Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15551
De la 07 Ianuarie 2003
112992986

Botoşani: Atenţie la capcana lui Mihalcea, domnule preşedinte Ţurcanu!

  • Ioan Rotundu
  • 16 October 2013, 23:00

Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, a anunţat că proprietarul casei Manolache Iorga, bunicul lui Nicolae Iorga, în care a funcţionat o vreme Secţia de Etnografie a Muzeului Judeţean Botoşani, i-a făcut o ofertă avantajoasă să cumpere imobilul. Cică preţul de 350 mii euro, negociabil.
Îmi fac datoria şi-l informez pe preşedintele Florin Ţurcanu cu unele date ale trecutului istoric apropiat al acestei clădiri, date pe care presupun că nu le cunoaşte şi nici colaboratorii săi nu l-au informat.
Această casă a fost revendicată de un avocat bucureştean pe numele de Aurel Mihalcea. Deşi n-a făcut vreo dovadă certă în timpul procesului de revendicare că el ar fi proprietarul legal al imobilului, a obţinut restituirea casei. Lucica Pârvan, directorul Muzeului Judeţean Botoşani cunoaşte în detaliu cazul.
Pe baza hotărârii judecătoreşti de restituire, Mihalcea a solicitat banii şi nu imobilul, bani pe care i-a primit de la Ministerul Finanţelor în cursul anului 2006. După ce a primit banii, avocatul a deschis un alt proces şi a cerut restituirea în natură. Inexplicabil, s-au găsit judecători care să-i satisfacă capătul de cerere. Aşa a ajuns Mihaclea că ia şi banii şi casa.
După ce în 2007 a intrat şi în posesia imobilului, s-a prezentat la Constantin Conţac şi i-a propus să cumpere imobilul în numele Consiliului Judeţean Botoşani. Conţac, care ştia că Mihalcea a obţinut imobilul în condiţii extrem de dubioase, i-a refuzat oferta. Mai mult, a cerut Muzeului să evacueze clădirea de exponate şi să i-o pună proprietarului la dispoziţie.
Din acel moment, clădirea care deja era şubredă şi necesita reparaţii, Mihalcea a pus lacăt şi a lăsat-o în paragină.
În februarie 2011, Mihalcea mai încearcă o manevră prin fostul primar Florin Egner. În şedinţa de Consiliu Local din 10 februarie 2011, Florin Egner propune primarului Cătălin Flutur cumpărarea imobilului. Numai că acesta era deja şubrezit rău de tot iar reparaţiile ar fi costat mai mult decât preţul cumpărării. Flutur s-a prins că este vorba de un aranjament Egner – Mihalcea şi a refuzat oferta.
Iată că din nou Mihalcea a apărut în spaţiul public. De această dată el cere pe ruina ascunsă în spatele blocurilor de pe Pietonalul Unirii exorbitanta sumă de 350 mii euro. Cum arată în momentul de faţă, clădirea nu valorează nici o sută mii euro pentru că reparaţiile vor costa sute de milioane de lei, adică de zeci de miliarde lei vechi. Probabil, considerând că noul preşedinte al CJ nu cunoaşte istoricul retrocedării acestei clădiri, şmecheraşul avocat de Bucureşti vrea să profite şi să-i vândă la un preţ halucinant o clădire ce stă să se prăbuşească. Sper că preşedintele Florin Ţurcanu îşi va păzi pielea şi nu va cădea în capcana lui Mihalcea. Procurorii DNA-ului veghează!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Voalat, Ponta i-a atenţionat pe minişztri că sunt ţinte ale Justiţiei
Miron Mitrea s-a prezentat la DNA, unde i s-a prezentat materialul de urmarire penală
Dosarul Liviu Dragnea a pornit de la informaţii copleşitoare din partea serviciilor secrete
legate de o fraudă de proporţii la referendum cat a fost procuror, Ponta nu m-a impresionat prin nimic
DNA cere devansarea termenului de judecare a dosarului lui Liviu Dragnea
Profesorii anunţă proteste şi pichetări la Guvern şi la sediul USL
Condamnaţi corupţii dacă vreţi să intraţi în UE
Traian Băsescu, către noul ministru al Economiei
aveţi două misiuni teribil de grele, Oltchim şi Cuprumin
Proteste la Pungesti, unde Chevron urmează să amplaseze sondele de explorare
protestatarii au făcut un lanţ uman jandarmii afirmă că sunt pregătiţi să intervină pentru evacuarea zonei
Horoscop
Bancul zilei: Poveste amerindiană pentru unfuck-izarea României
Gastronomie: Gogonele cu usturoi pentru iarnă
Zona Metropolitană nu-i moştenire de la Taică-său
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă