Ultima afacere a părintelui protopop i-a uimit pe cetăţenii din oraşul Darabani. Rădăcinile afacerii sunt adânc înfipte în credinţa ortodoxă. Prin anul 1944, preotul Neculai Tatarcan, originar din satul Crasnaleuca, comuna Coţuşca a fost mutat la o biserică din Darabani. Pentru cei dornici de a cunoaşte cât mai multe informaţii din lumea bisericii, părintele Tatarcan a fost tatăl profesorului Dumitru Tatarcan, la rându-i mulţi ani directorul Lielului A.T. Laurian din Botoşani, profesorul fiind tatăl politicianului de rang înalt RalucaTatarcan, devenită prin căsătorie Turcan. Mutat în Darabani, părintele a strâns ban peste ban şi a ridicat o locuinţă personală (foto 2), în acele vremuri tulburi, încă de război, creştinii fiind mai puţin interesaţi să-i ridice părintelui o casă parohială, mai ales că bogaţii oraşului erau evreii care au cu totul altă credinţă.
În locuinţa proaspăt ridicată părintele Tatarcan, ridicat la rangul de protopop. a adăpostit şi Protopopiatul Darabani până prin anul 1958, când Mitropolia Iaşi l-a desfiinţat. Părintele a locuit în casa proprietate personală până în anul 1995, când a decedat. Soţia sa, rămasă singură, a preferat să se mute la Botoşani, la feciorul profesor Dumitru Tatarcan.
Părintele Constantin Pânzaru, ajuns protopop de Darabani, a pus ochii pe căsuţa preotului Tatarcan şi s-a ţinut de capul cucoanei preotese să doneze casa Protopopiatului, urmând ca în ea să funcţioneze chiar instituţia.
Doamna Tatarcan a acceptat în

În anul 2011, preoteasa s-a stins din viaţă iar părintele protopop a ridicat între timp o clădire nouă drept sediu al Protopopiatului în curtea bisericii Împăraţii Constantin şi Elena, în acelaşi spaţiu bisericesc părintele ridicând şi o brutărie pe care o exploatează tot în interes personal.
Casa, cu teren împrejmuitor în suprafaţă de 12 ari este situată chiar în centrul oraşului Darabani, vecină cu familii renumite din oraş precum Constantin Strugaru, fratele fostului deputat PDL Stelică Strugaru dar şi cu Constantin Moga, fost producător de mobilă, ambii decedaţi. Dacă imobilul s-a deteriorat între timp, terenul este extrem de valoros aşa că pe el a pus ochii Gheorghe Aparaschivei, zis Gelu, om de afaceri din Bajura, cartier al oraşului Darabani. Aparaschivei s-a înţeles cu părintele protopop Constantin Pânzaru să-i vândă casa şi terenul contra sumei de 50 mii de euro, adică 2,25 miliarde lei vechi, un preţ foarte bun pentru părintele protopop, spun localnicii.
Tranzacţia s-a încheiat între Aparaschivei şi Pânzaru în calitate de persoane fizice, ceea ce înseamnă că banii pe teren şi casă au intrat în buzunarul părintelui protopop Pânzaru. Să fie primiţi!
Dacă există cineva prejudiciat, atunci prejudiciul este de ordin moral, preoteasa Tatarcan murind cu gândul împăcat că a donat casa Protopopiatului Darabani şi nu unui impostor al credinţei ortodoxe. Corect ar fi ca fiul Dumitru Tatarcan să-i ceară socoteală protopopului Pânzaru pentru că i-a înşelat mama şi i-a pângărit memoria prin schimbarea destinaţiei casei părinteşti.