Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7651
De la 07 Ianuarie 2003
112952905

Conducerea Nova Apaserv zice că nu face golăneli

  • 16 March 2011, 23:00

După ce preşedintele liberalior botoşăneni, Florin Ţurcanu, i-a „bălăcărit” în conferinţă de presă pe oficialii Nova Apaserv, acuzându-i printre altele de „golăneală şi inginerii financiare”, conducerea societăţii a ţinut să se apere. Potrivit directorului Nova Apaserv, Maricel Georgescu (foto), din punct de vedere juridic şi financiar realitatea este cu totul alta faţă de modul în care a fost prezentată.
Noul operator S.C. Nova Apaserv S.A. Botoşani este o persoană juridică înfiinţată în conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1990, cu modificările şi completările ulterioare, de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Botoşani având un acţionariat compus din 49 de membri din care face parte Consiliul Judeţean Botoşani şi 48 de consilii locale proprietare a reţelelor, care au încheiat cu operatorul un Contract de Delegare a Gestiunii serviciilor de apă şi canalizare.
Activitatea actualului operator nu reprezintă o afacere a Preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani prin care a fost falimentată S.C. Apa Grup S.A. Botoşani odată cu înfiinţarea S.C. Nova Apaserv S.A ci consecinţa aplicării unor prevederi legale în ceea ce priveşte gestionarea serviciilor publice de apă şi canalizare prin delegarea serviciilor făcută în mod direct de către consiliile locale din judeţul Botoşani.
Înfiinţarea S.C. Nova Apaserv S.A. Botoşani are la bază Hotărârile de Consiliu Local emanate de la fiecare acţionar, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) având un control total asupra operatorului.
Falimentarea fostului operator S.C. Apa Grup S.A. Botoşani nu este rezultatul nici unei „inginerii financiare” sau „afaceri” ale unei anumite persoane ci rezultatul sau efectul juridic al retragerii licenţei de operare şi acordarea de către A.N.R.S.C. a unei noi licenţe către noul operator S.C. Nova Apaserv S.A. Botoşani, după semnarea Contractului de Delegare de Gestiune încheiat între A.D.I. şi această societate.
„Precizăm faptul că din punct de vedere juridic şi financiar-contabil cele două societăţi au funcţionat independent, nefiind vorba de nici o deturnare de fonduri ci de o gestiune separată, de o administrare separată şi de o transparenţă ce rezultă din verificarea tuturor documentelor contabile.” a declarat directorul Maricel Georgescu.
Pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţii, asigurarea continuităţii serviciului de apă şi canalizare fiind o condiţie imperativă în Contractul de Delegare de Gestiune, noul operator a preluat o mare parte a salariaţilor ce au desfăşurat o activitate pentru S.C. Apa Grup S.A. Botoşani cu încheierea unor noi contracte individuale de muncă ce nu au nici o interferenţă cu cele încheiate de fostul operator.
Folosirea unor utilaje şi a unor salariaţi ai S.C. APA GRUP S.A. Botoşani de către noul operator S.C. NOVA APASERV S.A. Botoşani s-a făcut legal şi transparent prin încheierea unor contracte între cele două societăţi şi prin emiterea unor facturi reprezentând contravaloarea prestărilor de servicii efectuate.
Încheierea unor contracte oneroase şi prestarea anumitor servicii reprezintă o modalitate legală, analizată de cele două societăţi, nefiind vorba de nici o implicare şi de nici un acord dat de Preşedintele Consiliului Judeţean ca ordonator principal de fonduri, cele două societăţi funcţionând în baza autofinanţării şi neavând nici o legătură cu subvenţii sau alocaţii de la bugetul Consiliului Judeţean.
„Nu era nevoie deci de nici un aviz scris dat de Mihai Ţâbuleac, iar dacă cineva trebuia să plătească o anumită prestaţie, aceasta a fost plătită de S.C. NOVA APASERV S.A. Botoşani către S.C. APA GRUP S.A. Botoşani, în baza facturilor emise de către aceasta.
În toată perioada funcţionării fostului operator, inclusiv de la începerea mandatului de Preşedinte al Consiliului Judeţean a domnului Mihai Ţâbuleac, la S.C. APA GRUP S.A. Botoşani nu a fost constatată nici o fraudă şi nici o golăneală, activitatea fiind controlată şi verificată de organismele financiare de control abilitate în acest sens”
a mai spus directorul SC Nova Apaserv Botoşani, Maricel Georgescu. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Dorinţa homosexualului
Sunteţi jalnici, domnilor profesori!
Împăratul Japoniei, Akihito, s-a adresat naţiunii într-un apel televizat "fără precedent”
România a avut in februarie cea mai mare rată anuală a inflaţiei din UE
Crin Antonescu nu se desparte de Dan Voiculescu
Libia a finanţat campania electorală a lui Nicolas Sarkozy
daţi-ne banii înapoi
Programul Rabla a va demara pe 21 martie şi pentru firme
Inca un sondaj dezastruos pentru Sarkozy
eliminat din cursa prezidenţială încă din primul tur
Flutur va susţine candidatura lui Emil Boc la preşedinţia PDL
Un „lunatic frumos” printre români
Ovidiu Portariuc critică noul Cod al muncii:
Telefoanele vândute pe trotuare – păcăleală sigură
Femeile din PDL Botoşani vor cotă obligatorie de reprezentare în Parlament
Protocol menit să întoarcă profesorii la ore
15 tone de furaje distruse în două incendii
BMW seria 5 confiscat la Rădăuţi Prut
Caricatura zilei
Suntem la coada clasamentului UE în ce priveşte rata de compensare a medicamentelor
Bolnavii cronici ar face bine să-şi dorească moartea
Se pregăteşte o lege privind reforma în Sănătate
Virozele încep să scadă în statisticile DSP
IŞJ nu acceptă recuperarea orelor în week-end
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă