Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25345
De la 07 Ianuarie 2003
118411888

Efectele comasării:

Botoşani: Protest la Psihiatrie pentru tăieri drastice la salarii

  • 16 March 2012, 23:00

Peste 100 de angajaţi au ieşit vineri în curtea Spitalului de Psihiatrie din Botoşani, revoltaţi de conţinutul fluturaşelor de salariu primite. Aceştia s-au plâns că au primit salarii mai mici cu 25%, fără a fi notificaţi în prealabil.
Nemulţumiţi, au ieşit în curtea instituţiei şi au refuzat să se întoarcă la lucru fără o explicaţie cu privire la tăierea drastică. Protestatarii au sancţionat şi faptul că fost înştiinţaţi doar că este posibil să primească cu 5% mai puţin, iar pentru majoritatea, tăierea reprezintă un minus la leafă de 200-250 de lei.
Cei cu funcţii de conducere au primit şi cu 800 de lei în minus. Angajaţii Spitalului de Psihiatrie sunt de-a dreptul şocaţi de efectele produse de comasarea spitalelor şi vor explicaţii cât repede.
„Vrem să ştim dacă vom merge cu salariile acestea sau cu salariile noastre, pentru că ni s-a promis că odată cu comasarea vom fi preluaţi cu acelaşi salariu, vom primi şi 5% spor de urgenţă pentru că Spitalul Judetean a devenit spital pozaspital de grad III şii atunci avem nişte facilitati. Numai promisiuni am primit până acum şi dintr-o dată ne-am trezit cu sporul de 75% redus cu 25%, ceea ce nu este normal. Este vorba de sporul nostru pentru personalul care lucrează la paturi”, a declarat Ana Amariţei, reprezentantul sindicatului din unitate.
Medicul Nicolae Vlad, fost director al spitalului, s-a trezit cu 800 de lei mai puţin la salariu. „Lumea asteaptă un răspuns, că nu ştie nimeni ce s-a întâmplat. La gărzi se plătea dublu, s-a scăzut la 50%, e o scădere pe mai multe capitole, dar per total a afectat salariile. Nu ştim de ce s-a întâmplat acest lucru”, a spus şi medicul Nicolae Vlad.
La polul opus, directorul Spitalului „Mavromati", Ovidiu Mimor, a explicat că la comasare Spitalul de Psihiatrie avea datorii mari care trebuie achitate, iar măsurile dure sunt impuse de această situaţie.
„Salariile cadrelor medicale de la Secţia de Psihiatrie au fost diminuate ca urmare a faptului că plafonul cu cheltuielile de pozapersonal a fost de 77%, când legea spune că trebuie să fie de 70%. Şi la Maternitate este aceeaşi situaţie, unde procentul este de 132%, acestea se reflectă în bugetul total al unităţii”, a spus Ovidiu Mimor.
Până una-alta, fostul director, Gabriel Oprişanu şi fostul adjunct Ecaterina Chihaia au intrat în atenţia Serviciului de Investigare a Fraudelor pentru că au încălcat Legea responsabilităţii fiscale, depăşind procentul alocat prin lege a cheltuielilor de personal.
„Cheltuielile cu salarizarea reprezimtă o problemă penală, dovadă că s-a început, prin documentele pe care le-am primit de la Poliţie, cercetarea vechii conduceri, pentru faptul că au depăşit cu 70% cheltuieliele de personal. Ne-au solicitat date, pe care le-am pus la dipoziţia Poliţiei.
Dacă ei vor da cu subsemnatul, eu garantez că nu voi da. Voi aplica legea, aşa cum este legea şi nu voi face nişte artificii şi mutări de personal, de aducere şi transfer, de opriri de contracte şi începerea altor contracte”
, a explicat Ovidiu Mimor, managerul Spitalului Judeţean. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Caricatura zilei
Bamcul zilei : Aplauze la teatru
Mişcarea pentru Botoşani - o alianţă care crede în viitor
PSD-iştii au mai schimbat un viceprimar PDL
Trei primari PDL din judeţ au rămas fără sprijin politic
IŞJ: Bani pentru material didactic pentru profesori
Sănătos sau nu, pacientul va fi externat forţat
S-au încheiat înscrierile în clasa pregătitoare
La Chisinau s-a ales Preşedintele celui de-al doilea stat romanesc
Deficitul comercial al UE a crescut în ianuarie, ajungând la 23,8 miliarde de euro
Instanţele din ţară anunţă că nu sunt pregătite pentru intrarea în vigoare a Cd.Pr.C
Legea picnicului a fost promulgată de preşedinte
Nu există o motivaţie reala pentru creşterea preţurilor la alimente
Pachetul de servicii medicale de baza, în revizuire la MS
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă