lei, marea parte a recuperărilor provenind de la agenţii economici. Cele mai mari probleme întâmpinate în procesul de recuperare a creanţelor rămân chiriaşii fondului locativ din proprietatea Consiliului Local, acele situaţii în care executarea silită nu-şi poate urma cursul legal.
Căminele Condacia au o datorie de peste 34.000 de lei, căminul Textila de circa 50.000 de lei, iar un singur bloc de garsoniere sociale din Parcul Tineretului totalizează o restanţă de peste 60.000 de lei. Chiriaşii din întreg municipiul au o datorie de aproape 800.000 de lei. Conform datelor statistice centralizate la nivelul Serviciului Comercial din cadrul SC Apa Grup 2.540 de familii din municipiul Botoşani au datorii la apă mai mari de 1.000 de lei, valoarea totală a restanţelor fiind de aproape 7 milioane de lei.
Ceea ce înseamnă că 6% din clienţii din zona municipiului-reşedinţă de judeţ deţin 70% din debitele pe care populaţia le are către operatorul de apă.. „Nici juriştii SC Apa Grup SA şi nici instanţele judecătoreşti nu au reuşit să execute silit restanţierul, iar, cum acesta refuză orice acces în locuinţă, nu s-a putut lua nici măsura de debranşare de la reţeaua de apă. Consumatorul cu datoria record este urmat de alţi doi botoşăneni din municipiul Botoşani, cu datorii de 22.402 lei, respectiv 19.116 lei, ambii declaraţi insolvabili” a declarat directorul Apa Grup Botoşani, Marcel Georgescu (foto). (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Când savanţii se relaxează
Tv SOMAX, joi 17 iunie
Construirea de noi locuinţe ANL depinde de vânzarea celor deja existente
Botoşănenii au redus consumul de apă
“Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”, la Instituţia Prefectului
Două săptămâni fără apă caldă
Cadouri pentru copiii nevoiaşi
Bani europeni pentru investiţii stringente
Primăria Botoşani poate fi un administrator mai bun pentru spitale
Flutur a arătat demisia din conducerea PD-L Botoşani
Conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat la Botoşani
Secuii ies cu jalba în proţap la ministrul Blaga împotriva poliţiştilor români
Lider sindical, arestat preventiv după ce a cerut mită de 44.700 euro
Agricultura românească este falită
Poliţia confiscă 100.000 de exemplare ale unei broşuri ce-l critică pe Putin
Judecătorii au hotărât: CAS poate face interveni în actul medical
Tinerii din Botoşani sunt fruntaşi la consumul plantelor etnobotanice
Ministerul Sănătăţii pregăteşte o mare ţeapă administraţiei locale
le bagă pe gât spitalele fără a achita datoriile din urmă
Medicii recunosc că împotriva bolnavilor se pune la cale un genocid
În spitale s-a redus numărul de paturi ca apoi să se reducă şi personalul
Mica publicitate
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog