Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12768
De la 07 Ianuarie 2003
123804319

Un mesaj care scoate la lumină posibile aranjamente din învăţământ

  • Ioan Rotundu
  • 16 November 2017, 23:00

Miercuri seară, pe telefonul redacţiei Jurnalul a cărui număr este afişat public pe site, s-a primit următorul mesaj: „V-am trecut în 2 proiecte ale şcolii: naţional şi regional.. Nu trebuie să participaţi neapărat, doar dacă vreţi. O să primiţi sigur adeverinţele la terminarea lor. Vă rog să îmi trimiteţi adresa de mail ca să vă trimit regulamentele. Elena Ciută 15.11.2017 ora 17.06.”
Primesc pe mesageria acestui telefon multe şi diverse mesaje, în general cu conţinut religios sau de ameninţare că mă va lua dracul dacă mă mai leg de preoţi şi biserică. Sunt mesaje pe care le şterg fără a-mi pierde vreme citindu-le. Dar mesajul redat mai sus mi-a atras atenţia prin conţinutul său.
Am sunat la numărul de telefon de la care mi s-a trimis mesajul şi mi-a răspuns Elena Ciută în persoană. Nu i-am spus cine sunt şi m-am prefăcut că sunt interesat de oferta sa. Aşa am aflat că Ciută este coordonatorul a două programe cu caracter educaţional derulate sub egida Ministerului Educaţiei. Un program este destinat profesorilor de lb. română intitulat „Prietenii cărţii” iar celălalt profesorilor de lb. franceză.
Dar ce m-a interesat pe mine a fost faptul că mi se oferea adeverinţă de participare la derularea proiectelor şi fără să fiu participant activ. În discuţia avută Ciută chiar a menţionat ferm că voi primi adeverinţă, ceea ce m-a făcut curios să aflu de ce este atât de importantă această adeverinţă.

Pe surse din cadrul IŞJ Botoşani mi s-a pus că aceste adeverinţe aduc posesorilor punctaje care sunt luate în calcul la acordarea gradaţiei de merit sau obţinere de grade didactice. Aşadar, dacă eşti profesor deştept şi ştii să te învârţi, cu o astfel de adeverinţă poţi primi un ban în plus la salariu.
Am mai fost atenţionat, în spatele acestor proiecte stau şefii din Ministerul Educaţiei, inclusiv ministrul Liviu Pop şi de fapt acţiunile sunt puternic politizate în favoarea PSD-ului. Mai că nu-ţi vine a crede că pe perversul violator al limbii române care este ministrul Liviu Pop (în imagine) l-a putut duce mintea ca să mai adune ceva voturi pentru PSD contra adeverinţe fictive de participare la diverse proiecte educaţionale cu caracter naţional. Se pare că totuşi l-a dus!
Pentru că discuţia mea cu Elena Ciută a fost înregistrată, o fac public ca să afle şi alţi profesori, poate cu orientări politice de dreapta, ce au de pierdut că nu suferă alături de penalii din PSD atât de hăituiţi sunt de procurorii anticorupţie.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 17.11.2017
Bancul zilei: Reproşul stângăciei
Catalin Radulescu spune ca i s-a furat o masina de 150.000 de euro: Ii rog sa mi-o aduca inapoi.
Era cat pe ce sa imi fure si semnaturile pe legile justitiei/ Deputatul PSD spune ca i-a sunat imediat pe Liviu Dragnea si Carmen Dan
Premiera in medicina: oamenii de stiinta editeaza ADN-ul in corpul uman
Catalin Radulescu, deputat PSD condamnat definitiv pentru dare de mita,
a condus un grup de lucru pentru legile justitiei. Intre concluzii: Parlamentul sa numeasca procurorii sefi si sa controleze Inspectia Judiciara
Israelul se declara pregatit sa coopereze cu Arabia Saudita pentru a face fata Iranului
PNL depune vineri motiunea de cenzura impotriva guvernului Tudose,
cu titlul "PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma"
Ministrul energiei, despre posibilitatea ca memorandumul cu Rompetrol sa nu mai fie prelungit:
Am considerat sa e mai bine sa revenim la situatia de dinainte de 2014, iar compania sa-si plateasca datoria istorica
Albesti: Educaţia juridică a elevilor – educaţie pentru valoare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog