Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Umor
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9544
De la 07 Ianuarie 2003
112954798

Primarul Flutur susţine că blocarea roţilor este o măsură europeană

  • 17 April 2009, 23:00

Pentru a pune capăt discuţiilor şi suspiciunilor vizavi de modul de aplicare a regulamentului de blocare a roţilor şi ridicare a maşinilor parcate ilegal pe domeniul public, conducerea Primăriei municipiului Botoşani a organizat o şedinţă de două ore cu factorii implicaţi. După discuţiile avute cu cei de la Poliţia Rutieră, Poliţia Comunitară, reprezentanţii Compartimentului de Transport al Primăriei şi operatorul care asigură serviciul, respectiv Hi Speed Recovery au fost inventariate problemele ce pot crea disfuncţionalităţi.
Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur precizează că după aproape 3 luni de la aplicare au ieşit la iveală tot felul de acuzaţii mai mult sau mai puţin voalate referitor la abuzul în desfăşurarea activităţii de aplicare a regulamentului. „Sunt absolut ferm şi hotărât să nu fac nicio concesie nimănui, indiferent de cine ar fi. Fie că e de la presă, că e de la Tribunal, din administraţie, că lucrează la Poliţie vom aplica legea. Dacă am face un sondaj adevărat, peste 80 % din botoşăneni, implicaţi într-un fel sau altul, conducători auto sau pietoni sunt absolut mulţumiţi de măsuri. Nu este o măsură pe care am inventat-o noi la Botoşani, se aplică în tot ceea ce înseamnă Uniunea Europeană, în foarte multe municipii din România. Nu am inventat noi roata la Botoşani”, a subliniat primarul Flutur, specificând că orice doritor să preia această activitate putea să participe la licitaţia publică, care a fost anunţată din timp.
Problema a fost pusă de altfel pe tapet de acum trei ani, însă nu a putut fi pusă în practică fiindcă trebuiau întâi puse la dispoziţie mai multe locuri de parcare, pentru ca şoferii prinşi cu musca pe căciulă să nu poată invoca faptul că pe de o parte sunt amendaţi, iar pe de alta nu au unde să îşi parcheze autoturismele. „Îmi asum în totalitate pozanepopularitatea acestei acţiuni, care nu poate să deranjeze decât pe cei care încalcă legea circulaţiei sau Hotărârile de CL. În aceste condiţii nu voi da un pas înapoi.. La trei luni putem să constatăm eventualele nereguli. Am constatat că erau minim trei HCL care reglau prin norme această activitate şi am hotărât să le cuplăm pe toate într-una singură. Vom publica această hotărâre pentru că este de interes public imediat în prima zi după Paşti, iar în şedinţa de CL din luna mai o vom supune aprobării”, mai subliniază edilul. Din ce a văzut, disfuncţionalităţile sunt minore, precum o insuficientă marcare cu indicatori de atenţionare în unele zone. Ce n-a spus primarul este faptul că prin Uniunea Europeană nu se comit abuzurile care se comit la Botoşani, că acolo firma care blochează roţile, dacă o face abuziv, răspunde inclusiv cu daune financiare.
Totodată, primarul informează că nu se va umbla la tarife şi amenzi pentru că nu i se pare corect. La Botoşani sunt cele mai mici tarife, la jumătate sau o treime faţă de alte localităţi din ţară care aplică regulamentul. „Trebuie să rezolvăm problema de circulaţie, de a evita accidentele şi de a obişnui pe cetăţean să respecte legea. Primăria nu este societate comercială ca să facă dintr-o chestie coercitivă profit. Pentru că dacă îi disciplinăm într-o lună, dou㠖 şase, un an, este clar că nu mai poate fi susţinută activitatea. Se spune că în alte părţi, Primăria asigură această activitate. Nu e adevărat. Sunt operatori care fac lucrul acesta, iar acolo unde acesta a dat chix pentru că nu mai aveau de unde încasa, Primăria nu a avut de ales şi a preluat parte din serviciu fiindcă nu mai venea altul să o facă”, a mai adăugat primarul Cătălin Flutur. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Programul Tele'M în zilele de Paşte
O grea pierdere pentru medicina botoşăneană
doctorul Szente a trecut în nefiinţă
Serviciile medicale în zilele de Paşti
Respectând tradiţia PSD, şi Guvernul Boc face pomeni din banii publici
Prostituata şi criza economică
Prostituata şi criza economică
Puterea de a avea îndoieli
Ioan Rotundu
Parlamentarii vor cunoaşte, vrând nevrând, starea economică a judeţului
Guvernul miluieşte primarii botoşăneni
Găsit spânzurat în Vinerea Patimilor
S-a făcut tragerea la sorţi pentru judecătorii care vor face parte din BEJ
Flutur vrea să-i disciplineze pe proprietarii animalelor de companie
Prefectul de Botoşani va asigura 2 zile permanenţa la instituţie
Felicitare pasclaă - CLM şi Primăria Botoşani
Felicitare pascală - Gheorghe Iavorenciuc
Felicitare pascală - Tex Club
Felicitare pascală - Liviu Conţac
Felicitare pascală - senatorul Liviu Câmpanu
Felicitare pascală - Jurnalul Online
Horoscop
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă