Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15763
De la 07 Ianuarie 2003
112993198

Ciubotaru şi-a făcut intrarea în campanie… prin cutiile poştale

  • 16 September 2008, 23:00

Luni dimineaţă, când am ieşit din bloc, în hol mi-au atras atenţia mai mulţi fluturaşi răspândiţi de jos, viu coloraţi. M-am aplecat şi am cules câteva, crezând că-i vorba de vreo firmă care-şi face reclamă prin cutiile poştale postate în scările de bloc. Nu mică mi-a fost surpriza să constat că am în mână un fluturaş cu vădit iz electoral, având postat, într-o ramă desenată în culorile steagului românesc, figura portret al liberalului Gheorghe Ciubotaru. Pe verso fluturaşului, sau faţa acestuia, se afla chipul premierului Tăriceanu, şi el încadrat în culorile steagului nostru.
L-am sunat pe Gheorghe Ciubotaru şi l-am întrebat cărui fapt se datorează împrăştierea prin scările de bloc a fluturaşului în cauză. Aşa am aflat că el este candidatul PNL Botoşani la alegerile parlamentare în Colegiul Botoşani Est, pentru Camera Deputaţilor, urmând a-şi măsura forţele cu social-democratul Costică Macaleţi şi cu democrat-liberalul bucureştean Paul Ionescu.
L-am mai întrebat pe Gheorghe Ciubotaru cum de s-a hotărât să candideze, pentru că, potrivit ultimelor informaţii venite din interiorul PNL, pe Colegiul Botoşani Vest urma să candideze directorul Spitalului Judeţean „Mavromati” Botoşani, Doru Muntianu.
„Partidul a făcut fel de fel de testări publice şi a ajuns la concluzia că eu am şansele cele mai mari de a câştiga alegerile pozaalegerile în acest colegiu” – a declarat, prin telefon, Gheorghe Ciubotaru. În ce priveşte determinarea politică care a stat la baza deciziei sale, Ciubotaru a declarat: „Mă simt calificat pentru a participa la procesul legislativ din România şi cred că am acumulat în ultimii ani cunoştinţele teoretice şi practice necesare pentru a face acest lucru cu responsabilitate şi în beneficiul tuturor. De aceea m-am hotărât să candidez pentru un post de deputat în Colegiul 5 Botoşani, oraş pe care îl cunosc şi în care trăiesc alături de dumneavoastră.”
Ca argumente forte, cu care speră să convingă electoratul botoşănean să-l voteze, Ciubotaru invocă realizările Guvernului Tăriceanu, printre care: dublarea salariului mediu şi crearea a 600 mii locuri de muncă; s-a realizat cea mai mare creştere a pensiilor din ultimii 18 ani; pentru prima dată Educaţia a primit 6% din PIB, s-au construit şcoli noi, s-au modernizat 8000 de şcoli din mediul rural, iar 4000 au beneficiat de manuale şi echipamente sportive noi; în ultimii 3 ani, România a atras mai multe investiţii străine decât în toată perioada 1990 – 2004.
Există şi un slogan de partid, sub a cărui impact emoţional la electorat, Ciubotaru speră să obţină mandatul de deputat. Sloganul este „Promovăm o Românie mândră şi prosperă pozaPentru o viaţă mai bună”. Dacă am în vedere cu cine se va lupta Ciubotaru în acest colegiu, pot aprecia că şansele sale sunt îndeajuns de mari.
Numai că cel mai mare duşman al său nu vor fi contracandidaţii, ci puterea sa de a convinge electoratul că ceea ce spune nu-s vorbe goale şi că el nu mai este acel „şmecheraş politic” din anul 2000, care a încercat să se cocoţe pe scaunul de primar al Botoşanilor, mizând pe lipsa de experienţă la vot a electoratului. Trebuie să convingă că s-a maturizat moral şi politic, că anii de când ocupă funcţia de subsecretar de stat în cadrul Autorităţii Naţionale de Protecţia Consumatorilor i-au adus o deschidere a orizontului profesional şi l-au consacrat drept un politician de rang naţional, capabil să promoveze în Parlament interesele electoratului botoşănean.
Deocamdată, ca o primă observaţie, fluturaşul distribuit botoşănenilor poartă culorile steagului românesc, iar legea interzice folosirea însemnelor şi simbolurilor naţionale pe materialele publicitare de ordin politic. Ciubotaru mi-a explicat că folosirea culorilor steagului românesc s-a făcut legal, pe fluturaş apărând chipul premierului Tăriceanu, conducător al Executivului României. Da, dar în astfel de situaţii, dacă fluturaşul este destinat publicităţii activităţii Guvernului, nu mai trebuia alăturată sigla PNL. Dar aşa…! (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Se clatină fotoliile la Apa Grup
Un microbuz din Bistriţa s-a răsturnat cu tot cu pasageri la Botoşani
Teste Papanicolau pentru femeile de vârsta a treia
Se lucrează cu simţ de răspundere la mall
Sunt aşteaptate loviturile sub centură
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor (CLXLII)
(Ioan Rotundu)
Sediul Direcţiei de Cultură a intrat în reabilitare
Autorităţile vor o nouă licitaţie pentru deszăpezire
Ţâbuleac îl va struni bine pe vicele Ţurcanu
prea multă putere îl poate face periculos
Dispărut fără urmă, de peste un an, de pe tarlaua Novaci
Rusia de astăzi – reeditarea scenariilor de acum mai bine de 60 de ani
Românii vor accesa mult mai uşor credite europene
Cei cu diploma de doctor îşi găsesc greu un loc de muncă adecvat
Program Tele'M Botoşani miercuri, 17 septembrie
Sărbătorirea Zilei Internaţionale a Democraţiei
Horoscop
Profesorii întreabă, poliţiştii răspund
Stolojan şi... politica parastasului
Absolvenţii sunt invitaţi la muncă
Schimbarea vremii este însoţită de viroze
S-au găsit bani pentru salariile asistenţilor medicali comunitari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă