Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Mondene
Religie
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
43115
De la 07 Ianuarie 2003
111218443

Chiar nu se găseşte leac pentru abuzurile celor de la HSR Botoşani?

  • 16 November 2010, 23:00

Discuţiile aprinse care au luat amploare în ultima perioadă pe marginea subiectului Hi Speed Recovery, precum şi unele declaraţii politice rostite fără rost de către consilieri locali, care au votat cândva în favoarea înfiinţării HSR, l-au determinat pe primarul Cătălin Flutur să ia atitudine.
Ca să pună capăt speculaţiilor de tot felul, edilul şef le-a tras un perdaf pe cinste aleşilor locali, amintindu-le că nu au luat nici o poziţie atunci când s-a discutat despre înfiinţarea HSR, ba mai mult, mulţi dintre ei, votând cu două mâini. Apoi, primarul Cătălin Flutur a trimis o notificare către HI Speed Recovery sau „sperietoarea HSR” în vederea suspendării sau rezilierii contractului.
Reprezentanţii HSR au venit însă cu facilităţi, au renunţat la unele dintre condiţiile contractului, dar nici nu vor să audă de reziliere. Abuzurile făcute constant de HSR, care se succed zi după zi, sunt puternic dezaprobate de către edilul şef al municipiului, care se dezice deocamdată verbal pentru că la baza activităţii HSR stă un contract stabil şi bine ancorat în stufărişul legilor în vigoare.
De vină sunt din start consilierii care au tratat facil proiectul legat de ridicarea maşinilor atunci când s-a supus dezbaterii şi votului, dar şi societăţile din oraş care ar fi putut face concurenţă HSR-ului în momentul licitaţiei pentru adjudecarea serviciului.
Primarul Cătălin Flutur a avansat ideea că s-ar putea ajunge chiar şi la o răscumpărare a investiţiei pe care firma HSR a făcut-o de când activează în Botoşani. „I-am notificat în urmă cu aproximativ o lună în vederea suspendării sau rezilierii contractului. Ei au venit cu o serie de propuneri, printre care să nu mai lucreze noaptea după ora 20.00. Putem rezilia contractul doar prin răscumpărarea investiţiei pe care au făcut-o cei de la HSR, însă deocamdată nu dispunem de bani. În plus, noi nu cunoaştem nici suma pe care au investit-o, aşteptăm un răspuns în acest sens din partea lor. Vom vedea ce se va întâmpla de la 1 ianuarie”, a precizat Cătălin Flutur.
În Botoşani sunt în prezent 8500 de parcări administrate de municipalitate şi sunt înmatriculate în jur de 25 de mii de autoturisme. Cu toate acestea trebuie găsit leac pentru a stopa abuzurile celor de la HSR, iar leacul trebuie să vină de la aleşii locali, că ei ne-au pricopsit cu această belea pe cap. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Nevasta din dreapta volanului
Oferta PSD
Victor Slav si Anda Adam au sărbătorit patru ani de relaţie la Viena
Roxana Ciuhulescu face scoala de soferi de autobuz si camion
„Cartea de Aur a Eroilor din Flămânzi”
poate fi citită la sediul Primăriei şi „răsfoit㔠pe internet
Lupta lor îi piaza noastră rea
Ioan Rotundu
Taxe şi impozite mai mici anul viitor la Primăria Botoşani
Locuitorii din cartierul Tulbureni au gaz metan
30 de botoşăneni au primit centrale termice de la municipalitate
Străzi mai iluminate în municipiul Botoşani
Nou înfiinţata Nova Apaserv Botoşani ne face e zilele amare
Încălzire prin panouri solare la Indagro şi Şcoala 9 Tulbureni
Moaşte făcătoare de minuni la sărbătoarea Bisericii Vovidenia din municipiu
4 metode prin care Flutur ne poate scăpa de HSR
Legea Educaţiei a adus profesorilor multe necazuri şi confuzie
Inspectorul Siminiceanu a demonstrat conducerii IŞJ că are verticalitate
judecătorii l-au reparat onoarea, dar el a ales demnitatea
Judeţul Botoşani deţine locul şase pe ţară la elevii săraci
ciudat, dar judeţul Suceava are mai mulţi elevi săraci
Diplome de excelenţă pentru şcoli botoşănene vechi peste 100 de ani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă