Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13141
De la 07 Ianuarie 2003
114842773

Oierii din Botoşani sunt uimiţi de prostia ministrului Agriculturi

  • 17 August 2010, 23:00

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine Botoşani, Ionică Nechifor a ţinut să atragă atenţia asupra contextului în care fermierii botoşăneni fac agricultură sau se încumetă să crească animale, în special ovine. Subvenţii pe cap de animal sunt insignifiante, dar chiar şi aşa lipsesc cu desăvârşire, fiind acordat, după cum afirmă Ionică nechifor, „clientelar” printre protejaţii celor care deţin controlul politic în ţară. În speţă a adus argumentul legat de subvenţia la porcine.
„Statul acordă un ajutor financiar pentru scroafe gestante de 1376 de lei, acordă ajutor de stat de pentru porci la îngrăşare 534 de lei pe cap de animal şi la scofiţe pentru reproducţie 415 lei. Şi acestea sunt condiţionate, sprijinul financiar nu îl poate lua decât Cooperativa Muntenia care a fost administrată până nu de mult de un ministr secretar de stat. Oare actualul ministru când a semnat nu a văzut? Acel buget minim care mai era a fost alocat acestui sector şi nu beneficiază toţi fermierii de acest ajutor, ci numai o parte care se încadrează în acei parametri ai actului normativ. Îngrădeşte practic micii fermieri care se ocupă de creşterea porcilor” este de părere preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine Botoşani, Ionică Nechifor.
După întâlnirea de acum două săptămâni de la minister a preşedinţilor asociaţiilor similare din ţară, botoşăneanul a adus cu sine convingerea tuturor că actualul ministru al Agriculturii, Mihail Dumitru, este „cel mai prost ministru pe care l-a avut România vreodată”. Fermierii îi reproşează demnitarului că nu s-a înconjurat de sfătuitori competenţi şi nu a vizitat locurile din ţşară pentru a lua pulsul adevărat al agriculturii, mulţumindu-se să semneze documente din birou, în necunoştinţăd e cauză.
„Acest ministru trebuie să plece, este cel mai prost ministru pe care l-a avut agricultura vreodată. Nu s-a interesat niciodată de problemele din teritoriu. Am făcut demersuri ca să putem fi convocaţi la întâlnirile cu dumnealui, dar nu am primit rezultat. La Botoşani, 80 la sută cetăţenii se ocupă de agricultură şi totuşi chiar şi autorităţile locale nu se ocupă de acest sector. Vreau să fac referire la specia ovine care a adus în România în 2009 prin exporturi un miliard de euro. Acset sector nu este susţinut în nici un fel. Aş vrea să dăm un semnal de alarmă, în special autorităţilor locale, poate sensibilizăm, în speranţa că Guvernul mai are bani şi actualul ministru, va pleca şi va veni un ministru mai competent” a mai adăugat Ionica Nechifor. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Program Tv SOMAX, miercuri, 18 august
Bancul zilei: Speranţe pierdute
Franţa va începe joi expulzarea ţiganilor către România şi Bulgaria
Elena Udrea vrea alegeri interne in PDL in toamna acestui an
MAE condamnă "încălcarea gravă" de către Rusia a Convenţiei de la Viena
Spionaj la Moscova?
Rusia încearcă să pună presiune pe Romaâia înaintea referendumului din Basarabia
Cine şi cu ce scop provoacă isterie în UE împotriva României şi RM
Români de pretutindeni, uitaţi de propria ţară şi persecutaţi în ţările în care trăiesc
Tânără salvată de pompieri dintr-o fântână adâncă de cca. 10 m
Italian cu bagajele pline de ţigări moldoveneşti
Numerele de înmatriculare expirate i-au adus dosar penal
Liberalul Grigoraş o critică pe Elena Udrea
Clădirea Teatrului Mihai Eminescu se degradează continuu
Patron bătut în propria discotecă la Blândeşti
Nu sunt bani pentru reparat şcolile inundate
Liderii de sindicat din învăţământ se umflă din nou în pene
DSP Botoşani funcţionează fără directori la cârmă
Pacienţii reclamă, CAS analizează
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă