Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25610
De la 07 Ianuarie 2003
118412153

Ţşâbuleac se împăunează cu meritele lui Conţac

  • 16 June 2011, 23:00

Miercuri, Consiliul Judeţean a recepţionat şapte kilometri de drum asfaltat la Mihălăşeni, distanţă care face legătura între localitatea menţionată şi DN 24 C, lucrare pentru care s-au cheltuit 18 milioane de lei.
„Eu nu sunt specialist, dar specialiştii m-au asigurat că e o lucrare de foarte bună calitate şi ieri m-am lămurit că poate fi dat drept exemplu pentru mulţi, inclusiv pentru cei de la drumuri naţionale. Realizarea acestui obiectiv are ca scop creşterea economică a zonei respective, prin modernizarea infrastructurii”, a declarat Mihai Ţâbuleac.
La data de 26.02.2009 Consiliul Judeţean Botoşani a semnat Contractul de finanţare privind proiectul cu titlul:” Modernizare DJ 294 Mihălăşeni – DN 24C, km 22+100 – 29 +160„ , Cod SMIS : 994.
Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 2, D.M.I. 2.1. - Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia-reabilitarea şoselelor de centură.
Proiectul este finanţat de către Uniunea Europeană, pozaEuropeană, prin FEDR, în proporţie de 86,5 %, de Guvernul României, cu un procent de 11,5%, şi co-finanţat de către Consiliul Judeţean Botoşani cu 2% din valoarea proiectului.
Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătăţirea accesibilităţii regiunii Nord-Est către şi dinspre celelalte regiuni ale României şi a mobilităţii populaţiei, bunurilor şi serviciilor în vederea stimulării dezvoltării economice durabile a Regiunii de Nord Est. Unul dintre obiectivele specifice este acela al creşterii accesibilităţii spre şi dinspre Vama Stânca – Costeşti, ca o variantă la ruta actuală de transport rutier.
Numai că preşedintele Ţâbuleac a ascuns faptul că proiectul modernizării drumului la Mihălăşeni a fost întocmit şi depus la Euroregiunea Piatra Neamţ de către fostul preşedinte al CJ, Constantin Conţac, Ţâbuleac doar semnând cotractul de finanţare. De asemenea, Ţâbuleac n-a rostit nici un cuvânt despre executantul lucrării, care este firma Transporturi Auto SA Botoşani, firmă patronată tot de Constantin Conţac.
(Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Căsnicie fericită
Anunţ angajare
COMUNICAT DE PRESĂ – APIA Botoşani
Caricatura zilei
A leşinat pe treptele Guvernului
Preşedintele Greciei cere politicienilor să dea dovadă de responsabilitate
Ungaria se opune reformei teritorial-administrative din România
Emil Boc vrea impozitarea suplimentară a celor cu mai multe case
SUA iau Moldova sub aripa lor ocrotitoare
O echipă de cercetători a reuşit să transforme celulele pielii în neuroni funcţionali
România oferă Japoniei apă plată în valoare de 50.000 de lei
transportul costă 383.000 de lei
Primarii vor verifica apele din fântâni sub aspectul calităţii
Ministerul Sănătăţii se ocupă de manipularea cadavrelor. Potrivit
Lunile de vară, prilej de câştig pentru unii elevi şi studenţi
Profesorii nu s-au înghesuit în comisiile de Bac
aşa cum au făcut în anii anteriori
Oprişanu critică poziţia verilor Flutur
Preşedintele CJ boicotează reforma administrativă a Guvernului PDL
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă