Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13474
De la 07 Ianuarie 2003
120837940

Editorial

Cătălin Flutur şi stafia politicului care bântuie prin DNA Suceava

  • Ioan Rotundu
  • 16 October 2016, 23:00

Cum se apropie câte o campanie electorală de alegeri, cum procurorii de la DNA Suceava nu mai prididesc cu percheziţiile asupra lui Cătălin Flutur, fost şi actual primar al municipiului Botoşani.
Să ne amintim de seria de percheziţii la care a fost supus Cătălin Flutur în perioada premergătoare campaniei electorale a alegerilor locale. Vreme de patru ani fostul primar social-democrat Ovidiu Portariuc s-a chinuit să-l inculpe pe Flutur cu vreo afacere murdară sau cu vreo implicare în acte de corupţie.
După cum se lăudau la acea vreme liderii PSD Botoşani, la semnalul lor procurorii DNA Suceava atacă. Numai că atacurile lor, a se citi percheziţii şi comunicate despre ce anume este acuzat Cătălin Flutur, nu s-au solda, cel puţin până acum, cu nici un dosar trimis pe masa judecătorilor, şi aceasta spre disperarea celor din conducerea PSD Botoşani dar şi a altor politicieni care s-au lăudat şi se laudă că au uşa deschisă la DNA Suceava şi n-au a se teme de vreo consecinţă pentru faptele lor nu tocmai compatibile şi cinstea şi onestitatea.
De patru ani cercetează procurorii DNA Suceava modul în care primarul Cătălin Flutur a concesionat 130 mp de teren patronului restaurantului Belvedere pentru ca acesta să-şi poată extinde spaţiul de cazare. Pentru că a încurajat dezvoltarea mediului de afaceri în Botoşani, procurorii de la DNA Suceava, la reclamaţia unor boşorogi de la blocurile din zonă, cu toţii socialişti şi propagandişti ai PSD, au declanşat o anchetă pe care n-au finalizat-o în niciun fel, ţinându-l în şah pe Flutur din motive care scapă unora dintre noi dar care motive au în spate interese pur politice.
A mai fost şi este cercetat Flutur pentru că a încheiat contracte de execuţie a unor lucrări cu firma ieşeană Avensa Consulting SRL, firmă la care lucra unul dintre fii săi. Din acest motiv , procurorii DNA au considerat că Flutur s-a aflat în conflict de interese. Dacă fapta este de natură penală şi aşa de evidentă, de ce de peste doi ani de zile procurorii n-au înaintat dosarul spre judecată? Nu cumva ţin dosarul pentru a-l scoate la iveală când li se dă un anumit semnal din mediul politic?
Toate încercările procurorilor DNA de a-l compromite pe Cătălin Flutur în campania alegerilor locale nu i-au convins pe botoşăneni să nu-l mai voteze primar. L-au votat pentru că, spre deosebire de Portariuc care vreme de patru ani a fost piaza rea a oraşului, Flutur a demonstrat că ştie să administreze acest municipiu.
Vineri, din nou Flutur a fost supus unor percheziţii ale procurorilor DNA Suceava, acasă şi la birou. Cică este cercetat pentru că ar fi cedat suprafaţa de teren pe care s-a construit Mall-ul, teren cedat cu încălcarea legii. De unde şi până unde pot stabili procurorii, în locul consilierilor municipali, când şi cum trebuie Primăria să sprijine oamenii de afaceri care să creeze locui de muncă prin realizarea de investiţii?
Terenul cedat lui Dănuţ Prisecaru pe care s-a ridicat actualul Mall s-a făcut cu aprobarea consilierilor municipali şi în scop de parteneriat. Dacă investiţia a fost ilegală, de ce fostul primar Ovidiu Portariuc s-a împopoţonat cu tăiatul panglicii şi cu crearea a peste 200 locuri de muncă? El nu s-a făcut părtaş la această ilegalitate prin a menţine-o şi a-i da unde verde în activitate?
Nu cumva ridicarea Mall-ului la Botoşani a stricat din afacerile lui Iulius Mall de la Suceava iar procurorii DNA sunt pârghia de înlăturare a concurentului botoşănean? Întreb doar, că încă nu dau crezare zvonurilor tot mai insistente cum că la DNA Suceava nimic nu se mişcă fără ordin din mediul politic şi al unor persoane influente.
Dar, aşa cum s-a încercat compromiterea lui Flutur în campania alegerilor locale, acum se încearcă compromiterea, demoralizarea şi anihilarea lui pentru că a stricat anumite jocuri politice în PNL Botoşani, el un neavenit din PDL. Există în actualul PNL formată o grupare sprijinită de unii primari din judeţ care urmăreşte înlăturarea lui Flutur de la preşedinţia PONL Botoşani.
De patru ani se flutură prin mediul botoşănean afirmaţiile lui Gireadă şi Şoptică că ei se au bine cu procurorii de la DNA Suceava. Se lăuda şi Florin Ţurcanu dar acum n-o mai face pentru că tot liberalii lui l-au sacrificat pentru că devenise prea lacom şi nu mai voia să împartă tortul puterii.
Ori, ştim deja, Şoptică este cercetat penal pentru acte de corupţie iar dosarul său urmează să ajungă exact pe masa procurorilor DNA Suceava, situaţie care-i pune în pericol viitorul mandat de parlamentar. Gireadă n-a intrat în cărţile de viitor parlamentar şi caută cu disperare soluţii să rămână în continuare cu imunitate p0arlamentară.
Flutur a avut la Bucureşti o discuţie dură cu preşedinta Alina Gorghiu legat de faptul că la Botoşani locurile eligibile în PNL le-au ocupat foştii PDL-işti şi că ar trebui să refacă listele, numele lui Gireadă şi Grigoraş fiind frecvent rostite de Gorghiu. Flutur n-a cedat presiunilor apărându-se cu faptul că aşa a fost votul celor peste 470 de liberali chemaţi să-şi exprime preferinţele.
Ciudat, după această discuţie de la Bucureşti, iată că procurorii DNA Suceava vineri, au declanşat noi percheziţii asupra lui Flutur, acasă şi la birou. Flutur trece prin momente extrem de grele din punct de vedere psihic. Recent şi-a înmormântat tatăl la care a ţinut extrem de mut. Mama este internată în spital şi nu se ştie cât va mai rezista. Feciorul cel mic trece prin momente de derută ale vieţii şi încă nu se ştie dacă va rezista depresiei sau va claca pentru tot restul vieţii. Cu toate acestea Flutur rezistă tuturor necazurilor şi presiunilor.
La aceste necazuri de familie s-au adăugat cele ale adversarilor politici care iarăşi ciudat, deşi sunt mereu arătaţi cu degetul că sunt implicaţi în fel de fel de acte de corupţie, procurorii de la DNA Suceava nu-i atinge nici c-o floare.
Penaliştii din PSD, o parte dintre cei liberali, o tot acuză pe Koveşi că instituţia DNA este controlată politic de o grupare din PNL şi preşedintele Klaus Iohannis. Dacă analizăm aceste acuzaţii din plan naţional la nivel de DNA Suceava, mai exact dacă analizăm retrospectiv faptele procurorilor din această instituţie, un sâmbure de adevăr au penaliştii din PSD şi din afara acestui partid. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Clotilde Armand: Cel putin trei ministri si secretari de stat vor candida pentru USR
In momentul cresterii TVA si reducerii salariilor, Consiliul Fiscal nici macar nu era infiintat.
Nu avea cum sa dea avize, asa cum spune dl Dragnea
Profesorul Moroşanu „Trecător prin Zodia Revoluţiei”
Ioan Rotundu
Toate contractele firmei "Sova si asociatii" au fost venite pe linie politica
si toate incasarile s-au dus inapoi la partid
Fermierii vor primi avansul la plata pe suprafete de saptamana viitoare, vom plati peste un miliard de euro
Impozitul specific pe restaurante, baruri, unitati de cazare s-a publicat in Monitorul Oficial.
Cum se va aplica. Doua studii de caz
Horoscopul zilei de 17.10.2016
Bancul zilei: Tristeţea singurătăţii
Presedintele Iohannis, excursie cu sotia in Muntii Parang
Cuplul prezidential s-a fotografiat cu proprietarii unei cabane
Bucurie amară la conacul Zăiceşti
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 14.10.2016
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă