Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4550
De la 07 Ianuarie 2003
113097358

Botoşani: Primarului Portariuc acuzat că-i place să curgă sânge… nevinovat

  • el s-a răstit la reprezentanții ADOR în problema câinilor fără stăpân
  • 16 November 2012, 23:00

După ce reprezentanții ADOR Botoșani l-au arătat cu degetul pe primarul Ovidiu Portariuc pe motiv că ignoră patrupedele din oraș, edilul-șef a luat foc. Cu argumente, acesta a ținut să demonstreze că implicarea sa în rezolvarea problemei câinilor comunitari nu este una de neglijat.
Primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a reacționat ferm la acuzația care i-a fost adusă de către Asociația pentru Protecția Animalelor (ADOR) care a susținut că, în cele șase luni de mandat, Primăria a ignorat problema câinilor comunitari din municipiu. Portariuc a anunțat că la finalul celor 12 luni în care s-a angajat că va rezolva problema câinilor fără stăpân va prezenta opiniei publice un raport detaliat cu privire la acțiunile Primăriei legate de acest subiect.
„Regret că ADOR încearcă să profite de campania electorală și recurge la presiuni prin intervenții în presă. La mine au avut mereu ușa deschisă, iar dacă erau nemulțumiri mi le puteau adresa direct. Le spun însă că în cele șase luni de mandat nu am stat degeaba și mai am încă șase pentru a-mi respecta promisiunea.
Am trecut prin Consiliul Local o hotărâre prin care s-a aprobat construcția unui centru veterinar în care să se facă sterilizările câinilor fără stăpân. Am făcut de asemenea proiectul pentru extinderea padocului cu încă 160 de locuri. În foarte scurt timp vom organiza licitația pentru realizarea acestor construcții. Suntem în căutarea unei soluții pentru realizarea unui număr cât mai mare de sterilizări”
, a explicat Ovidiu Portariuc.
Primarul a mai spus că există de asemenea discuții foarte avansate cu firme specializate pentru realizarea unor sterilizări în masă a câinilor fără stăpân din municipiu, care apoi vor fi dați spre adopție.
Reluarea acestui gen de acțiuni va rezolva în totalitate problema câinilor comunitari, pentru că pozacă în prezent numărul acestora este estimat la circa 1.000 – 1.500, la nivelul întregului municipiu. Referitor la acuzația că Primăria nu ar fi permis voluntarilor Fundației RAR să sterilizeze gratuit peste 1.000 de câini comunitari, primarul Ovidiu Portariuc le-a reamintit celor de la ADOR că acest lucru s-a întâmplat în mandatul predecesorului său.
„E incorect să mi se reproșeze lucruri pe care nu le-am făcut eu. Cel care i-a izgonit pe voluntarii de la Fundația RAR a fost domnul Flutur, pentru că dânsul era primar la acea dată. Cei de la ADOR ar fi trebuit să precizeze acest lucru pentru că atunci am fost alături de ei și am condamnat public acea decizie”, a mai spus Ovidiu Portariuc.
În toată peroraţia sa, primarul a evitat să aducă în discuţie fondul problemei câinilor comunitari şi mai ales justeţea acuzaţiilor pe care i le-au adus cei de la ADOR. Pentru o mai corectă înţelegere a conflictului, reproducem mai jos şi Comunicatul ADOR. (Lavinia Preda)

Comunicat de pres[ ADOR
Asociatia pentru Protectia animalelor Ador trage un semnal de alarma asupra felului in care problema cateilor comunitari este ignorata in continuare de catre autoritatile botosanene. Desi semnalam mereu importanta sterilizarii si faptul ca inceperea unei campanii de sterilizare in masa este cruciala, oficialitatile Botosanene nu au sterilizat panaacum nici un catel comunitar.
In aceste conditii, in care ajutorul autoritatilor este inexistent, Ador incearca prin forte proprii sa sterilizeze cate 10 catei catei comunitari pe luna. Asta nu va rezolva problema orasului, dar este tot ce putem face in conditiile de fata, cu bugetul redus de care dispunem.
Reamintim ca Ador NU este finantata din banii bugetului de stat sau al primariei, ci doar din donatiile iubitorilor de animale.
Chiar pozaChiar si asa, de curand autoritatile au gasit de cuviinta sa prinda si sa duca in adapostul public tocmai cativa catei sterilizati de Ador, catei de talie mica, si care nu reprezinta un pericol pentru nimeni. Suntem complet nemultumiti de faptul ca, desi orasul este invadat de catei, si oficialitatile nu fac nimic sa rezolve problema, reusesc sa captureze tocmai cateii sterilizati, care nu se vor inmulti si care nu reprezinta un pericol, ignorand in continuare adevata problema si modul ei de rezolvare.
Desi au trecut mai bine de 6 luni in care s-ar fi putut incepe o campanie de sterilizare cu rezultate foarte bune in reducerea cresterii numarului de caini comunitari, autoritatile nu au facut nimic in acest sens. In urma tratativelor incepute cu Asociatia Ador nu s-a ajuns la nici o solutie pentru inceperea unei campanii de sterilizare si intram intr-un nou sezor al reproducerii catelelor. Pana in luna ianuarie toate catelele comunitare care ar fi putut fi sterilizate vor face serii noi de pui.
Deja numarul cateilor din oras a crescut ingrijorator, si va continua sa creasca daca sterilizarea nu va fi luata in serios de autoritatile botosanene.
Reamintim ca in acest an voluntarii fundatiei RAR, desi venisera sa sterilizeze in mod gratuit penste 1000 de caini comunitari, la invitatia Ador, au fost opriti din lucru dupa doar 3 zile, iar fundatiei Vier Pfoten, care ar fi sterilizat toti cainii din oras si imprejurimi gratuit i s-au anulat intalnirile stabilite cu autoritatile si i s-a refuzat ajutorul in vara anului trecut. In aceste conditii celelalte fundatii dispuse sa ajute ezita sa isi ofere ajutorul intr-un oras in care pana acum nu s-a dorit sub nici o forma rezolvarea problemei cateilor comunitari.
(Corespondenţă)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Protest al medicilor de la Spitalul judeţean Botoşani
le-au fost tăiate din sporurile de gardăca să se acopere cheltuielile cu reţeta electronică
Prins la furat în Carrefour
Pe lângă capacul gurii de canal hoţii fură şi rozeta de la vană
Săptămâna Educaţiei Globale la şcolile din comuna Curteşti
Peste 400 de pacienţi internaţi la Botoşani s-au transferat la alte unităţi medicale
Finanţări deschise pentru centrele sociale
Portariuc ne abureşte cu economii virtuale la Cornişa
ITM scoate iar la concurs postul de inspector şef adjunct
Câţi bani au strâns din donaţii partidele politice în prima săptămână de campanie
Dacă USL nu ia 50%, nu voi dori să fiu prim ministru al unei alte majorităţi
PDL se vede alături de liberali. PNL nu trebuie să se rupă, ci să schimbe liderul
Horoscop
Bancul zilei: Regula neveste-si
Sex, informaţii secrete şi politică
n cum a declanşat gelozia amantei scandalul David Petraeus
Gastronomie: Escalop de curcan, o reţetă de zile mari
Nicolae Negru: Ultima şansă a lui Voronin
Fantomele prin ceaţa nopţii erau… USL-iste
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă