Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25817
De la 07 Ianuarie 2003
110946287

Botoşani: Macaleţi practică din nou şantajul politic

  • 16 June 2016, 23:00

Formarea consiliilor locale şi alegerea viceprimarilor este o acţiune coordonată de către Prefectura Botoşani. Normal şi firesc, alegerea viceprimarului ar trebui să se facă de către consilierii locali în raport de interesele oraşului sau comunei, adică să fie ales un viceprimar care să poată contribui prin priceperea lui la rezolvarea treburilor administrative ale comunităţii.
Din nefericire, nu este deloc aşa. Liderii partidelor politice de la judeţ se implică brutal în viaţa comunităţilor locale şi impun prin jocuri politice alegerea unor viceprimari incompetenţi dar loiali partidului care-l susţin. Aduc în actualitate doar un exemplu când în urma alegerilor locale din 208, Florin Ţurcanu, în calitate de preşedinte al PNL şi deputat l-a impus viceprimar la Roma pe un anume Iacob, un ciobănaş cu câteva clase. Dar brânza şi caşul ciobanului au fost mult mai dragi lui Ţurcanu decât să ajute comuna să aibă un viceprimar competent.
Suntem în perioada premergătoare formării consiliilor locale şi alegerii viceprimarilor iar Costică Macaleţi (foto), anunţatul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani de către PSD, practică la greu şantajul politic pentru a impune la comune viceprimari ai PSD.
Macaleţi face ceea ce a făcut şi în cele două mandate de prefect. Cu ameninţări, prin şantaj sau prin oferte tentante Macaleţi îi determină pe unii consilieri locali proaspăt aleşi să voteze într-un anumit fel.
La comuna Blândeşti, primarul Eugen Ciobanu, omul de credinţă al PSD a pierdut alegerile în favoarea liberalului Stelian Maxim. Numai că structura viitorului consiliu local este de 5 consilieri PNL; 5 ai PSD şi unul de al PMP. Ca liberalii să prevină alegerea ca viceprimar a fostului primar Eugen Ciobanu, care s-a pronunţat deja că-l va boicota în activitate pe primarul nou ales, au făcut înţelegere cu Constantin Ciobanu, consilierul PMP; să-l susţine pe acesta să fie ales viceprimar. Înţelegerea era parafată când a intervenit pe fir Costică Macaleţi care s-a deplasat la locuinţa din satul Cerchejeni a lui Ciobanu şi l-a ameninţat că dacă va candida la funcţia de viceprimar îl va desfiinţa.
Constantin Ciobanu este angajat al Consiliului Judeţean Botoşani şi Macaleţi l-a ameninţat că dacă va accepta viceprimar el va reuşi să formeze o nouă majoritate şi să-l schimbe din funcţie dar nu-l va mai primit pe postul avut şi va rămâne şomer. Speriat de astfel de ameninţări, consilierul PMP nu mai vrea să accepte a fi viceprimar iar votul vrea să-l dea fostului primar Eugen Ciobanu, ca acesta să devină viceprimar. Altfel spus, lui Constantin Ciobanu nu-i pasă că prin votul său va aduce mari necazuri comunei, el fiind mai speriat de ameninţările lui Macaleţi decât de consecinţele incalculabile ale trădării sale.
De ce ar vrea Macaleţi să-l susţină viceprimar pe Eugen Ciobanu? Pentru că acesta în calitate de primar în mai multe mandate a comis o serie de grave ilegalităţi, printre care şi concesionare imaşului comunal unei grupări mafiote coordonată chiar de el, subvenţia europeană primită fiind împărţită între membrii acestei grupări.
Ca viceprimar, Eugen Ciobanu speră să contracareze orice demers al noului primar de a sesiza organele de urmărire penală care să efectueze o anchetă pentru a constata prejudiciul creat.
Macaleţi ne mai dă o dovadă că liderii PSD nu fac altceva decât să-şi apere corupţii de consecinţele legii, chiar dacă protecţia lor asupra corupţilor dăunează grav bunei funcţionări a administraţiei publice locale.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Sindicatul Solidaritatea Sanitară Botoşani – Comunicat de presă
Ipocrizie şi minciună la PSD Botoşani legate de „cazul Podriga”
CEDO: Justitia poate folosi interceptarile convorbirilor dintre un avocat si client impotriva avocatului,
nu si a clientului
Alina Bica, despre modificarea articolului privind abuzul in serviciu:
Mi se pare normala si legala, la mine lucrurile se schimba fundamental
DJTS Botolani: Comunicat de presă
Cronos, o noua operatiune-mamut a Fiscului:
controale pentru munca la negru la firme de constructii, paza, transport, confectii
ANAF vrea sa scoata din vestita declaratie 088 sapte documente
Dacian Ciolos despre viitorul sau dupa ce nu va mai fi premier:
Un matematician intransigent e noul sef al CNATDCU,
institutia care va decide daca Ponta, Oprea si Toba au plagiat. Viorel Barbu a dat verdict de plagiat in 2012 pentru doctoratul lui Ponta
UEFA a deschis o procedura disciplinara impotriva Romaniei
din cauza tortelor aprinse dupa golul lui Stancu
Botoşani: Canicula soseşte fără ca la robinete să curgă apă
Rasturnare de situatie in Bulgaria:
Premierul se declara impotriva initiativei Romaniei de creare a unei flote comune NATO la Marea Neagra
Marea Britanie: Parlamentara laburista pro-europeana Jo Cox a fost
impuscata Agresorul ar fi strigat "Britain first"
Presedintele francez Francois Hollande va efectua o vizita in Romania
Horoscopul zilei de 17.06.2016
Bancul zilei: Aluzie la silueta nevestei
Impozitul pe cladiri: este acest nou sistem de impozitare in avantajul contribuabililor sau nu?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă