Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8174
De la 07 Ianuarie 2003
114972802

Flutur a primit binecuvântarea politică a „marelui” Boc

  • 16 March 2008, 23:00

Pedeliştii botoşăneni şi-au lansat ieri candidaţii de primari pentru alegerile locale din iunie. Lansarea a fost oficiată de floarea pedelistă de la nivel central, local, cât şi de cea din judeţele învecinate. Preşedintele PD-L, Emil Boc, secretarul general al formaţiunii, Elena Udrea, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, vicepreşedintele PD-L Raluca Turcan, primarul de Suceava, Ioan Lungu, primarul de Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, candidatul PD-L pentru funcţia de primar al Iaşilor, rectorul Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi, Dumitru Oprea, senatorul de Iaşi, Dan Cârlan şi deputatul ieşean, Petre Movilă au fost prezenţi special pentru a-şi susţine colegii de partid.
Primarul municipiului Botoşani, coordonator al PD-L şi cel care va candida pentru un nou mandat la Primărie, Cătălin Flutur a făcut onorurile, prezentând fiecare invitat în parte. Preşedintele PD-L, Emil Boc a asigurat că 2008 este anul Moldovei. „PD-L speră ca prin victoria pe care o va avea în Moldova să asigure drumul spre Palatul Victoria. Vom recâştiga Botoşaniul. Nu mă îndoiesc de acest lucru pentru că acest oraş merită să aibă în continuare un primar cu o încredere de peste 80 la sută în rândul oamenilor, pe Cătălin Flutur”, a declarat Emil Boc.
Acesta spune că semnalul se va da din Moldova, că PD-L îşi pregăteşte drumul spre guvernarea României. Liderul PD-L accentuează că formaţiunea se va angaja singură în luptă la alegerile locale fiindcă aliaţii au trădat. „În ce priveşte alianţa PNL-PSD ce a fost declarată prima dată la Botoşani este o legalizare de drept. Nu am crezut niciodată că îl voi vedea pe Călin Popescu Tăriceanu la masă cu Ion Iliescu şi Adrian Năstase, punând la cale restauraţia în România. Trebuie să câştigăm singuri alegerile. Nu avem încredere în aliaţi. Va trebui să obţinem un procent cât mai aproape de 50 la sută pentru a forma singuri Guvernul şi a da României o guvernare unitară”, a mai adăugat Emil Boc, subliniind că singurul partener cu care formaţiunea se va alia va fi cetăţeanul.
La rândul său, vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur a declarat că pedeliştii sunt singuri împotriva mătuşei Tamara. „Am pus trei piloni în 2004, la Suceava, Neamţ şi Botoşani. Urmează să îl punem şi pe al patrulea la Iaşi că scaunul cu trei picioare nu e în regulă. Avem o organizaţie puternică la Botoşani care a făcut să se unească adversarii politici. Oficial, în premieră la Botoşani s-a anunţat alianţa între PNL şi PSD, adică între informatorii şi informaţii Securităţii”, a subliniat Gheorghe Flutur. Vicepreşedintele pedelist mărturiseşte că de fapt, de multă vreme îşi imagina „un mire pe un motoscuter cerând mâna unei mirese bătrâne şi zâmbăreţe” pentru această alianţă de existenţa căreia PD-L ştie de un an şi ceva. „Cred că trebuie să le cerem, fără să mai depunem moţiune la acest capitol, taxă de primă înmatriculare a acestei Alianţe. Nu trebuie deschis nici un cont fiindcă această taxă va fi plătită la alegerile locale, când electoratul îi va sancţiona”, a punctat Gheorghe Flutur.
Fiindcă mereu se vehiculează că polul sărăciei se află în regiunea N-E şi cu stânga nu se combate sărăcia, ci se fabrică oligarhi şi se mângâie corupţii, lucru dovedit de altfel în ultimii 18 ani, Gheorghe Flutur afirmă că a venit rândul PD-L să ajungă la guvernare, singurul partid de centru dreapta. În finalul discursului a cerut pedeliştilor botoşăneni să tureze motoarele şi să nu subestimeze adversarii, mai ales în mediul rural, unde aceştia organizează festivaluri populiste şi mai puţin lucruri concrete.
„Mă gândeam la verişorul meu, primarul de Botoşani că îl cheamă şi Mugurel şi Flutur. Primăvara e vremea mugurilor, iar luna iunie este şi a fluturilor şi cred că va avea succes”, a concluzionat Gheorghe Flutur. Vicepreşedintele Raluca Turcan, botoşăneancă de origine, a semnalat condiţiile proaste în care a ajuns educaţia, sistemul sanitar, îndemnând în final ca doamnele să facă „parteneriate cu bărbaţii”, în sensul de a se implica mai mult în politică.
Secretarul general al PD-L, Elena Udrea a scos în evidenţă că „mitul Moldovei afectat de ciuma roşie” se duce. După ce invitaţii şi-au epuizat discursurile a venit şi momentul lansării candidaţilor de primar. Astfel, Sergiu Lungu va candida pentru municipiul Dorohoi, Traian Romaniuc la Săveni, Stelică Strugariu la Darabani, Constantin Pitorac la Flămânzi, Vasile Capotă la Mitoc, Romică Magopeţi la Ibăneşti şi primarul Cătălin Flutur pentru Botoşani.
Dacă ceilalţi candidaţi au ţinut fiecare câte un discurs pentru a-şi promova realizările sau potenţialele realizări, primarul Flutur a lăsat faptele să vorbească în locul lui, prezentând un film cu cele realizate concret în cei patru ani de mandat. Până pe 31 martie, filialele PD-L din ţară au primit ca termen să îşi desemneze candidaţii pentru preşedinţia Consiliilor Judeţene. Lansarea candidaţilor a continuat cu un marş pe Cuza Vodă, Calea Naţională. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Şomerii capabili pot deveni patroni
Bunicul Conţac şi cei doi nepoţi… politici
Ioan Rotundu
CCD vrea să îşi deschidă centre în zonele îndepărtate ale judeţului
Judeţul va găzdui Congresul Societăţii de Geografie din România
Comentariul comentariilor (LXXVI)
(Ioan Rotundu)
Societăţi de echipamente IT amendate de OJPC
Cabinete de stomatologice mai pe placul lui Oprişanu
Dana Rogoz a ajuns sâmbătă seara la Spitalul de Urgenţă
Horoscop
Pretenţie satisfăcută
Un soi de „James Bond” de Botoşani
Vasiliu - un conservator vechi, dar de curte nouă
Iarina Dumitraş, şahista minune care a uimit Europa
ea are vârsta de opt ani şi este elevă în clasa a II-a
„Poate înţelege şi Câmpanu să ne dea dracului afară”
Program TELE’M Botoşani, luni, 17 martie
Vrei să ştii cât preţuieşti?
Românul şi coada
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă