Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1765
De la 07 Ianuarie 2003
123125336

pnl

Botoşani: Mulţumim Ardeal, mulţumim Diaspora!

  • Ioan Rotundu
  • 16 November 2014, 23:00

Acum, că Victor Ponta şi-a recunoscut înfrângerea încercând să pună capăt protestelor de stradă din ţară şi străinătate, sunt multe lucruri de spus. Încep prin a mulţumi în numele botoşănenilor de bună credinţă, şi cred că am acceptul acestora, cetăţenilor români din Ardeal şi Diaspora pentru că prin votul lor zdrobitor de numeros au semnat o nouă filă în istoria modernă a României, o filă pe care eu o consider tot atât de importantă precum cea de la 1 Decembrie 1918.
În aceiaşi măsură mulţumesc generaţiei tinere care s-a mobilizat exemplar şi a ieşit la vot susţinând curentul de schimbare radicală în politica românească, dând un vot împotriva reprezentantului corupţilor, înscriind România în rândul ţărilor civilizate şi democratice.
Îi compătimesc pe acei cetăţeni români care după 25 de ani de democraţie simulată n-au înţeles realităţile politice, economice şi sociale româneşti şi au încurajat şi susţinut prin votul lor un partid al corupţilor, un partid cu o ideologie extrem de periculoasă pentru funcţionarea democraţiei într-un stat de drept.
În perioada imediat următoare se vor produce o serie de schimbări importante. Aseară, pe postul local Tele’M Botoşani, cu mult înainte ca Ponta să se declare învins, am explicat că el şi-a încheiat cariera politică. Pentru a fugi de răspunderea devalizării bugetului ţării prin pomeni electorale, sub motiv că este un politician de onoare, ca demisiona din funcţia de premier. Aseară, mai spre miezul nopţii, intrat în panica pierderii alegerilor, a anunţat că va demisiona din funcţia de premier.
Demisia lui va fi urmată de cel puţin alte două demisii. Mă refer la ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, rudă a sa, şi procurorul general Tiberiu Niţu, vărul soţiei sale, două piedici majore în calea înfăptuirii justiţiei în România. Am punctat faptul că începând de astăzi, conducerea DNA, descătuşată de presiunea politică exercitată de Ponta şi ai lui, va trebui să acţioneze ferm asupra corupţilor.
Dar o prioritate a celor de la DNA trebuie să fie anchetarea de urgenţă a fraudelor electorale semnalate şi să-i trimită după gratii pe infractori, pentru ca niciodată în România alegerile, indiferent de natura lor, să nu mai fie fraudate.
Sunt convins că şi inocenta Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor, va trebui să demisioneze. Partea tristă este că în curând vom primi factura cu costul acestor alegeri. Şi va fi o factură extrem de ridicată ca valoare, însumând cuantumul impozitelor şi taxelor majorate cât şi a celor noi introduse. Vom plăti cu toţii un cost al ignoranţei, fricii şi lăcomiei celor care au profitat de pomenile electorale şi l-au susţinut pe Ponta creându-i falsa impresie că este omul potrivit pentru a conduce România.
Odată instalat preşedinte, Iohannes Klaus va trebui să găsească cu noul premier ce va fi numit în locul lui Ponta soluţia ca Jandarmeria română şi Poliţia, indiferent de partidul aflat la putere, să nu mai ciomăgească protestatarii la ordin politic iar poliţiştii să-şi facă datoria atunci când sunt solicitaţi să constate nereguli la secţiile de votare, să-i ancheteze pe cei care oferă mită electorală sau care năvălesc cu bâtele asupra cetăţenilor, cum s-a întâmplat ieri la Dângeni.
Şi fac aici o paranteză. Ieri, la Dângeni, derbedeul politic social-democrat Răzvan Rotaru, însoţit de vreo 20 de huligani îmbarcaţi în maşini, au năvălit în comuna Dângeni, singura din judeţ unde în turul I al alegerilor a câştigat Iohannes, i-au ameninţat pe oameni să voteze numai cu Ponta, l-au izolat pe primar să nu-şi exercite prerogativele iar poliţia a refuzat să se implice, o situaţie extrem de gravă şi pentru care comisarul şef Cristian Cucoreanu ar trebui să demisioneze imediat. Mai ales că aceşti derbedei nici la apariţia preşedintelui Consiliului judeţean Florin Ţurcanu n-au încetat cu ameninţările, bătându-şi joc şi de acesta. Ce s-a petrecut ieri la Dângeni nu se întâmplă nici în ţările aflate sub cea mai cruntă dictatură.
În zilele următoare, după ce ,lucrurile se vor mai linişti, voi putea veni cu comentarii mult mai punctuale axate pe problemele de la nivelul judeţului nostru.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Ciudăţenii australiene
Pomana porcului
Horoscopul zilei
Angela Merkel si David Cameron ameninta Rusia cu noi sanctiuni pentru situatia din Ucraina
Lumea lu' Rotundu: Poliţistul contestat
Vladimir Putin: Eventualele noi sanctiuni contra Rusiei vor avea efecte grave asupra Ucrainei
Proteste in Bucuresti, 10.000 de oameni cer demisia Guvernului in Piata Victoriei
Mii de oameni in Piata Unirii la Cluj
Victor Ponta isi recunoaste infrangerea
Poporul are intotdeauna dreptate / Oamenii din strada nu au pentru ce sa protesteze
Klaus Iohannis pe Facebook: Am castigat! Ne-am luat tara inapoi
Alegeri prezidentiale 2014. Cum s-a votat in fiecare judet
Klaus Iohannis: Campania a trecut, trebuie sa ne apucam de treaba
Parlamentul sa discute si sa respinga legea amnistiei si gratierii si sa incuviinteze toate solicitarile venite din partea justitiei. Partidele sa inceapa discutiile pe legea votului electronic si prin corespondenta. Guvernul sa se prezinte cu bugetul pe 2015
Un nou protest impotriva premierului Victor Ponta se anunta luni seara, in fata Guvernului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog