Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
3454
De la 07 Ianuarie 2003
79695128

Concluzia oficialilor de la Bucureşti:

Botoşaniul nu vrea să scape de sărăcie

  • 16 May 2014, 23:00

Prim-ministrul României, Victor Ponta, şi vicepremierul Liviu Dragnea, prezenţi vineri la Botoşani, au criticat lipsa de iniţiativă a administraţiei judeţene vizavi de implementarea unor proiecte menite să alunge sărăcia specifică şi proverbială din acest colţ de ţară. De vină ar fi preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu şi cei din aparatul administrativ, au spus cci doi oficiali, care ar fi trebuit să se îngrijească şi să dinamizeze implementarea proiectelor europene. În timp ce alte judeţe, mult mai bine situate din punct de vedere economic, sufocă cu numărul mare de iniţiative, la nivelul Botoşaniul doar 13 proiecte au văzut faza finală. „Prin Programul Operaţional Regional, în judeţul Botoşani, au fost semnate contracte în valoare de aproximativ 144 de milioane de euro. Pentru municipiul Botoşani sunt în derulare sau în diverse faze de execuţie, proiecte în valoare de 243 milioane de lei. Pentru judeţul Botoşani, cele care sunt gestionate de Consiliul Judeţean, sunt 13 proiecte în valoare de 273 milioane lei. Pentru municipiul Dorohoi sunt pozadouă proiecte în valoare de 36 milioane lei. Singura noastră rugăminte este să dinamizaţi implementarea pentru că este obligatoriu să finalizăm proiectele până la sfârşitul anului 2015”, a precizat vicepremierul Liviu Dragnea. Acesta a sancţionat lipsa unui mijloc de comunicare cu Consiliul Judeţean şi a exemplificat spunând că în niciun judeţ nu există o propunere care să conţină un număr atât de mic de localităţi. „Sunt 13 localităţi. 65 de localităţi sunt blocate la a avea fonduri pentru dezvoltare. Sunt în finanţare un număr de cămine culturale care au fost solicitate. Sunt 22 de milioane de lei care au fost alocate judeţului în primă fază. Am rugămintea la primarii de oraşe pentru locuinţe prin ANL”, adăugat sursa citată. Liviu Dragnea a adăugat că în ceea ce priveşte viitoarea perioadă de finanţare, numai pentru municipiul Botoşani, proiectele care sunt realizate în cadrul strategiei, sunt în valoare de 140 de milioane de eurom care vor fi finanţate prin programele europene şi guvernamentale. (Liana Anuţei)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.
Catalin Flutur

Frontiera de la Racovăţ ar putea fi redeschisă în două luni
Marele absent de la întâlnirea cu Victor Ponta, Florin Ţurcanu
Norica Nicolai, Mihai Țurcanu și Rareș Mănescu, la Vaslui (P)
PNL Botoşani: Acesta este Victor Viorel Ponta, acesta este PSD!
Cea mai proasta solutie e boicotul. De ce votez in 25 mai
Negriţoiu, ASF: Situatia de la Omniasig este sub control. Omniasig intruneste criteriile de prudentialitate legale. Are o buna cota de lichiditate si solvabilitate
Drumul Botoşani - Suceava va fi gata în trei luni
Mai mulţi jandarmi mobilizaţi pentru acţiunile de la acest sfârşit de săptămână
Preşedintele Florin Ţurcanu despre absenţa de la întâlnirea cu premierul: „Cum să merg fără invitaţie?”
Cum poţi verifica poliţa ta Omniasig
Ministerul rus de Externe: Conducerea României îşi intensifică retorica antirusească; relaţiile nu se vor dezvolta
de V.M. HotNews.ro
Horoscopul zilei
DE-ALE CĂSNICIEI…
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă