Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Decese
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26440
De la 07 Ianuarie 2003
111335087

Se încing spiritele în lupta pentru Primărie

  • 16 May 2008, 23:00

Candidatul liberalilor la funcţia de primar al municipiului Botoşani, ex prefectul Gheorghe Sorescu s-a revoltat foarte de faptul că actualul primar, contracandidatul său, pedelistul Cătălin Flutur l-a făcut „virus liberal, gen Florin Ţurcanu”. Acesta admite totuşi că este virus, dar unul galben, liberal şi autentic, nu unul de culori diferite: verde, albastru, roşu. „Am rămas un virus galben. Nu mi-am schimbat culoarea. Dacă dumnealui are o problemă cu Florin Ţurcanu vreau să îi aduc aminte că acum un an erau foarte buni prieteni. Acum se urăsc de moarte. Probabil este o problemă strict personală şi îi recomand să şi-o rezolve”, a declarat Gheorghe Sorescu.
Referitor la zvonurile cum că Florin Ţurcanu va intra la Primăria Botoşani, Sorescu le spune celor ce se frământă să stea liniştiţi: „Florin Ţurcanu nu va ajunge acolo, pot să stea liniştiţi din acest punct de vedere. Va veni Sorerscu la Primărie. Cătălin Flutur ştie foarte bine, ca şi mine, că în jur de 80 la sută din cetăţeni şi-au stabilit deja opţiunea pentru viitorul primar. Trebuie să-i spun că nici eu nu-l votez. Eu mă votez pe mine”. Nimic nou, de regulă toţi candidaţii se votează pe ei.

„Să mănânce el la ceea ce s-a gândit” În ce priveşte promisiunile pe care le fac ceilalţi candidaţi, Gheorghe Sorescu precizează că este şi normal să fie aşa. Din punctul său de vedere, actualul primar trebuie să iasă în faţa electoratului şi să prezinte ce a făcut şi ce nu, fără a recurge la nu ştiu ce alte promisiuni. Cât despre periferii, liberalul insistă în acuzaţii, apreciind că se vede treaba că atât el, cât şi primarul Flutur, discută de oraşe diferite. „Eu cred că periferia o vede din clipul pe care l-a făcut. Am fost în zone din periferia municipiului, unde oamenii mi-au spus: Domnule, eşti primul candidat de primar care vine după 18 ani aici. Eu vreau să spun că merg prin Botoşani zilele pozaastea. Nu ştiu de care oraş vorbeşte el”, subliniază Gheorghe Sorescu, făcând referire şi la alte aspecte despre care vorbeşte contracandidatul său şi care contrazic, în opinia sa sloganul că este „primarul faptelor”.
Acesta îi sugerează să lase promisiunile pe seama celorlalţi candidaţi. „Spune că Termica astupă şanţurile ca să nu mai aibă ce mânca alţii. Să mănânce el la ceea ce s-a gândit. Le astupă acum pentru ca să le destupe după aceea să termine lucrarea. Aşa se lucrează cu coada şi nu cu capul. Spun că o să facem parcuri de distracţii şi o să cânte lăutarii lângă cimitir. Unii o să îşi îngroape morţii şi alţii o să se dea în tiriboambe”, a mai adăugat Gheorghe Sorescu.

„El vedea nişte aburi” În replică, primarul Cătălin Flutur subliniază că Gheorghe Sorescu habar nu are ce s-a întâmplat în Botoşani. Până la partid şi Prefectură, făcea doar câte o sută de metri. Cu acest prilej îi mai aduce o dată aminte că municipalitatea are la această oră proiecte aprobate în cuantum de 18 milioane de Euro: Centrul Vechi şi şoselele de centură.
„Marea problemă a domnului Sorescu era la un moment dat că se turna asfalt pe ploaie şi ce o să se întâmple. Intersecţia Onicescu cu Primăverii nu are nici cea mai mică groapă. Într-adevăr el vedea nişte aburi ieşind fiindcă asfaltul se toarnă la 180 grade. Nu fac promisiuni. Cât am putut, noi am făcut în mandatul acesta. Statistic, avem valoarea investiţiilor pe ultimii doi ani de câteva ori mai mare decât în ultimii 14 ani la un loc”, a declarat Cătălin Flutur, accentuând că numai cine este rău intenţionat spune că nu s-a făcut nimic.
Şi, ca să înţeleagă o dată pentru totdeauna, este dispus să îi trimită şi lui Gheorghe Sorescu o scrisoare în căsuţa poştală. „Îi fac scrisoare. Cred că nu a primit scrisoare acasă”, a concluzionat Cătălin Flutur. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comentariul comentariilor (CXV)
(Ioan Rotundu)
Biserica şi copiii
S-a dus din nou la şcoală… să predea lecţii de politică social-democrată
Biolan monitorizează folosirea banilor în şcoli
Conducerea IŞJ a târnosit la greu conducerile de şcoli
Moldova, NATO, Rusia şi neutralitatea
Zeciuiala
Sărbătoarea popoarelor la Roma
Program Tele'M Botoşani
CARTEL AFLA - Campanie de sindicalizare
Horoscop
Rânjetul de satisfacţie al blondei
Invită doamnele şi domnişoarele în paradis
Românul şi MUCEA – FLAIMUC
Prestatorii de servicii se întrec la făcut şanţuri, dar mai puţin la astupat
Peste 40 de concurenţi la festivalul de la Bucecea
Reabilitarea termică o problemă cu schepsis la Botoşani
Parcul „Mihai Eminescu” îmbracă haină nouă
Bulevardul nu va mai fi „cal de bătaie”
Peremiştii o să vadă şi mai mult portocaliu în faţa ochilor
Decese
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă