Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5925
De la 07 Ianuarie 2003
112796151

Botoşani: Uluitor, Fiscul blochează CJ-ului proiectele cu finanţare europeană

  • totul porneşte de la o chichiţă birocratică
  • 17 April 2013, 23:00

În urma finalizării lucrărilor de modernizare a drumului judeţean Mihălăşeni – Ripiceni, Consiliul Judeţean Botoşani a primit o corecţie financiară de 25 miliarde lei de la Autoritatea de Management. Corecţia este una abuzivă, făcută dintr-un birou ministerial şi de către nişte funcţionari care nici pe hartă nu ştiu unde se găseşte localitatea Mihălăşeni.
Numai că odată corecţia fiscală făcută şi trimisă spre plată Consiliului Judeţean Botoşani, ca beneficiar al lucrării, instituţia a contestat plata ca fiind nelegală şi abuzivă. Drept dovadă au şi câştigat în primă instanţă procesul dar Ministerul Dezvoltării a declarat recurs.
Cei de la Finanţe, mai corect de la Administrarea Fiscală, au luat în evidenţă obligaţia de plată a Consiliului judeţean şi au trecut-o pe certificatul fiscal solicitat de CJ pentru a-l depune la dosarul unui alt proiect transfrontalier între ISU Botoşani şi autorităţi din Ucraina şi Moldova, proiect în valoare de 2,5 milioane euro.
Pentru că CJ apare cu obligaţii financiare neachitate, dosarul a fost suspendat de la aprobare.
Problema este una pur birocratică şi aparţine celor de la Administraţia Fiscală care au trecut pe certificatul fiscal o obligaţie de plată incertă, de vreme ce se află în curs de judecată. Mai mult, pe certificatul fiscal se trec obligaţiile din impozite şi taxe şi nu debitele instituţiei.
De parcă cei de la Administrarea Fiscală ar fi dintr-un alt stat şi cu interes să boicoteze România să absoarbă fondurile europene, au reuşit blocarea proiectului transfrontalier ISU. Cum cei de la Finanţe sunt şi ei locuitori ai judeţului Botoşani şi-şi primesc leafa din truda acestor locuitori, ar cam fi momentul ca prefectul Costică Macaleţ să-i cheme la ordin şi să-i întrebe în slujba cui se află ei, de vreme ce reuşesc să blocheze un al doilea proiect cu finanţare europeană al Consiliul Judeţean Botoşani.
Directorul Dorin Alupoaie, şeful de serviciu Nechifor, sunt nn slujba comunităţii acestui judeţ şi nu trebuie să-şi permită să ne boicoteze dezvoltarea printr-un exces de zel şi slugărnicie în faţa celor de la Ministerul Finanţelor.
„Este vorba de o corecţie financiară la drumul judeţean Mihălăşeni. Cei de la Finanţe au trecut corecţia pe certificatul fiscal şi riscăm acum să ne respingă proiectul cu ISU. Codul Fiscal spune foarte clar că în certificatul fiscal treci obligaţiile fiscale, impozitele şi taxele, iar corecţia la Ministerul Mediului”, a precizat Gheorghe Sorescu, vicepreşedinte al CJ.
Şi trebuie să dăm credit celor afirmate de Sorescu pentru că la rândul său a fost director general al Direcţia Finanţelor Publice Botoşani şi cunoaşte ce făină se macinbă la această moară.
(I.D.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Bulă şi colegele de clasă
Gastronomie: Supă de roşii cu tăiţei
De ce nu poate fi eliminată taxa de cogenerare aşa cum a anunţat Victor Ponta.
Creştere economică de 1,6% in 2013, 2,0% in 2014
la nivel global, se conturează o economie cu trei viteze
Reţea de hoţi condusă din spatele gratiilor de la Penitenciarul Botoşani
Cinismul retrocedărilor
Ioan Rotundu
Numai în Lumea lu’ Rotundu se putea întâmpla aşa ceva
Instituţiile publice şi private cu datorii la apă vor fi debranşate
CJ-ul va intra peste cei de la societatea Nova Apaserv
Primăria Botoşani: Portariuc a trecut la munca de teren
Chiar şi cu patronul după gratii, firma lui Conţac prosperă
De această dată acarul Păun este contabilul Primăriei Vf. Câmpului
Perlele PL de peste Prut
Parlamentarul moldovean Valeriu Gumă, condamnat definitiv la patru ani închisoare cu executare
Ce nu s-a văzut la TV in ziua în care Guvernul Ponta si-a angajat răspunderea în Parlament
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă