Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
44975
De la 07 Ianuarie 2003
111220303

Botoşani: Ţurcanu plăteşte azi prostia făcută ieri

  • Ioan Rotundu
  • 16 September 2014, 23:00

Fără îndoială că vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Gheorghe Sorescu, este unul dintre cei mai valoroşi vicepreşedinţi postdecembrişti. Cu toate aceste el va fi schimbat în curând din funcţie pentru că în CJ se va forma o nouă majoritate controlată de PSD.
Noua majoritate, aşa cum am comentat anterior, se realizează cu consilieri judeţeni atât de la PDL cât şi de la PNL. În comentariu de faţă am să încerc să surprind situaţia politică actuală din PNL. Un nou traseist care şi-a anunţat plecarea din PNL către PSD este Dumitru Zmău (foto). Fost miliţian comunist cu o moralitate profesională slugarnică sistemului, în perioada postdecembristă Zmău a profitat din plin de bâlbâielile legislative, de oportunităţile oferite de evaziunea fiscală şi a adunat o avere personală de invidiat, avantajat fiind şi de poziţia sa de poliţist şef la Poliţia Rutieră.
Când încă era în prag de pensionare Zmău a încercat să pătrundă în Masonerie, crezând că ordinul masonic îi va oferi noi privilegii sau cel puţin aceasta era concepţia lui de Masonerie. Numai că din ordin fac parte persoane cu o probitate profesională şi morală dovedite prin activităţile lor, iar aceste persoane au cerut coloanelor din templu să nu deschidă uşa unui imporstor ca Zmău, fostă slugă credincioasă a sistemului comunist.
Respins de Masonerie, Zmău a căutat să pătrundă în politică. Nu ştiu cât o fi cotizat la PNL sau la Florin Ţurcanu dar Zmău a devenit membru al partidului şi chiar candidat pe un loc eligibil pe lista USL la CJ, spre nemulţumirea tăcută a multor liberali care vedeau cum munca lor este întinată de un neavenit.
Zmău a devenit liberal doar din oportunitate şi nu din convingere pentru doctrina liberală. Nici nu avea cum să îmbrăţişeze o ideologie liberală un miliţian format şi educat zeci de ani într-un sistem totalitar precum cel comunist.
Acum, că i sa ivit prileju7l, Zmău se trage către ai săi, către PSD. Partidul unde se regăseşte din toate punctele de vedere şi unde va putea să-şi manifeste aptitudinile sale de baron local cu conturi în bancă bucşite pe seama unor afaceri oneroase, ca să nu spun mizerabile.
Iar ca totul să corespundă stilului mizerabil în care se fac promovările în PSD, lui Dumitru Zmău i s-a promis funcţia de vicepreşedinte, adică funcţia deţinută în prezent de liberalul Gheorghe Sorescu. La Zmău, cu şcoala lui de miliţian semianalfabet, n-avem a căuta caracter sau principii de viaţă dar la cei din conducerea PSD, şi mă refer aici la Andrei Dolineaschi, un intelectual cu pretenţie, cum poate accepta înlocuirea unui specialist cum este Sorescu cu o mangafa precum Zmău? Această rocadă nu este în avantajul judeţului ci doar în avantajul lui Zmău şi al unor lideri din PSD care nu se vor sfii să-l jumulească de ceva parale, considerând că este de unde.
În momentul de faţă Ţurcanu va cam trebui să dea socoteală membrilor de partid despre aceste migrări politice, pentru că migratorii sunt oamenii susţinuţi de el în dauna unor membri de partid devotaţi liberalismului.
Se mai vociferează, deocamdată mai ferit, că Ţurcanu în ultima perioadă prea şi-a promovat în anumite funcţii neamurile şi apropiaţii. Mocneşte în PNL un buboi care riscă să se spargă până la fuziunea propriu-zisă cu PDL.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Consens sexual
Horoscopul zilei
Caminito del Rey, unul dintre cele mai periculoase drumuri din lume, se va redeschide la inceputul anului viitor
Oficial rus: Furnizarea de arme Ucrainei ar putea constitui complicitate la crime de razboi
Asociatia Magistratilor a cerut revocarea lui Daniel Morar
CC respinge sesizarea PNL privind o ordonanta de urgenta care modifica legislatia privind organizarea alegerilor prezidentiale
Rusia considera inacceptabile "speculatiile" premierului Victor Ponta legate de o eventuala "anexare" a Moldovei
Bursa scolara ,, Profesor doctor Constantin Manolache “ va ajuta mai mulți copii să învețe
Tinerilor PSd-iști nu le place ca Ponta să fie plagiat
Presa-n gura lu' Rotundu: emisiunea din 12.09.2014
Contaminaţi de mici cu ciuma roşie
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Teroriştii din Izvoare
Dubamica economiei: Revigorarea economică a Centrului istoric Botoşani
Anunţ despre vizitarea locurilor Sfinte de la Ierusalim
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă