Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
36656
De la 07 Ianuarie 2003
108677636

Demagogele Federovici şi Ciofu solicitate de UMS Săveni cu fapte şi nu vorbe

  • Ioan Rotundu
  • 16 November 2016, 23:00

Cadrele medicale de la Unitatea de Asistenţă Medico - Socială Săveni nu şi-au primit salariul pe luna august decât în proporţie de 50% iar pentru luna septembrie deloc. Medicii şi asistentele medicale de aici sunt într-o situaţie extrem de dificilă în familie pentru că veniturile lor pe o lună jumătate n-au intrat în casă iar după cum stau lucrurile, se pare că nici pe luna octombrie nu vor primi leafa.
UAMS funcţionează cu finanţarea asigurată atât de către Ministerul Sănătăţii prin Direcţia de Sănătate Publică de la judeţ cât şi prin finanţare de la primăria în subordinea căreia se află. În cazul de faţă salariile personalului medical trebuia asigurate de către DSP Botoşani iar pentru personalul auxiliar de către Primăria Oraş Săveni.
Ambele unităţi, însă, s-au spălat pe mâni ca Pillat din Pont după ce a decis răstignirea lui Iisus Hristos. Cu adresa nr. 15.275/19.10.2016 DSP Botoşani comunică UAMS Săveni prevederile legale de finanţare de parcă personalul de aici n-ar fi fost capabil să fi citit şi singur ce scrie în HG 459/2010 care reglementează finanţarea unităţilor de asistenţă medico-socială. Le explică că finanţarea este de 8804 lei/pat/an şi dacă se depăşeşte acest plafon ei trebuie să identifice surse proprii de finanţare.
Adică medicii, asistenţii medicali să stea la pândă, la colţ de clădire şi să supravegheze strada iar de trece vreun chivernisit să-l abordeze pentru o sponsorizare, abandonându-i pe bătrânii aflaţi în întreţinere în grija protopopului Macuc, că se pricepe să scoată bani de pe urma morţilor şi nici nu i-a fixat Mitropolia Iaşi plafon aşa cum a făcut Ministerul Sănătăţii.
Cu adresa nr. 808(28.10.2016, primarul oraşului Săveni, Relu Târzioru, comunică şi el celor de la UAMS cadrul legal de finanţare şi le explică imposibilitatea ca primăria să le poată oferi suma de 21.368 de lei cât a fi necesar pentru plata salariilor restante.
Şi DSP Botoşani şi Primăria Săveni sunt instituţii conduse de membri de vază ai PSD. Directorul DSP Botoşani, dr. Silvana Tudorache şi primarul Relu Târzioru sunt lideri de marcă ai PSD Botoşani şi cu mult nerv social-democratic manifestat în campania alegerilor locale şi acum în cea a alegerilor parlamentare.
Senatorul PSD Doina Federovici şi deputatul PSD, dr. Tamara Ciofu sunt liderii care dau „indicaţii preţioase” celor de la DSP Botoşani ala cum le-au cerut să oprească apa la Sanatoriul Podriga pentru că un anume lider PSD pusese ochii pe patrimoniul sanatoriului şi voia să grăbească desfiinţarea lui.
Aceste două găinuşe parlamentare ale băbuţei din povestea lui Creangă, care cotcodăcesc zilnic despre grija PSD-ului faţă de om şi împart cu dărnicie pomeni electorale din bugetul ţării sunt solicitate acum de către salariaţii UAMS Săveni să intervină la DSP Botoşani şi să-şi primească şi ei salariile restante că de muncit au muncit.
Decât găinuşele băbuţei ar cotcodăci câştiguri viitoare mincinoase au acum posibilitatea de a demonstra prin fapte că nu sunt demagoge ci responsabile cu vorbele rostite.
Restanţa salariilor se datorează tot PSD-ului care a forţat Guvernul Cioloş să majoreze salariile celor din sănătate cu 1 august a.c. fără însă a se aloca şi banii necesari pentru că, aşa cum au făcut şi acum cu pomenile, nici atunci n-au indicat sursa de finanţare. Nefăcându-se la DSP Botoşani o rectificare de buget cu sumele aferente majorărilor salariale de la 1 august pe care să le fi cerut Ministerului Sănătăţii, iată că nu s-au putut plăti lefurile la timp.
Aştept ca aceste două găinuşe să cotcodăcească rezolvarea problemei şi nu să vină cu justificări dând vina iarăşi pe premierul Cioloş de care au o spaimă de moarte ca nu cumva să rămână premier şi pe mai departe iar social-democraţii să nu mai poată fura cum încă mai fură şi pe ultima sută de metri.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 17.11.2016
Bancul zilei: De-a italianilor
DNA cere 30 de zile de arest preventiv pentru Ana Maria Patru,
motivand ca, in libertate, ar putea influenta depozitiile martorilor
Rusia vrea sa isi retraga semnatura de pe tratatul fondator al Tribunalului Penal International
Guvernul a aprobat un sprijin financiar in sectorul zootehnic
Dolarul atinge 4.22 de lei, nivel neatins din decembrie anul trecut.
Euro trece de 4.52 lei, iar francul elvetian ajunge la 4.20 lei
Incepe marele cutremur printre feudalii din sanatate:
Ministerul Sanatatii liberalizeaza accesul la functiile de conducere din spitale
Perchezitii intr-un dosar care vizeaza acordarea ilegala de certificate de revolutionar
Adrian Sanda, seful Secretariatului de Stat pentru Revolutionari, ridicat si dus la audieri
Călăraşi: Poliţistul Ifrim ţine pitit un dosar penal al bogătaşului Arnăutu
Ioan Rotundu
Durneşti: Cel mai elegant sediu de primărie din judeţ
Ioan Rotundu
O lucrare NASA scursa pe Internet sugereaza ca motorul de racheta "imposibil" ar putea functiona
Adrian Severin, condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare.
Ce au patit europarlamentarii sloven si austriac prinsi in flagrant alaturi de Severin
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă