Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3933
De la 07 Ianuarie 2003
123992583

Tăcerea şi, apoi, oportunismul colegilor de breaslă privind

Arestarea infractorului Iordăchel

  • Ioan Rotundu
  • 21 May 2021, 20:49

Este uimitor să constaţi cum cei care s-au pus în slujba cetăţeanului de a-l informa corect şi operativ cu evenimentele de interes public îşi îndeplinesc această obligaţie cu jumătăţi de măsură şi selectiv, cu teamă de a rosti adevărul şi cu slugărnicie faţă de şefii lor care, de cele mai multe ori, au interese financiare personale sau relaţii de afaceri cu mediul politic şi infracţional. Aduc în atenţia cititorilor ceea ce eu numesc „cazul Prăjeni”.
În urma solicitării mai multo cetăţeni din această comună cum că fraţii Iordăchel, constituiţi într-un clan infracţional, au pus stăpânire pe comună prin acte de teroare: bătând, distrugând bunuri şi ameninţând, am descins în comună şi am efectuat o anchetă jurnalistică care m-a condus la concluzia că faptele fraţilor Iordăchel sunt extrem de periculoase pentru ordinea şi liniştea publică din zonă şi că întregul lor comportament se datorează protecţiei de care se bucură din partea poliţiştilor de la Poliţia Oraş Flămânzi care n-au dat curs reclamaţiilor primite de la cetăţenii agresaţi de către aceştia.
În 10 mai a.c. am postat pe site-ul Jurnalului articolul intitulat „Sub protecţia poliţiştilor rurali de la Flămânzi - La Prăjeni, legea o face clanul Iordăchel”, în acelaşi timp, potrivit legii 544(2001 am solicitat relaţii de la Primăria Prăjeni şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani cum au acţionat la sesizările cetăţenilor, programând şi o dezbatere televizată în cadrul emisiunii „Dosarul zilei” pe Tele’M Botoşani pentru ziua de 12 mai a.c., orele 19.30 – 20.00.
Reacţia, promptă de această dată, a venit din partea IJP Botoşani care a determinat conducerea Poliţiei Oraş Flămânzi să treacă la acţiune. S-ţa cerut mandat de percheziţie la domiciliul lui Constantin Iordăchel, cel mai violent dintre fraţi, şi s-au recoltat probe de vinovăţie.
După emisiunea, în care doi cetăţeni din Prăjeni au prezentat pe larg acţiunile infracţionale ale fraţilor Iordăchel iar soţia (foto) lui Constantin Iordăchel a rezumat viaţa grea dusă cu aceasta, bătăile suferite, am publicat articolul intitulat „Violenţele clanului Iordăchel au rădăcini în banda lui Coroi” postat pe site în 14 mai a.c.
Pentru că emisiunea televizată a avut un puternic ecou, fraţii Iordăchel au trecut la ameninţări cu moartea la adresa celor prezenţi în emisiune, ceea ce m-a determinat să public articolul intitulat „Vrea Poliţia Flămânzi moarte de om, ca să-şi facă datoria?” postat în 17 mai a.c.
Se pare că articolele au accelerat acţiunile poliţiştilor, aşa că în ziua de 19 mai a.c., un grup de mascaţi, poliţişti şi un procuror au luat cu asalt locuinţa din Prăjeni a celui mai periculos infractor Constantin Iordăchel care a fost reţinut şi apoi arestat pentru 30 de zile, arestare validată de judecător.
Colegii din presă s-au grăbit să scrie despre acţiunea mascaţilor fără a indica numele celui arestat, deşi ştiau din articolele publicate în Jurnalul, din emisiunea televizată că este vorba de clanul Iordăchel. După război mulţi viteji se arată, dar în cazul de faţă nici de o astfel de vitejie nu poate fi vorba!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Catrenul săptămânii
Ioan mamaische
Bancul săptămânii: Exclamaţie nesăbuită
Horoscopul săptămânii 17 – 23 mai 2021
Vrea Poliţia Flămânzi moarte de om, ca să-şi facă datoria?
Ioan Rotundu
De ce poți face Covid-19 chiar dacă ești vaccinat? Explicațiile experților
Dinamica economiei: Lecţia de economie
Week-end la Rediu, cu mici şi invazie de poliţişti
Ioan Rotundu
Cerbicia omului de afaceri Traian Popa ar da rezultate
Şi Diugu, liderul SNPF şi-a rupt colţii muşcând Jurnalul
Ioan Rotundu
Captură uriaşă de ţigări de contrabandă
ANUNŢ – RECENSAMANT AGRICOL 2021
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog